Welke muisarm oefeningen bieden hulp bij herstel?

Het uitvoeren van muisarm oefeningen kan een positieve impact hebben op het herstelproces van de blessure. Ze verzachten spierspanning op de enkel en laten de spier in hetzelfde moment oprekken en versterken. Wanneer de oefeningen teveel pijn oproepen, is het verstandig om hier vroegtijdig mee te stoppen. Deze situatie doet zich regelmatig voor, vandaar dat de brace specialist de juiste ondersteuning wil bieden tijdens herstel. Dit doen we door de beste braces en kinesiologie tape voor u ter beschikking te stellen. Zowel braces als de tape bieden ondersteuning en preventie aan de achillespees. Daarnaast voorkomt het verder blessureleed en versnellen ze het herstel van de blessure.

 

Wanneer zijn oefeningen effectief bij een muisarm blessure?

Oefeningen bij een muisarm blessure zijn niet zomaar inzetbaar. De blessure moet zover in het herstelproces zijn dat het zware belasting aankan. Dit begint met geleidelijke opbouw van belasting op de arm. Zo raakt de arm gewend aan de hoeveelheid druk die de spier te verduren krijgt. Daarbij is een warming-up voor de oefening effectief om te doen om verder blessureleed te voorkomen. Ga tot slot langs bij een fysiotherapeut. Fysiotherapie helpt u met de juiste uitvoering van oefeningen bij een muisarm blessure.

Welke muisarm oefeningen bevorderen het herstel?

Er zijn meerdere muisarm oefeningen die het herstelproces verbeteren en versnellen. Deze oefeningen worden geschaald op mate van licht tot zware spierbelasting. Lichte oefeningen komen voor in het begin van het herstelproces. Middelmatige oefeningen zijn van toepassing naarmate de voortgang van het herstel positief verloopt. Zware oefeningen worden uitgevoerd wanneer het herstel van de muisarm zich in de eindfase bevindt.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over “Muisarm” op de hoofdpagina hierover. Hier lees je alles over de blessure, van de oorzaken, klachten en symptomen tot de behandeling ervan. Heeft u verder nog vragen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice, deze verwijst u door naar onze specialisten.

Veelgestelde vragen over muisarm

Hoelang duurt het herstelproces van een muisarm?

Er is in dit geval geen minimum of maximum, het gaat om de vastberadenheid om het probleem aan te pakken.

Wat zijn de klachten van een muisarm?

Door de verschillende soorten pijn die een muisarm veroorzaakt wordt het vervelend om achter een computer of laptop te werken. De klachten van een muisarm zijn daarnaast vaak ook het begin van andere klachten.

Wat zijn de symptomen van een muisarm?

  • Spierpijn
  • Spiervermoeidheid
  • Stijfheid van de spieren
  • Krampen
  • Een tintelend gevoel in de armen en polsen
  • Soms zelfs gevoelloosheid in de armen en polsen
  • Nekklachten en rugklachten