Koop een brace voor uw nekhernia mét deskundig advies

Heeft u een nekhernia opgelopen? Onze nekbraces kunnen de klachten van pijn en overbelasting verminderen.

Wat te doen bij een nekhernia?

Net zoals een rughernia is een hernia in de nek veroorzaakt door een uitstulping in een van de tussenwervelschijven. De klachten van een nekhernia ontstaan wanneer deze uitstulping tegen een zenuw gaat drukken. De pijnklachten kunnen verschillen per persoon. Daarnaast zijn er verschillende behandelmethodes om de klachten te verhelpen.

Ontdek hier wat een nekhernia is en alle symptomen, oorzaken en hoe nu verder!

Nekhernia symptomen

Welke brace bied hulp aan de nek?

Nachtspalken zijn de ideale oplossing om van uw hielspoor klachten af te komen. Met ons nieuwste product de hielspoor sok zijn 90% van de hielspoor klachten al na 4 dagen verminderd.

Bekijk braces

Oefeningen voor een Nekhernia?

Banner-oefeningen

Oefeningen voor een hielspoor zorgen dat het herstelproces zich versnelt. Ze verminderen de spierspanning op de hiel en laten de spier tegelijkertijd verder oprekken en versterken.

Ontdek oefeningen

Informatieve blog berichten over nekhernia 

Nekhernia klachten

Nekhernia klachten De meeste mensen krijgen ooit in hun leven te maken met nekklachten, dit [...]

Hoe kan ik een nekhernia op de juiste manier behandelen?

Een volwassen wervelkolom bestaat uit 26 wervels en tussen elke wervel zit een elastische tussenwervelschijf. [...]

Steeds meer nek klachten door smartphones en tablets

Iedereen heeft een smartphone. Echter de wijze waarop we naar onze telefoon kijken kan op [...]

Nekhernia en werken: is dit mogelijk?

Wanneer u een nekhernia oploopt, kan dit voor vele beperkingen zorgen op langer termijn. Men vraagt zich dan ook snel af of een nekhernia en werken te combineren is. Het is niet vanzelfsprekend dat mensen gelijk aan het werk gaan met een nekhernia. In sommige gevallen is dit aan de orde, maar dit begint vaak met een lager werktempo en aangepaste werktijden. Over het algemeen geldt dat men na 6 tot 12 weken weer volledig kunnen werken nadat zij een nekhernia hebben opgelopen. 

Doe een nekhernia test om de gewrichtsblessure te constateren

Als de huisarts een nekhernia vermoedt, kan de test van Spurling worden uitgevoerd. Door bepaalde bewegingen te maken met de nek wordt er gekeken of de nekklachten toenemen. Dit geeft een indicatie van nekpijn dat in verband staat met een nekhernia, maar levert geen definitief bewijs van een nekhernia op. Vandaar dat er een MRI-scan gemaakt wordt om de diagnose van een nekhernia vast te stellen.

Is een nekhernia gevaarlijk?

Het krijgen van een nekhernia is al vervelend genoeg, maar kan een nekhernia ook gevaarlijk zijn? In de meeste gevallen is een nekhernia niet gevaarlijk. De nekklachten en gewrichtsaandoening lossen zich vanzelf op na 6 tot 12 weken. In sommige gevallen is het nodig om een nekhernia operatie aan te gaan. Elke operatie brengt een vorm van risico met zich mee. Echter worden er vele nekhernia operaties succesvol uitgevoerd op jaarbasis, wat betekent dat een nekhernia niet gevaarlijk is. 

Welke nekhernia ervaringen hebben patiënten met ons gedeeld?

Op gebied van een nekhernia zijn er vele verschillende nekklachten die zich voor kunnen doen. Dit is op schaal van lichte nekklachten tot zeer ernstige nekklachten. Dit verschil laat zich per mens duidelijk blijken. Wij hebben verschillende nekhernia ervaringen binnengekregen van patiënten. Op basis van de kennis en het advies van onze specialisten hebben wij deze patiënten van de juiste hulp voorzien.

Op welke manieren kunt u een nekhernia behandeling volgen?

In de meeste gevallen lossen de nekklachten zich vanzelf op. Bij de overige gevallen dient er een nekhernia behandeling uitgevoerd te worden. Er zijn verschillende manieren om een nekhernia behandeling aan te gaan. Dit kan een nekhernia operatie zijn of de nekhernia behandelen volgens fysiotherapie.

Hoe verloopt een nekhernia operatie?

Wanneer er door neurochirurgie een nekhernia wordt vastgesteld, kan het zijn dat u een nekhernia operatie moet ondergaan. De operatie van een nekhernia gebeurt ten alle tijden onder narcose en kan op twee manieren worden uitgevoerd.

