Koop een Mallet Finger spalk mét deskundig advies

Denkt u last te hebben van een Mallet Finger (hamervinger) blessure? Onze vingerspalken kunnen deze klachten verminderen van pijn en overbelasting.

Vingerspalk

Pro Orthic vingerspalk Mallet Finger

6.95
Merk:

Vingerspalk

Pro Orthic vingerspalk Joint 8 (per 2)

9.95
Merk:

Heb ik de blessure mallet finger (hamervinger)?

In een normale situatie kun je je vingers vrij bewegen. Bij een mallet finger lukt dit niet. Het topje van je vinger blijft dan gebogen staan. De oorzaak hiervan is dat de pees bovenin de vinger is afgescheurd. In sommige situaties kan het ook voorkomen dat een stukje bot afgebroken is. Meestal is dit een blessure die niet heel aanwezig is, wel kan je pijn ervaren en kan de vingertop iets dikker dan een normale vinger worden. Een mallet finger wordt ook wel hamervinger genoemd.

mallet finger uileg

Hoe kan je een mallet finger behandelen?

Een Mallet Finger kan op verschillende manieren behandeld worden. Dit kan door het dragen van een spalk of door een operatie. Meestal is het dragen van een vingerspalk voldoende. Tijdens de draagperiode van de spalk krijgt de afgescherude pees rust, dit bevordert het herstel. Een operatie kan overwogen worden wanner de kromme stand van de vinger blijft, na het dragen van de vingerspalk.

Welke mallet finger spalken bieden wij aan?

Wanneer u last krijgt van een mallet finger is de vingerspalk inzetbaar.. De mallet finger spalk is gemakkelijk te dragen en om te doen. U kunt de mallet finger spalk de gehele dag door dragen, zo bevorder je het herstel. Deze spalken kunnen de gehele dag gedragen worden, omdat de spalken afgestemd zijn op gebruik tijdens je  dagelijkse activiteiten. Brace Specialist biedt verschillende soorten spalken aan van het merk Pro Orthic. De Pro Orthic Mallet Finger vingerspalk, Pro Orthic vingerspalk Joint 8 en de Pro Orthic vingerspalk buddy splint vallen hieronder.

Bekijk spalken

Mallet finger tapen: hoe doe je dat?

Een mallet finger tapen is mogelijk bij sportactiviteiten. Te denken aan: Contactsporten of sporten die gepaard gaan met veel kracht, inclusief balsporten. Hier kan kinesiologie tape van Tmax goede ondersteuning geven. Deze sporttape is elastisch en makkelijk aan te leggen. Daarnaast geeft kinesiotape de juiste hoeveelheid compressie op de mallet finger en zet hem dus in de juiste positie. Dit om het herstelproces spoedig te laten verlopen. Het verschil met sport tape is dat kinesio tape verschillende bewegingen van de mallet finger verzacht door de elasticiteit. Wilt u weten hoe de kinesiotape van Tmax zelfstandig kunt aanleggen? Lees dan de pagina over de blessure mallet finger tapen.

Tape blessure

Dragen mallet finger oefeningen bij aan het herstel?

Oefeningen na de herstelperiode van mallet finger kunnen je helpen om het bewegen van de vinger weer onder controle te krijgen. Tijdens het uitvoeren van deze oefeningen is het van belang om de vingerspalk tijdelijk af te doen. Bij uitvoering van oefeningen ontstaat er compressie op de belaste vinger.  Uiteindelijk zal dit leiden tot spierversterking van de vinger waardoor meer belasting mogelijk is. Welke oefeningen geschikt zijn bij het herstel van mallet finger, leest u op onze oefeningen pagina.

Ontdek oefeningen

Op welke manieren kun je een mallet finger behandelen?

In de meeste gevallen kun je een mallet finger blessure natuurlijk behandelen. De herstelperiode duurt ongeveer 3 maanden. Een aantal hulpmiddelen bieden hulp bij bevordering van dit herstelproces. Denk aan vingerspalken, mallet finger tapen en oefeningen voor een mallet finger met hulp van fysiotherapie.

