Welke vingerspalken raadt onze fysiotherapeut aan bij een Mallet Finger?

Vingerspalken zijn bereid om de gewenste ondersteuning te verlenen aan de Mallet Finger. Ons aanbod bestaat uit passende vingerspalken die ten zeerste worden aangeraden door fysiotherapeuten. Zij hebben de juiste kennis en praktijkervaring opgedaan waardoor wij u van de beste hulp kunnen voorzien.

Hoe werken vingerspalken bij Mallet Finger als hulpmiddel?

Wanneer u last krijgt van een overbelaste vinger is het verstandig om deze te behandelen. Een Mallet Finger vingerspalk is een hulpmiddel dat veelal wordt ingezet om de vingerblessure aan te pakken. Een vingerspalk zorgt ervoor dat het aangedane gewricht zijn nodige rust krijgt en beschermt de vinger voor verdere klachten. Dit stimuleert het herstelproces van de Mallet Finger en maakt het mogelijk om extra handelingen te verrichten. Vingerspalken die Brace-specialist aanbiedt, zijn: Pro-orthic vingerspalk joint 8 en Pro Orthic Mallet Finger vingerspalk.

Wanneer dient u een Mallet Finger vingerspalk te dragen?

Om in aanmerking te komen voor een vingerspalk, moet er gekeken worden naar een aantal factoren:

  • De aard van de klacht
  • De bewegingen die u uitoefent
  • De mate van voelbare pijn.

In onderstaande tekst wordt uitgelegd wanneer een Mallet Finger vingerspalk echt iets voor jouw klachtbeeld is.

Aard van de klacht

Valt de klacht onder tijdelijk of chronisch? Bij een tijdelijke klacht wordt geadviseerd om de spalk langdurig per dag te dragen (Gelieve de gehele dag te dragen). Daarbij is het verstandig om oefeningen te doen, deze oefeningen dragen bij aan het herstel van de aangedane pees.

Uitoefenen van bewegingen

Wanneer u pijn ervaart bij het maken van bewegingen is een vingerspalk het steunmiddel die u van de juiste ondersteuning voorziet. Het beschermt en ondersteund de de pees van de pijnlijke vinger voor verdere vormen van pijn.

Mate van pijn

De vingerspalk hoort in alle gevallen te worden gedragen bij activiteiten die deze pijn versterken. Denk aan pijn in de vinger door het typen op de laptop of een voorwerp stevig vastpakken. Tijdens sportactiviteiten wordt over het algemeen geadviseerd om de vinger te tapen.

Pro Orthic vingerspalk Mallet finger

Is een Mallet Finger bruikbaar in de nacht?

Een Mallet Finger kan hinderlijk zijn tijdens dagelijkse activiteiten. Daarom is het van belang om de Mallet Finger vingerspalk de gehele dag te dragen. Dit zorgt voor een rustperiode van de aangedane pees in de vinger. De spalk biedt zowel ondersteuning als bescherming en krijgt zo te tijd om te herstellen.

Mallet Finger vingerspalk kopen

Wilt u een Mallet Finger vingerspalk kopen? Dan bent u bij de Brace Specialist aan het juiste adres! Ons productassortiment bestaat uit vingerspalken die de Mallet Finger ondersteunen en herstellen. De spalken die in ons assortiment te vinden zijn: Vingerspalk Joint 8, Pro Orthic Mallet Finger vingerspalk. Deze vingerspalken ondersteunen de pees van de Mallet Finger. U kunt de Mallet Finger vingerspalken kopen via onze webshop mét deskundig advies. Hier kunt u de voorkeur geven in het model en de maat.

Veelgestelde vragen over Mallet Finger vingerspalken

[sc_fs_multi_faq headline-0=”h2″ question-0=”Waar dient een Mallet Finger vingerspalk voor?” answer-0=”Een Mallet Finger spalk zorgt voor het verminderen van overbelasting en pijn aan de vinger. Daarnaast beschermt het de vinger voor nieuw letsel.” image-0=”” headline-1=”h2″ question-1=”Welke spalken kan ik gebruiken?” answer-1=”De vingerspalken bij Brace-specialist in het assortiment die speciaal gericht zijn op Mallet Finger, zijn: Pro Orthic Joint 8 en Pro Orthic Mallet Finger vingerspalk.” image-1=”” headline-2=”h2″ question-2=”Hoe lang dien je een Mallet FInger vingerspalk te dragen?” answer-2=”De herstelperiode van een Mallet Finger kan rond de 3 maanden duren. Belangrijk is om de vingerspalk gedurende de gehele dag te dragen voor een betere rustperiode van de pees in de aangedane vinger.” image-2=”” headline-3=”h2″ question-3=”Zijn er oefeningen voor Mallet Finger?” answer-3=”Er zijn meerdere oefeningen die helpen om het herstel te bevorderen. Via onze blessurepagina kunt u oefeningen vinden die het herstel van de Mallet Finger bevorderen. ” image-3=”” count=”4″ html=”true” css_class=””]