Koop een brace voor uw nekhernia mét deskundig advies

Heeft u een nekhernia opgelopen? Onze nekbraces kunnen de klachten van pijn en overbelasting verminderen.

Nekbrace

Pro Orthic nekbrace

14.95
Merk:
Merk:

Nekbrace

Push Care Nekbrace

52.95
Merk:
Merk:

Nekbrace

Push Med Nekbrace

78.10
Merk:
Merk:

Wat te doen bij een nekhernia?

Net zoals een rughernia is een hernia in de nek veroorzaakt door een uitstulping in een van de tussenwervelschijven. De klachten van een nekhernia ontstaan wanneer deze uitstulping tegen een zenuw gaat drukken. De pijnklachten kunnen verschillen per persoon. Daarnaast zijn er verschillende behandelmethodes om de klachten te verhelpen.

Nekhernia symptomen

Welke nekhernia oorzaken kunnen zich voordoen?

Een nekhernia oorzaak kan zeer verschillen. Het gaat bij een nekhernia vaak om een uitstralende pijn. De pijn kan ook als een scherpe snijdende, brandende of schietende pijn van de nek tot de hand worden ervaren. Het is een pijn die u bijna constant voelt en waar u zo snel als mogelijk vanaf wilt zijn.

Deze nekhernia symptomen kunt u krijgen als gevolg

Nekhernia symptomen verschillen van andere nekklachten. De pijn begint in de nek en verspreidt zich naar de schouders, armen en zelfs handen. Dit komt omdat de zenuwen in de nek door de schouders en armen naar de handen lopen. Vandaar dat deze pijn daar ook wordt gevoeld. 

Andere nekhernia symptomen zijn:

 • Krachtverlies of tintelend gevoel in de armen
 • Duizeligheid
 • Scherpe pijn in de nek
 • Verlammingsverschijnselen

Hoe ziet een nekhernia behandeling eruit?

Een nekhernia is een veelvoorkomende klacht. Gelukkig gaat een het in ongeveer 85% van alle gevallen over zonder operaties weer over. Voor de overige 15% is een nekhernia behandeling nodig om de nekklachten te verhelpen. Er zijn veel dingen die je kunt doen om je klachten te verminderen of te voorkomen. De beste non-operatieve oplossing is het dragen van een halsband en het slapen met een speciale nekhernia kussen

Hoe helpt een nekhernia brace?

Een nekhernia brace dragen is wellicht het beste wat je kunt doen om te genezen van een nekhernia. Aangezien je uiterst voorzichtig moet zijn met deze blessure is het niets anders dan verstandig om een nekhernia brace te dragen. Wil je weten welke voordelen dit allemaal met zich meebrengt en waarom het zo verstandig is, druk dan op de button hieronder!

Bekijk braces

Nekhernia oefeningen

Er zijn verschillende oefeningen die je kunt uitvoeren om de pijn te verlichten, verhelpen of zelfs voorkomen. Het is uiterst belangrijk bij een nekhernia om oefeningen te doen. Wanneer er geen oefeningen worden uitgevoerd zullen de spieren slapper worden en krijg je een stijve nek. Wil jij weten over welke nekhernia oefeningen het gaat, klik dan op de button hieronder!

Ontdek oefeningen

Nekhernia en werken: is dit mogelijk?

Wanneer u een nekhernia oploopt, kan dit voor vele beperkingen zorgen op langer termijn. Men vraagt zich dan ook snel af of een nekhernia en werken te combineren is. Het is niet vanzelfsprekend dat mensen gelijk aan het werk gaan met een nekhernia. In sommige gevallen is dit aan de orde, maar dit begint vaak met een lager werktempo en aangepaste werktijden. Over het algemeen geldt dat men na 6 tot 12 weken weer volledig kunnen werken nadat zij een nekhernia hebben opgelopen. 

Doe een nekhernia test om de gewrichtsblessure te constateren

Als de huisarts een nekhernia vermoedt, kan de test van Spurling worden uitgevoerd. Door bepaalde bewegingen te maken met de nek wordt er gekeken of de nekklachten toenemen. Dit geeft een indicatie van nekpijn dat in verband staat met een nekhernia, maar levert geen definitief bewijs van een nekhernia op. Vandaar dat er een MRI-scan gemaakt wordt om de diagnose van een nekhernia vast te stellen.

Is een nekhernia gevaarlijk?

Het krijgen van een nekhernia is al vervelend genoeg, maar kan een nekhernia ook gevaarlijk zijn? In de meeste gevallen is een nekhernia niet gevaarlijk. De nekklachten en gewrichtsaandoening lossen zich vanzelf op na 6 tot 12 weken. In sommige gevallen is het nodig om een nekhernia operatie aan te gaan. Elke operatie brengt een vorm van risico met zich mee. Echter worden er vele nekhernia operaties succesvol uitgevoerd op jaarbasis, wat betekent dat een nekhernia niet gevaarlijk is. 

Op welke manieren kunt u een nekhernia behandeling volgen?

In de meeste gevallen lossen de nekklachten zich vanzelf op. Bij de overige gevallen dient er een nekhernia behandeling uitgevoerd te worden. Er zijn verschillende manieren om een nekhernia behandeling aan te gaan. Dit kan een nekhernia operatie zijn of de nekhernia behandelen volgens fysiotherapie.

Hoe verloopt een nekhernia operatie?

