Braces voor meniscusblessure

Denkt u last te hebben van een meniscusblessure? Dan vindt u bij de Brace Specialist het geschikte hulpmiddel voor herstel! De kniebraces van BioSkin en Push bieden de gewenste bescherming en compressie. Dit verzacht de pijn in de hamstring waardoor het herstelproces wordt versneld. Kortom, een waardevol steunmiddel voor de hamstring!

Wat is een meniscusblessure?

Een meniscusblessure ontstaat door een verkeerde kniebeweging die gemaakt wordt. Denk bijvoorbeeld aan wanneer u zich verstapt, bij een draaibeweging of een verkeerde landing op de knie. De meniscus raakt beschadigd doordat de knie te ver naar binnen of naar buiten knikt. Ook veroudering kan een oorzaak zijn dat de meniscus scheurt.

meniscus

Hoe kan je een meniscusblessure behandelen?

Bij een knieblessure is het belangrijk dat u naar de fysiotherapeut gaat en laat vaststellen welke blessure u hebt opgelopen. Wanneer de meniscus gescheurd is, zult u ongeveer 3 maanden moet revalideren. Wanneer de klachten aan blijven houden, kunt u doorverwezen worden naar de orthopeed. Deze kan een kijkoperatie uitvoeren en kan een deel van de meniscus hechten of eruit halen.

Braces voor een meniscusblessure

Kniebraces zijn ideaal voor het revalideren van een meniscusblessure. De braces zijn licht van gewicht en gemaakt van flexibel materiaal, waardoor beweging mogelijk is tijdens het dragen. De compressie zorgt ervoor dat de bloedsomloop verbeterd, waardoor de zwelling sneller weg zal gaan en de revalidatie sneller zal verlopen. Dit maakt de kniebraces geschikt voor revalidatie en/of sportprestaties.

Bekijk braces

Meniscus tapen bij een blessure?

De meniscus tapen kan naast een brace helpen bij de revalidatie van een meniscusblessure. Tmax kinesiologie tape is hier een uitermate geschikt product voor. De tape van topkwaliteit geeft de juiste ondersteuning aan de meniscus en zorgt ervoor dat de blessure sneller zal genezen. De 160% elasticiteit maakt de tape maximaal uitrekbaar en de acryl lijm voorkomt huidirritaties of uitslag. Daarbij is de Tmax tape makkelijk draagbaar voor dagelijkse activiteiten.

Tape blessure

Oefeningen voor een meniscusblessure

Bij de revalidatie van een meniscusblessure is het belangrijk dat u oefeningen doet tijdens het herstelproces. De fysiotherapeut zal oefeningen voor u uitzetten die uitgevoerd moeten worden. De oefeningen zullen bestaan uit stabiliteit en kracht oefeningen. Zo worden de spieren versterkt en evenwicht verbetert. Benieuwd welke oefeningen onze specialisten aanraden bij een meniscusblessure, kijk dan verder op onze oefenpagina.

Ontdek oefeningen

Veelgestelde vragen over meniscusblessures

Wat is een meniscusblessure?

De meniscus is een rubberachtig weefsel in de vorm van een halve maan die in de knie zit.

Welke meniscusblessures kunt u oplopen?

Bij een meniscusblessure kan er een scheur of oprekking in het gewricht ontstaan.

Hoe wordt een meniscusblessure behandeld?

Ga direct naar een fysiotherapeut en maak een revalidatieprogramma. Wanneer de blessure blijft aanhouden, is het zaak om verder onderzoek te doen bij een orthopeed.

Welke oefeningen bieden hulp bij een blessure aan de meniscus?

Benieuwd welke oefeningen u voor herstel kunt uitvoeren in de juiste vorm? Dan verwijzen wij u naar onze oefeningen pagina.

Hoe tape je een meniscusblessure?

Ons advies is om uw gewrichtsblessure in te tapen bij een fysiotherapeut. Wilt u dit zelfstandig aanleggen, doe dit dan met kinesiologie tape van Tmax en lees op de tape pagina hoe dit in zijn werking gaat.