Muisarm tapen

Een verstuikte enkel tapen wordt vaak gedaan, maar waarom wordt dit eigenlijk gedaan en wat zijn de voordelen ervan?

Kinesiologie tape

Tmax kinesiologie tape

10.95
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
10.95
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
10.95
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

Waarom zou je een muisarm tapen?

Er zijn verschillende redenen om je muisarm in te tapen wanneer je er veel last van hebt. Tape zorgt over het algemeen voor meer steun aan de pijnlijke gebieden doordat het beweging beperkt. Hierdoor is er meer rust om goed te kunnen genezen. Bij een muisarm kan het probleem op verschillende plekken op je lichaam zitten. Van je schouder en nek tot aan je pols. Hierdoor is het het verstandigst om eerst een fysiotherapeut een diagnose op te laten stellen. Zat je echt weet waar het probleem ligt zodat je niet de verkeerde spieren gaat tapen.

Hoe moet je een muisarm tapen?

Wil je het toch echt zelf doen zonder de hulp van een fysiotherapeut? Dan kan dat ook. Omdat een muisarm niet specifiek op een locatie in je lichaam is, is het ook lastig om deze goed te tapen. Het dragen van een brace blijft altijd de beste optie. Wil je toch liever intapen, dan gaat dat als volgt. Stel de pijn ligt in je elleboog check dan hoe je een tennisarm of een golferselleboog moet tapen. Ligt de pijn in je pols kijk dan hoe je een pols moet tapen. 

 

Gebruik onze Tmax tape voor het beste resultaat.

Onze tape onderscheidt zich van andere merken doordat onze tape waterdicht is en tegelijkertijd de beademing van de huid doorlaat. Dit komt vooral bij deze behandeling erg van pas. Dit komt omdat tape normaal rond de voet los gaat zitten door zweet wat dus niet het geval is bij onze waterdichte tape. De kinesiologie tape van Tmax bestaat voor 96% uit katoen, wat zorgt voor verbetering van bloed-, vocht- en lymfecirculatie. De tape is tot wel 160% elastisch uittrekbaar.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over “Muisarm” op de hoofdpagina hierover. Hier lees je alles over de blessure, van de oorzaken, klachten en symptomen tot de behandeling ervan. Heeft u verder nog vragen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice, deze verwijst u door naar onze specialisten.

Veelgestelde vragen over muisarm

Hoelang duurt het herstelproces van een muisarm?

Er is in dit geval geen minimum of maximum, het gaat om de vastberadenheid om het probleem aan te pakken.

Wat zijn de klachten van een muisarm?

Door de verschillende soorten pijn die een muisarm veroorzaakt wordt het vervelend om achter een computer of laptop te werken. De klachten van een muisarm zijn daarnaast vaak ook het begin van andere klachten.

Wat zijn de symptomen van een muisarm?

  • Spierpijn
  • Spiervermoeidheid
  • Stijfheid van de spieren
  • Krampen
  • Een tintelend gevoel in de armen en polsen
  • Soms zelfs gevoelloosheid in de armen en polsen
  • Nekklachten en rugklachten