Welke brace raadt onze specialist aan bij nekhernia

Een nekhernia is een vervelende klacht die zonder maatregelen niet snel hersteld. Om goed te herstellen is het belangrijk dat de nek voldoende rust krijgt. Alleen met voldoende rust kunnen de spieren en tussenwervelschijven genezen. Het is erg lastig om niet je nek te overbelasten wanneer je klachten hebt. Je gebruikt je hoofd dan ook met alle bezigheden. Om toch die benodigde rust te behalen is een nekbrace de enige oplossing.

Hoe helpt een brace bij een nekhernia?

Een nekhernia brace zorgt ervoor dat de nek van buitenaf wordt gestabiliseerd. Dit zorgt ervoor dat de spieren en tussenwervelschijven in de nek voldoende rust krijgen om goed te kunnen genezen. Zonder deze rust en stabiliteit is het haast onmogelijk dat je nek hersteld. Daarnaast helpt de brace om een goede slaaphouding aan te houden. 

Wat is belangrijk bij een brace voor een nekhernia?

De brace moet ten eerste zorgen voor stabiliteit in de nek. Deze stabiliteit voorkomt onverwachte bewegingen die pijn veroorzaken. Ten tweede is het belangrijk dat de brace de beweging van mond niet belemmert tijdens het eten, drinken of praten. Daarnaast moet de brace uiterst comfortabel zijn omdat er ook mee geslapen moet worden. Ook is het belangrijk dat deze makkelijk om en af te doen is en uiteraard ook wasbaar is.

Push Care Nekbrace

De Push Care Nekbrace is ontworpen om ondersteuning te bieden aan de halswervelkolom. Dit doet de brace door middel van de anatomische vorm en vormvast schuim. Hierdoor zult u minder pijnklachten ervaren. De Push Care Nekbrace biedt functionele steun aan de hals en hoofd tussen kaak en sleutelbeen. De nekbrace is gemaakt van hoogwaardig en stevig schuim dat niet immobiliseert. Dankzij de anatomische vorm, afgeronde randen en ook de zachte, bovendien vocht transporterende voering, wordt het draagcomfort bevorderd. De nekbrace is bovendien eenvoudig aan te leggen en ook zonder problemen te wassen.

Push care nekbrace om de nek

Push Med Nekbrace

De Push Med Nekbrace is ontworpen om een goede steun te bieden aan de halswervelkolom door een anatomische vorm en vormvast schuim. Hierdoor zal er sprake zijn van pijnvermindering. De Push Med Nekbrace beschikt ook over een uitneembaar onderdeel voor aanvullende ondersteuning. Het onderdeel geeft effectieve ondersteuning doordat deze steunt op het borstbeen en de kaken. Deze hoeft niet gebruikt te worden wanneer een lichtere steun gewenst is, zoals gedurende de nacht of bijvoorbeeld in het verloop van de behandeling. Bovendien beschikt de nekbrace ook over een hoog draagcomfort dankzij de pasvorm en de vocht transporterende materialen. U kunt de nekbrace ook probleemloos wassen.

push med nekbrace om de nek

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over “Nekhernia” op de hoofdpagina hierover. Hier lees je alles over de blessure, van de oorzaken, klachten en symptomen tot de behandeling ervan. Heeft u verder nog vragen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice, deze verwijst u door naar onze specialisten.

Veelgestelde vragen over nekhernia brace

Helpt een brace bij een nekhernia?

Een nekhernia brace zorgt ervoor dat de nek van buitenaf wordt gestabiliseerd. Dit zorgt ervoor dat de spieren en tussenwervelschijven in de nek voldoende rust krijgen om goed te kunnen genezen. Daarnaast helpt de brace om een goede slaaphouding aan te houden.

Welke nekbraces raden onze specialisten aan?

De Push Med nekbrace en Push Care nekbrace worden als beste hulpmiddel bestempelt door onze specialisten bij nekklachten.