Brace voor muisarm

Een gekneusde pols is een vervelende klacht die zonder maatregelen niet snel hersteld. Om goed te herstellen is het belangrijk dat de pols voldoende rust krijgt. Alleen met voldoende rust kunnen de spieren en pezen genezen. Het is erg lastig om niet je pols te overbelasten wanneer je klachten hebt. Je gebruikt je handen immers met bijna alle bezigheden. Hierbij helpt een brace voor de gekneusde pols dus.

Hoe helpt een brace een muisarm?

Een brace zorgt ervoor dat de pols van buitenaf wordt gestabiliseerd. Dit zorgt ervoor dat de pezen en spieren in de pols voldoende rust krijgen om goed te kunnen genezen. Zonder deze rust en stabiliteit is het haast onmogelijk dat de pols hersteld. Zonder bescherming is de kans dat je je hand stoot of verkeerd beweegt en de pijn verergert erg groot.

Wat is belangrijk bij een brace voor een muisarm?

De brace moet ten eerste zorgen voor stabiliteit in de pols. Deze stabiliteit voorkomt onverwachte bewegingen die pijn veroorzaken. Ten tweede is het belangrijk dat de brace de beweging van de vingers niet belemmert. Daarnaast moet de brace ervoor zorgen dat de pols koel en droog blijft. En niet te vergeten moet de brace gemakkelijk aan te doen zijn met maar één hand. 

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over “Muisarm” op de hoofdpagina hierover. Hier lees je alles over de blessure, van de oorzaken, klachten en symptomen tot de behandeling ervan. Heeft u verder nog vragen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice, deze verwijst u door naar onze specialisten.

Veelgestelde vragen over muisarm

Hoelang duurt het herstelproces van een muisarm?

Er is in dit geval geen minimum of maximum, het gaat om de vastberadenheid om het probleem aan te pakken.

Wat zijn de klachten van een muisarm?

Door de verschillende soorten pijn die een muisarm veroorzaakt wordt het vervelend om achter een computer of laptop te werken. De klachten van een muisarm zijn daarnaast vaak ook het begin van andere klachten.

Wat zijn de symptomen van een muisarm?

  • Spierpijn
  • Spiervermoeidheid
  • Stijfheid van de spieren
  • Krampen
  • Een tintelend gevoel in de armen en polsen
  • Soms zelfs gevoelloosheid in de armen en polsen
  • Nekklachten en rugklachten