 • Via de voorzijde van de halswervelkolom
 • Via de achterzijde van de halswervelkolom

Na de operatie is het belangrijk om een goede lighouding aan te nemen, pijnstillers te nemen op advies, gebruik van een wonddrain als dit nodig is en fysiotherapie volgen voor beweging. 

Volg fysiotherapie voor geleidelijk herstel van de nekhernia

Na een nekhernia operatie wordt vrijwel altijd geadviseerd om nekhernia oefeningen te volgen bij een fysiotherapie. Fysiotherapie draagt bij aan een geleidelijk herstel van een nekhernia. Dit houdt in dat de nekspieren zich opbouwen zonder dat deze te erg overbelast raken. Het doel van fysiotherapie en nekhernia oefeningen is om stijfheid in de nek na de operatie te verminderen.

Moet u een nekhernia rust geven of bewegen?

Bij een nekhernia is het belangrijk om het gewricht op de juiste manier te laten herstellen. Dit betekent dat u de nekhernia op een aantal momenten rust moet geven of laten bewegen.  De nekhernia rust geven of bewegen is mogelijk doormiddel van een nekhernia kussen of nekhernia oefeningen middels fysiotherapie. 

Verbeter uw slaaphouding met speciale nekhernia kussen

Een juiste nekhernia slaaphouding is belangrijk, maar een comfortabel kussen is hier essentieel bij. Speciaal is voor dit probleem een nekhernia kussen ontwikkeld. Dit ondersteuningskussen helpt om patiënten met een nekhernia beter te laten slapen. Deze zijn druk verlagend, waardoor de nek en rug ’s nachts een ontspannen houding aannemen. Dit resulteert in minder klachten.

Nekhernia bewegen met oefeningen van fysiotherapie

Naast rust moet u de nekhernia ook bewegen om de nekspieren te versterken. Fysiotherapie draagt bij aan een geleidelijk herstel van een nekhernia. Dit houdt in dat de nekspieren zich opbouwen zonder dat deze te erg overbelast raken. Het doel van fysiotherapie en nekhernia oefeningen is om stijfheid in de nek na de operatie te verminderen.

Kunt u sporten met een nekhernia?

Wanneer u kampt met een nekhernia is het onmogelijk om intensief te sporten. Sporten met een nekhernia zorgt voor snelle en pijnlijke nekklachten. U zult eerst een nekhernia behandeling moeten ondergaan. In het begin van het herstelproces is het belangrijk om de nekhernia de nodige rust te geven. Vervolgens gaat u de nekspieren versterken met nekhernia oefeningen door fysiotherapie. Wanneer er geen sprake meer is van een nekhernia kan er weer intensief gesport worden.  

Hoe kunt u nekhernia pijn verlichten?

Een nekhernia is een vervelende gewrichtsaandoening dat voor pijnlijke nekklachten kan zorgen. Vandaar dat men zich afvraagt hoe zij de nekhernia pijn kunnen verlichten. Er zijn een aantal manieren om de pijn van een nekhernia te verlichten. 

 • Nekhernia brace
 • Nekhernia rust geven
 • Nekhernia bewegen met oefeningen
 • Nekhernia operatie
 • Nekhernia slaaphouding verbeteren
 • Slapen met een speciale nekhernia kussen

Veelgestelde vragen over nekhernia

[sc_fs_multi_faq headline-0=”h2″ question-0=”Wat is een nekhernia?” answer-0=”

Een volwassen wervelkolom bestaat uit 26 wervels, tussen elke wervel zit een elastische tussenwervelschijf. Er bevinden zich zeven wervels in de nek. Net zoals een rughernia is een nekhernia veroorzaakt door een uitstulping in een van de tussenwervelschijven.

” image-0=”” headline-1=”h2″ question-1=”Wat zijn de oorzaken van een nekhernia?” answer-1=”

Een nekhernia wordt vaak veroorzaakt door een verkeerde houding, zowel zittend als staand. Denk bijvoorbeeld aan de ‘schildpadhouding’, het hoofd voorovergebogen en de schouder naar binnen. Naast een verkeerde houding kunnen zwakke nekspieren ook zorgen voor een nekhernia.

” image-1=”” headline-2=”h2″ question-2=”Wat zijn nekhernia symptomen?” answer-2=”

 • Pijn in de nek die uitstraalt naar de schouders, armen en soms zelfs handen.
 • Het gaat om een uitstralende pijn
 • Krachtverlies, gevoelloosheid of zelfs een tintelend gevoel in de armen.
 • In de meest ernstige gevallen komen er zelfs verlammingsverschijnselen voor.

” image-2=” ” count=”4″ html=”true” css_class=””]