Wat is een muisarm?

Mensen werken tegenwoordig groten deels achter een computer. Dit verhoogt de kans op lichamelijke klachten zoals de muisarm. Deze klacht komt steeds vaker voor. Mensen werken meer achter de computer en nemen een verkeerde houding aan.Een muisarm is een verzamelnaam voor klachten die worden veroorzaakt door een herhaaldelijke beweging van bepaalde gewrichten en spieren.

Bij een muisarm gaat het ook om klachten vanaf de handen naar de nek. Een kleine beweging zoals het bewegen van de muis kan wanneer deze vaak en veel wordt uitgevoerd snel een blessure veroorzaken.

Oorzaken van een muisarm 

Het aantikken van de muis is een herhaaldelijke beweging en zorgt voor een slechte doorbloeding van de pols en arm. De vingers en handen zijn niet gemaakt voor deze beweging.

symptomen 

Pijn is hét symptoom van de muisarm. Waar die pijn begint, is echter voor iedereen verschillend. Bij een begint de pijn in de hand en voor de andere juist in de nek. Vaak trekt de pijn van het ene lichaamsdeel naar het andere deel. Bijvoorbeeld van de vingers naar de hand en naar de arm. Niet alleen pijnscheuten maar ook tintelingen en een doof gevoel behoren tot de klachten die we vaak terugkrijgen van mensen met een muisarm. Graag zetten we alle klachten op een rijtje.

 • Doof gevoel
 • Pijn
 • Tintelingen
 • Kracht vermindering

Neem u symptomen serieus als u de klachten niet goed behandelt kunnen de muisarmklachten chronisch worden. Wat wil zeggen dat u er niet meer vanaf komt.

muisarm blessure

Hoe verloopt een muisarm behandeling? 

Als u last heeft van een muisarm kan een brace zorgen voor ondersteuning en pijnverlichting. Een specifieke behandeling voor muisarm is er helaas niet. Ontspanning, beweging en tijdelijk niet gebruiken van de pijnlijke lichaamsdelen zijn belangrijk om het herstel van een muisarm te bevorderen. Wel kunt u preventieve maatregelen treffen om het krijgen van een muisarm te voorkomen.

We adviseren om na te denken over de volgende aandachtspunten: denk daarbij aan

 • Het dragen van een brace
 • Het aannemen van een goede houding
 • Gebruik maken van een goede muis en toetsenbord

muisarm brace

Braces voor een muisarm is een veelgebruikt hulpmiddel voor de arm/nek blessure. Het geeft compressie en verlicht de pijn bij beweging. Dit betekent dat de muisarm van de gewenste bescherming is voorzien en herstel sneller zal verlopen.

Bekijk braces

muisarm tapen

Een muisarm tapen zorgt voor extra bescherming en ondersteuning aan de desbetreffende plaats. Hier is de kinesiotape van Tmax uitermate geschikt voor. Het maakt het gewricht bewegelijk zonder ernstige pijnklachten.

Tape blessure

Oefeningen bij een muisarm 

Oefeningen voor een muisarm zorgen voor een lage inspanning op de pols en arm. Daarentegen wordt de aangedane blessure versterkt en wordt deze verder opgerekt.

Ontdek oefeningen

Veelgestelde vragen over muisarm

[sc_fs_multi_faq headline-0=”h2″ question-0=”Hoelang duurt het herstelproces van een muisarm?” answer-0=”Er is in dit geval geen minimum of maximum, het gaat om de vastberadenheid om het probleem aan te pakken. ” image-0=”” headline-1=”h2″ question-1=”Wat zijn de klachten van een muisarm?” answer-1=”Door de verschillende soorten pijn die een muisarm veroorzaakt wordt het vervelend om achter een computer of laptop te werken. De klachten van een muisarm zijn daarnaast vaak ook het begin van andere klachten.” image-1=”” headline-2=”h2″ question-2=”Wat zijn de symptomen van een muisarm?” answer-2=”

 • Spierpijn
 • Spiervermoeidheid
 • Stijfheid van de spieren
 • Krampen
 • Een tintelend gevoel in de armen en polsen
 • Soms zelfs gevoelloosheid in de armen en polsen
 • Nekklachten en rugklachten

” image-2=” ” count=”4″ html=”true” css_class=””]