Mallet Finger spalk voor ondersteuning

Wanneer je last hebt van een mallet finger, biedt een mallet finger vingerspalk ondersteuning en bescherming aan de aangedane pees in de vinger. Dit resulteert in een voorspoedig herstelproces.

Mallet Finger tapen voor extra ondersteuning

De mallet finger tapen biedt extra ondersteuning aan de vingerblessure. Kinesiologie tape van Tmax is het geschikte product hiervoor. Deze sporttape is 160% elastisch en gemakkelijk aan te brengen. Daarnaast geeft kinesiotape de juiste hoeveelheid compressie en zet de aangedane pees in de juiste positie. Dit om het herstelproces spoedig te laten verlopen.

Zelfstandig Mallet Finger oefeningen uitvoeren

Oefeningen bij een mallet finger blessure zijn belangrijk om het herstelproces te bevorderen. Deze oefeningen kun je zelfstandig uitvoeren. Met behulp van deze oefeningen sterk je de aangedane pees in de vinger. Van belang is om deze oefeningen zonder de spalk uit te voeren. Als de oefeningen voorspoedig verlopen kan je de mallet finger vingerspalk overdag minder gaan dragen.

Hoe verloopt een Mallet Finger operatie?

In ernstige gevallen kan een operatie van de Mallet Finger worden aangeraden. Hier kan voor gekozen worden als een stukje bot is afgebroken. Ook kan deze keuze gemaakt worden omdat de oefeningen niet voldoende hebben geholpen. Tijdens de operatie wordt een stukje littekenweesfel bij de pees weggesneden en de pees wordt gehecht. Er wordt een pinnetje in het eindgewricht geboord om het laatste kootje vast te zetten. Op deze manier krijgen de peesuiteinden rust. Bij een avulsiefractuur wordt het losse gedeelte van het bot vastgezet met een of twee pinnen.

Hoe leg je een Mallet Finger spalk aan?

Er bestaan diverse maten Mallet Finger vingerspalken. Van belang is dat de spalk niet te strak om de vinger zit.

  • Leg de spalk klaar
  • Reinig de vinger
  • Schuif de strekspalk om de aangedane vinger
  • Fixeer de spalk aan de vinger met behulp van een pleister

Welke soorten spalken zijn er voor Mallet Finger?

Er bestaat voor de Mallet Finger aandoening maar een soort spalk. Wel kunnen de maten hiervan verschillen. Belangrijk is om te kiezen voor een passende spalk, die goed aansluit op de vinger.

Mallet Finger spalk kopen bij Brace-specialist

Wilt u een Mallet Finger spalk kopen? Dan bent u bij de Brace Specialist aan het juiste adres! Ons productassortiment bestaat uit Mallet Finger spalken die de vinger ondersteunen. De vingerspalken die in ons assortiment te vinden zijn: Vingerspalk Joint 8 en Pro Orthic Mallet Finger vingerspalk. Deze spalken zijn specifiek gericht op de behandeling van de indicatie Mallet Finger. U kunt de Mallet Finger spalken kopen via onze webshop. Hier kunt u de voorkeur geven in het model en de maat.

Veelgestelde vragen over Mallet Finger (hamervinger)

Hoe ontstaat Mallet Finger (hamervinger)

Mallet Finger (hamervinger) kan ontstaan door een directe klap op de top van een uitgestrekte vinger. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren tijdens het sporten of een dagelijkse activiteit. Hierdoor scheurt de strekpees van het vingerkootje van de top van de vinger.

Wat kan ik doen bij een Mallet Finger?

Een Mallet Finger is te behandelen door gebruik te maken van een Mallet Finger vingerspalk. Mocht deze manier van behandelen niet genoeg effect hebben, dan kan er voor een operatie gekozen worden.

Welke complicaties zijn er bij een Mallet Finger?

Ondanks de goede zorg die aan een operatie besteed wordt, kan het zijn dat er complicaties optreden. Mogelijke complicaties zijn: Een nabloeding, infectie van de wond, een stijf gewricht, de breuk kan niet vastgroeien bij fixatie.