Braces bij een nekhernia

Heeft u een nekhernia opgelopen? Dan vind je bij de brace specialist de beste steunmiddelen! Deze verlichten de pijn in de nek zodat handelingen met de nek makkelijker verricht kunnen worden. Kort gezegd, een waardevolle toevoeging!

Nekbrace

Push Care Nekbrace

51.35
Merk:
Merk:

Nekbrace

Push Med Nekbrace

78.10
Merk:
Merk:

Nekbrace

Pro Orthic nekbrace

14.95
Merk:
Merk:

Wat is een nekherina?

Een volwassen wervelkolom bestaat uit 26 wervels, tussen elke wervel zit een elastische tussenwervelschijf. Er bevinden zich zeven wervels in de nek. Net zoals een rughernia is een hernia in de nek veroorzaakt door een uitstulping in een van de tussenwervelschijven. De klachten van een nekhernia ontstaan wanneer deze uitstulping tegen een zenuw gaat drukken. De pijnklachten kunnen verschillen per persoon. Daarnaast zijn er verschillende behandelmethodes om de klachten te verhelpen.

Nekhernia symptomen

Hoe kan je een nekhernia behandelen?

Een nekhernia is een veelvoorkomende klacht. Gelukkig gaat een het in ongeveer 85% van alle gevallen over zonder operaties weer over. Er zijn veel dingen die je zelf kunt doen om je klachten te verminderen of zelfs om het te voorkomen( los van ongevallen). De beste non-operatieve oplossing is het dragen van een halsband en het slapen met een speciale nekhernia kussen

Hoe helpt een nekhernia brace?

Een nekhernia brace dragen is wellicht het beste wat je kunt doen om te genezen van een nekhernia. Aangezien je uiterst voorzichtig moet zijn met deze blessure is het niets anders dan verstandig om een nekhernia brace te dragen. Wil je weten welke voordelen dit allemaal met zich meebrengt en waarom het zo verstandig is, druk dan op de button hieronder!

Bekijk braces

Nekhernia oefeningen

Er zijn verschillende oefeningen die je kunt uitvoeren om de pijn te verlichten, verhelpen of zelfs voorkomen. Het is uiterst belangrijk bij een nekhernia om oefeningen te doen. Wanneer er geen oefeningen worden uitgevoerd zullen de spieren slapper worden en krijg je een stijve nek. Wil jij weten over welke oefeningen het gaat, klik dan op de button hieronder!

Ontdek oefeningen

Veelgestelde vragen over nekhernia

Wat is een nekhernia?

Een volwassen wervelkolom bestaat uit 26 wervels, tussen elke wervel zit een elastische tussenwervelschijf. Er bevinden zich zeven wervels in de nek. Net zoals een rughernia is een nekhernia veroorzaakt door een uitstulping in een van de tussenwervelschijven.

Wat zijn de oorzaken van een nekhernia?

Een nekhernia wordt vaak veroorzaakt door een verkeerde houding, zowel zittend als staand. Denk bijvoorbeeld aan de ‘schildpadhouding’, het hoofd voorovergebogen en de schouder naar binnen. Naast een verkeerde houding kunnen zwakke nekspieren ook zorgen voor een nekhernia.

Wat zijn nekhernia symptomen?

  • Pijn in de nek die uitstraalt naar de schouders, armen en soms zelfs handen.
  • Het gaat om een uitstralende pijn
  • Krachtverlies, gevoelloosheid of zelfs een tintelend gevoel in de armen.
  • In de meest ernstige gevallen komen er zelfs verlammingsverschijnselen voor.