Meniscusblessure tapen met kinesiotape

Naast een brace kan kinesiotape de meniscus van extra compressie en bescherming voorzien. Door de compressie zal de bloedsomloop verbeteren, waardoor het herstelproces zich zal versnellen. Kinesiologie tape van Tmax is hier het geschikte product voor.

Wilt u de meniscus zelfstandig tapen?

Wanneer u van plan bent om de meniscus zelf te gaan tapen, dient u een aantal stappen te volgen. Wanneer u deze stappen volgt zorgt u ervoor dat de meniscus op de juiste manier wordt ingetapet. De stappen worden als volgt beschreven:

meniscus-tapen

Hoe verloopt de voorbereiding van het tapen?

Voordat u begint met de meniscus te tapen, is het belangrijk dat er een voorbereiding wordt uitgevoerd. Zo is het van belang dat je de knie onthaard. Ook moet je zorgen dat je een goede schaar hebt om de tape te knippen. De tape heeft als taak om de meniscus te ondersteunen en om compressie te geven. Zo zal de blessure aan de meniscus voorspoediger lopen. Vervolgens brengt u de kinesiologie tape aan.  Zo drukt de tape de gewrichtsblessure in de juiste houding.

4 Stappen voor het tape van een Meniscusblessure

  1. Knip 2 stroken af van beide 15 centimeter.
  2. Zorg dat je knie een hoek heeft van 90 graden. Plak een stuk tape aan de buitenkant van de knieschijf. Zorg ervoor dat je de bolling van de knieschijf ook volgt met de tape.
  3. Plak nu het andere stuk tapen aan de binnenkant van de knieschijf. Ook hier moet je de bolling van de knieschijf volgen.
  4. Druk de tape goed aan op je huid.

Welke kinesiotape kunt u het beste gebruiken om de meniscus te tapen?

Wanneer u zelf de meniscus wilt tapen, is het belangrijk dat u goede tape gebruikt. Met mindere tape kunt u sneller huidbeschadiging oplopen. De tape die onze specialisten adviseren is de kinesiologie tape van Tmax. Deze tape is verder ontwikkeld ten opzichte van de standaard tapes. Het is elastisch, waardoor de bewegingsvrijheid niet beperkt wordt. Ook is het makkelijk om de tape zelfstandig aan te brengen en zal geen huidbeschadiging veroorzaken.

De voordelen van Tmax kinesiotape

Waarom raden onze fysiotherapeuten de kinesiologie tape van Tmax aan? Van alle merken die kinesio tape aanbieden, komen onze fysiotherapeuten tot de conclusie dat Tmax de meeste voordelen met zich meebrengt.

✔ Tmax kinesiologie tape bestaat uit 160% elasticiteit, wat de rekbaarheid erg soepel en groot maakt.

✔ 96% van de Tmax kinesiotape bestaat uit kation, wat de doorbloeding in het gewricht verbetert.

✔ De medische acryl lijm laat de huid ademen, is veilig te gebruiken en beschermt de huid voor uitslag of irritatie.

✔ De kinesiotape van Tmax is waterbestendig waardoor het ook vast blijft zitten tijdens het douchen of zwemmen.

✔ Kinesiologie tape ondersteunt de pijn en zwellingen.

Bestel Kinesio tape
Tmax-kinesiotape triggerduim

Veelgestelde vragen over de meniscus tapen

Hoe tape je een meniscusblessure?

Knip twee stroken uit van 15 cm. Plaats een strook aan de buitenkant en een strook aan de binnenkant van de knie. Zorg dat beide stroken de bolling van de knie volgen.

Welke tape raden onze fysiotherapeuten aan?

Kinesiologie tape van Tmax wordt ten zeerste aangeraden door onze fysiotherapeuten. De tape is 160% elastisch, waterbestendig en blijft 5 tot 7 dagen op de huid zitten.

Welke voordelen biedt kinesiologie tape van Tmax?

Kinesiologie tape van Tmax is 160% elastisch, waterbestendig en blijft 5 tot 7 dagen op de huid zitten. Daarnaast bestaat het voor 96% uit katoen, wat voor een betere doorbloeding zorgt en het acryl lijm voorkomt huidbeschadiging.