Wanneer er door neurochirurgie een nekhernia wordt vastgesteld, kan het zijn dat u een nekhernia operatie moet ondergaan. De operatie van een nekhernia gebeurt ten alle tijden onder narcose en kan op twee manieren worden uitgevoerd.

 • Via de voorzijde van de halswervelkolom
 • Via de achterzijde van de halswervelkolom

Na de operatie is het belangrijk om een goede lighouding aan te nemen, pijnstillers te nemen op advies, gebruik van een wonddrain als dit nodig is en fysiotherapie volgen voor beweging. 

Volg fysiotherapie voor geleidelijk herstel van de nekhernia

Na een nekhernia operatie wordt vrijwel altijd geadviseerd om nekhernia oefeningen te volgen bij een fysiotherapie. Fysiotherapie draagt bij aan een geleidelijk herstel van een nekhernia. Dit houdt in dat de nekspieren zich opbouwen zonder dat deze te erg overbelast raken. Het doel van fysiotherapie en nekhernia oefeningen is om stijfheid in de nek na de operatie te verminderen.

Moet u een nekhernia rust geven of bewegen?

Bij een nekhernia is het belangrijk om het gewricht op de juiste manier te laten herstellen. Dit betekent dat u de nekhernia op een aantal momenten rust moet geven of laten bewegen.  De nekhernia rust geven of bewegen is mogelijk doormiddel van een nekhernia kussen of nekhernia oefeningen middels fysiotherapie. 

Nekhernia rust geven met de juiste slaaphouding

Een nekhernia neemt veel lasten met zich mee. Een daarvan is het moeilijk slapen met een nekhernia. Daarbij ligt het probleem bij het aannemen van een goede nekhernia slaaphouding. Dé oplossing is het slapen met een lichaamskussen, slapen met een verstelbaar hoofdkussen en een matras dat goed aansluit op het lichaam. 

Verbeter uw slaaphouding met speciale nekhernia kussen

Een juiste nekhernia slaaphouding is belangrijk, maar een comfortabel kussen is hier essentieel bij. Speciaal is voor dit probleem een nekhernia kussen ontwikkeld. Dit ondersteuningskussen helpt om patiënten met een nekhernia beter te laten slapen. Deze zijn druk verlagend, waardoor de nek en rug ’s nachts een ontspannen houding aannemen. Dit resulteert in minder klachten.

Nekhernia bewegen met oefeningen van fysiotherapie

Naast rust moet u de nekhernia ook bewegen om de nekspieren te versterken. Fysiotherapie draagt bij aan een geleidelijk herstel van een nekhernia. Dit houdt in dat de nekspieren zich opbouwen zonder dat deze te erg overbelast raken. Het doel van fysiotherapie en nekhernia oefeningen is om stijfheid in de nek na de operatie te verminderen.

Kunt u sporten met een nekhernia?

Wanneer u kampt met een nekhernia is het onmogelijk om intensief te sporten. Sporten met een nekhernia zorgt voor snelle en pijnlijke nekklachten. U zult eerst een nekhernia behandeling moeten ondergaan. In het begin van het herstelproces is het belangrijk om de nekhernia de nodige rust te geven. Vervolgens gaat u de nekspieren versterken met nekhernia oefeningen door fysiotherapie. Wanneer er geen sprake meer is van een nekhernia kan er weer intensief gesport worden.  

Hoe kunt u nekhernia pijn verlichten?

Een nekhernia is een vervelende gewrichtsaandoening dat voor pijnlijke nekklachten kan zorgen. Vandaar dat men zich afvraagt hoe zij de nekhernia pijn kunnen verlichten. Er zijn een aantal manieren om de pijn van een nekhernia te verlichten. 

 • Nekhernia brace
 • Nekhernia rust geven
 • Nekhernia bewegen met oefeningen
 • Nekhernia operatie
 • Nekhernia slaaphouding verbeteren
 • Slapen met een speciale nekhernia kussen

Welke nekhernia ervaringen hebben patiënten met ons gedeeld?

Op gebied van een nekhernia zijn er vele verschillende nekklachten die zich voor kunnen doen. Dit is op schaal van lichte nekklachten tot zeer ernstige nekklachten. Dit verschil laat zich per mens duidelijk blijken. Wij hebben verschillende nekhernia ervaringen binnengekregen van patiënten. Op basis van de kennis en het advies van onze specialisten hebben wij deze patiënten van de juiste hulp voorzien.

Veelgestelde vragen over nekhernia

Wat is een nekhernia?

Een volwassen wervelkolom bestaat uit 26 wervels, tussen elke wervel zit een elastische tussenwervelschijf. Er bevinden zich zeven wervels in de nek. Net zoals een rughernia is een nekhernia veroorzaakt door een uitstulping in een van de tussenwervelschijven.

Wat zijn de oorzaken van een nekhernia?

Een nekhernia wordt vaak veroorzaakt door een verkeerde houding, zowel zittend als staand. Denk bijvoorbeeld aan de ‘schildpadhouding’, het hoofd voorovergebogen en de schouder naar binnen. Naast een verkeerde houding kunnen zwakke nekspieren ook zorgen voor een nekhernia.

Wat zijn nekhernia symptomen?

 • Pijn in de nek die uitstraalt naar de schouders, armen en soms zelfs handen.
 • Het gaat om een uitstralende pijn
 • Krachtverlies, gevoelloosheid of zelfs een tintelend gevoel in de armen.
 • In de meest ernstige gevallen komen er zelfs verlammingsverschijnselen voor.