Welke brace raadt onze fysiotherapeut aan bij een meniscusblessure?

Een meniscusblessure kunt u op meerdere manieren behandelen. Zorg dat de blessure wordt gekoeld en neem genoeg rust. Daarbij dragen hulpmiddelen en oefeningen bij aan ondersteuning en pijnverlichting. De kniebraces in ons productassortiment zijn samengesteld door fysiotherapeuten. Zij zijn gespecialiseerd in sportblessures en de revalidatie ervan. Zo is het mogelijk passende brace bij uw blessure te adviseren. 

Hoe helpt een meniscus brace bij de knieblessure?

Wanneer de meniscus gescheurd is, kan de knie erg instabiel aanvoelen. In dit geval helpt een meniscus brace om de knie van ondersteuning en bescherming te voorzien. Dit resulteert in een snellere revalidatie en pijnverlichting. Brace Specialist biedt braces aan van onder andere de merken Push, Push Sports en BioSkin. Dit zijn braces van de hoogste kwaliteit. De braces zijn gemaakt van het beste materiaal. Deze toevoegingen hebben baat bij een revalidatieproces dat aangenamer zal verlopen.

Wanneer is een meniscus brace van toepassing?

Er zijn een aantal factoren die een rol spelen om te bepalen wanneer een kniebrace gedragen moet worden. Hierbij moet u denken aan de aard van de blessure, uitoefenen van bewegingen en de mate van de pijn.

Aard van de blessure

Wanneer de meniscusblessure tijdelijk is, kan de brace dagelijks gedragen worden. Het is wel van belang dat het therapeutische advies opgevolgd wordt. Als de klacht chronisch is, kan de kniebrace als steunmiddel gedragen worden.

Uitoefenen van bewegingen

Wanneer er pijn ervaring wordt bij het uitvoeren van de oefeningen is het ook aan te raden om een meniscus brace aan te schaffen. Dit zal de pijn verlichten bij het uitvoeren van de oefeningen, de instabiliteit verminderen en de zwelling weg halen.

Mate van pijn

De mate van pijn in de knie is ook belangrijk voor de keuze van een brace. De brace dient namelijk gedragen te worden wanneer er erg veel pijn plaatsvindt in de meniscus. Een brace kan hierbij de pijn enorm verminderen.

Meniscus brace kopen

Wilt u een brace kopen voor een meniscusblessure? Dat kan bij de Brace Specialist! Ons productassortiment is samengesteld door professionals dat bestaat uit topkwaliteit braces. De braces die ondersteuning en bescherming geven, zijn van A-merken BioSkin en Push. De kniebraces ondersteunen de meniscus ten alle tijden wanneer het gedragen wordt, of dit nu thuis is of tijdens het sporten. U kunt de liesbrace kopen via onze webshop. Hier kunt u de voorkeur geven in het model en de maat.

Veelgestelde vragen over meniscus braces

Helpt een brace bij meniscusblessures?

Meniscus braces zorgen voor het verlichten van de pijn en ondersteuning bij de lies. Dit resulteert in een sneller herstel.

Is het mogelijk om de kniebraces te wassen?

De kniebraces van Bioskin kunt u zonder problemen met de hand wassen in koud water. Laat de brace na het wassen wel goed drogen voor verder gebruik. De meniscus braces van Push kunt u schoonmaken middels handwas of in de wasmachine.

Uit welke materialen bestaan de kniebraces?

De braces van Bioskin bestaan uit de volgende materialen: lycra, microfleece, nylon lycra, polyurethaan en velcro. De meniscus braces van Push bestaan uit: Polyester en Sympress.