Mallet Finger tapen met kinesiologie tape

Wanneer u sportactiviteiten gaat ondernemen met een Mallet Finger, is de mallet finger tapen het beste wat u op het moment kunt doen. Kinesiologie tape van Tmax is een passend product wanneer dit probleem zich voordoet.

Tmax kinesiotape is 160% elastisch, maakt bewegingen soepeler en zet de tintelende vinger in de correcte positie. De aangetaste vinger hoort volgens de juiste aanpak te worden ingetapet, anders kan dit nadelig werken. Beginnend met de voorbereiding en wordt vervolgd door de tape aan te brengen.

Welke kinesiotape kunt u het beste gebruiken om de Mallet Finger te tapen?

Zorg vooraf dat er goede tape aanwezig is wanneer u van plan bent om de mallet finger zelfstandig te tapen. Mindere tape kan voor huidbeschadiging zorgen. Kinesiotape van Tmax is een voorbeeld van goede tape. Het is makkelijk om zelf aan te brengen en bestaat uit elastisch materiaal, waardoor de triggerfinger beweegbaar blijft.

triggerfinger tapen

Hoe werkt het tapen van een Mallet Finger?

De kinesiotape-techniek zal helpen door de beweging van de distale falanx in flexie te beperken. Als de patiënt een hamervinger heeft opgelopen, waardoor de strekpees is afgescheurd, moet deze worden behandeld in een spalk of operatief worden gerepareerd. Als de patiënt een lichte verwonding heeft opgelopen, herstellende van een behandeling in een spalk of operatie, zal de Kinesio Taping-methode nuttig zijn.

Mallet Finger intapen: Hoe doet u dit?

Voor iedere blessure is er een methode hoe u de tape moet aanbrengen. Kinesiologie tape en sport tape zijn de meest gebruikte tape bij gewrichtsaandoeningen. Beide zijn verschillend van elkaar en kennen een eigen methode van aanleg. Onze voorkeur gaat uit naar de kinesiologie tape.

Tmax kinesio tape is een 160% elastische sporttape dat gemakkelijk aan de vinger kan worden gebracht. Zo wordt de gewrichtsblessure terug in de juiste positie gezet. Door compressie op de vinger wordt verdere belasting voorkomen en zal het genezingsproces versnellen. Hieronder wordt verder uitgelegd hoe u de tape zelfstandig kunt aanleggen.

7 Stappen voor het tapen van mallet finger 

Begin met een strook tape van 15 en een strook tape van 10 centimeter af te knippen. Let erop dat je de rechthoekige uiteinden van de Tmax tape zo knipt dat ze rond worden.

  1. Knip beide stroken in de lengte door zodat dit beide 2 dunne stroken worden.
  2. Pak het stuk tape van 15 centimeter en knip aan één van de twee uiteinden 3 maal een kleine inham van 1 centimeter diep.
  3. Je hebt nu 3 kleine stukjes van 1 centimeter aan het einde van de tape. Plak het middelste smalle stukje boven op de vingertop. De twee buitenste stukjes plak je om de vinger heen.
  4. Houd de vinger gestrekt.
  5. Plak de rest van de tape over de bovenkant van de vinger heen. De tape moet tot ongeveer de handrug komen.
  6. Pak nu het 2e stuk tape van 10 centimeter.
  7. Plak het 2e stuk over het gewricht van de vinger heen. Het 2e stuk tape moet over het 1e stuk tape heen worden geplakt.
  1.  

De voordelen van Tmax kinesiotape

Waarom raden onze fysiotherapeuten de kinesiologie tape van Tmax aan? Van alle merken die kinesio tape aanbieden, komen onze fysiotherapeuten tot de conclusie dat Tmax de meeste voordelen met zich meebrengt.

✔ Tmax kinesiologie tape bestaat uit 160% elasticiteit, wat de rekbaarheid erg soepel en groot maakt.

✔ 96% van de Tmax kinesiotape bestaat uit kation, wat de doorbloeding in het gewricht verbetert.

✔ De medische acryl lijm laat de huid ademen, is veilig te gebruiken en beschermt de huid voor uitslag of irritatie.

✔ De kinesiotape van Tmax is waterbestendig waardoor het ook vast blijft zitten tijdens het douchen of zwemmen.

✔ Kinesiologie tape ondersteunt de pijn en zwellingen.

Bestel Kinesiotape
Tmax-kinesiotape triggerduim

Veelgestelde vragen over een Mallet Finger tapen

Hoe moet ik een mallet finger tapen?

Leg een I-tape aan, beginnend vanaf de vingertop tot aan de handrug. Leg vervolgens een tweede tape aan die over het gewricht van de vinger gaat.

Wat is het effect van een mallet finger tapen?

Het tapen van een mallet finger laat u vrij bewegen tijdens sportactiviteiten. Zonder pijn aan de pees van de vinger en bovenal met bescherming kunt u uw sportactiviteiten alsnog uitvoeren.

Welke tape raden onze fysiotherapeuten aan?

Kinesiologie tape van Tmax wordt ten zeerste aangeraden door onze fysiotherapeuten. De tape is 160% elastisch, waterbestendig en blijft 5 tot 7 dagen op de huid zitten.

Hoelang moet ik de tapen gebruiken?

U kunt de kinesiotape tot bijna 14 dagen dragen. Dit komt doordat de tape waterproof is en ook tijdens slapen kan worden gedragen.