Koop een oedeem brace mét deskundig advies

Wanneer u last heeft van overmatig vocht in uw lichaam dan is de kans aanwezig dat u last heeft van oedeem. Dit is een aandoening die veel voorkomt in de enkels, onderbenen of longen en kan uw dagelijkse leven enorm belemmeren. Bekijk hieronder meer over wat oedeem is en hoe u deze kunt behandelen.

Lomed orthoservice TEST

Orthoservice Airstep Walker

129.00
Merk:

Wat is een oedeem?

Oedeem is een aandoening waarbij het lichaam vocht vast houdt op plekken waar het niet thuishoort. Er treedt dan vocht toe bij de enkels, het onderbeen of in de longen. De aandoening komt vaker voor wanneer er al eerder problemen worden ervaren met de bloedafvoer, een beschadiging van de lymfevaten, een beschadiging van de bloedvaten of wanneer het lichaam te weinig eiwitten binnenkrijgt.Het wordt dan ook ten alle tijden aangeraden om contact op te nemen met uw huisarts, om te voorkomen dat het verspreid. 

oedeem

Hoe ziet de behandeling eruit?

Er kunnen verschillende onderliggende oorzaken aanwezig zijn bij oedeem. Voor een optimale behandeling van de aandoening is het dan ook belangrijk om te weten waar oedeem door veroorzaakt wordt. