4 Nekhernia oefeningen mét gratis deskundig advies

Bent u opzoek naar geschikte nekhernia oefeningen voor herstel? Bij Brace Specialist bieden wij u nekhernia oefeningen aan met gratis deskundig advies vanuit specialisten.

Oefeningen voor een nekhernia bevorderen het herstelproces. Daarbij kunnen nekraces en kinesiologie tape extra ondersteuning bieden tijdens het uitvoeren van de oefeningen.

Welke oefeningen helpen bij een nekhernia?

Bij een nekhernia zijn er meerdere oefeningen die het herstelproces versnellen. Deze oefeningen worden ingedeeld op basis van licht tot zware spierbelasting. Lichte oefeningen komen voor in het begin van het herstelproces.

Middelmatige oefeningen zijn inzetbaar naarmate de voortgang van het herstel positief verloopt. Zware oefeningen worden uitgevoerd wanneer het herstel van de nek zich in de eindfase bevindt.

Oefening 1: Lichte oefening, nekhernia in de beginfase

 1. Zit rechtop en houd je schouders recht en laag en kijk vooruit.
 2. Draai je hoofd naar links en rechts zonder je kin omhoog of omlaag te bewegen.
 3. Zodra je links of rechts een lichte rek voelt moet je deze voor 2 tot 3 seconden vasthouden.
 4. Doe dit 4 keer links en 4 keer rechts in totaal.

Tip: gebruik een massagebal om de nekhernia te masseren voor en na de oefeningen.

nee-schudden-nekhernia

Oefening 2: Midden oefening, nekhernia in de middenfase

 1. Zit rechtop en houd je schouders recht en laag en kijk vooruit.
 2. Buig je hoofd aan de kant van je linkeroor richting je linkerschouder tot je een lichte rek voelt rechts in je nek. Houdt deze rek 8 tot 12 seconden vast.
 3. Doe dit nu ook met je rechteroor naar je rechterschouder tot je een lichte rek voelt aan de linkerkant van je nek. Houdt deze rek ook 8 tot 12 seconden vast.
 4. Doe dit 3 keer in totaal.
oefening-nekhernia

Oefening 3: Zware oefening, nekhernia in de eindfase

 1. Zit rechtop en houd je schouders recht en laag.
 2. Draai je hoofd rustig in grote rondjes rond en probeer de spanning in de nek constant te verplaatsen naar de plek tegenover waar je hoofd buigt. 
 3. Doe dit vier keer linksom en vier keer rechtsom.

Tip: Voer deze nekhernia oefening uit op een gym ball voor de beste uitvoering.

nekhernia oefeningen

Oefening 4: Kin naar achter brengen.

 1. Ga zitten of staan met een goeie rechte houding.
 2. Houdt uw nek stil en duw tegen de kin het hoofd naar achter.
 3. Hou deze positie 2-3 seconde vast.
 4. Laat uw kin en nek rusten.
 5. Herhaal deze kin oefening 10 keer.

Nekhernia oefeningen via youtube video’s

Bovenstaand zijn een aantal nekhernia oefeningen per stap uitgelicht. Om een visueel beeld van nekhernia oefeningen te krijgen, zijn deze middels youtube video’s op een rij gezet.

Meer ondersteuning nodig met een brace?

Heeft u behoefte aan betere ondersteuning tijdens uw dagelijkse bezigheden? Wilt u uw pijnklachten verminderen door het gebruik van een brace?

Onze specialisten raden u de volgende brace aan wanneer klachten niet afnemen na het uitvoeren van oefeningen.

Push Care Nekbrace

Push care nekbrace

€52.95

De brace voor ondersteuning aan de wervelkolom!
Geschikt voor: Nekhernia
Aangeraden voor: Algemeen gebruik

Meer informatie

Hoe zal het oefenprogramma eruitzien?

Zodra een nekhernia is vastgesteld wordt de patiënt doorgestuurd naar een fysiotherapeut. De fysiotherapeut kijkt samen met de patiënt naar de urgentie van het probleem en welke oefeningen geschikt zullen zijn.

Met hulp van onze specialisten hebben wij een aantal oefeningen uitgelicht die een fysiotherapeut aanbeveelt. Vaak kan een nekhernia genezen met de combinatie van: juiste oefeningen, voldoende rust en hulpmiddelen zoals een halsband en/of een nekhernia kussen. 

Speciale nekhernia fysiotherapie oefeningen

De nekhernia oefeningen die worden uitgevoerd zijn met behulp van fysiotherapie ingedeeld. Nekhernia fysiotherapie oefeningen hebben betrekking op het onderhouden van beweeglijkheid van de gewrichten en het versterken van de spieren.

Er zullen oefeningen worden uitgevoerd voor de spieren in de nek, de schouders, de armen en de handen. Blijf tijdens het oefenen altijd binnen de pijngrens en probeer niet te forceren.

Nekhernia oefeningen voor thuis

Naast de oefeningen die u met de fysiotherapeut behandelt, krijgt u een aantal oefeningen mee voor thuis. Het is belangrijk om deze nekhernia oefeningen thuis veelvuldig uit te voeren. Zo wordt de nek op meerdere momenten belast waardoor bewegelijkheid in de nek en spierherstel sneller wordt verbeterd.

Bonus tip!

Probeer constant aan je houding te denken. Zowel wanneer je staat, loopt of zit is het belangrijk dat je een goede houding aanneemt. Als je zittend werk hebt is het heel belangrijk dat je veel van houding wisselt zodat je geen stijve nek krijgt.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over “Nekhernia” op de hoofdpagina hierover. Hier lees je alles over de blessure, van de oorzaken, klachten en symptomen tot de behandeling ervan. Heeft u verder nog vragen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice, deze verwijst u door naar onze specialisten.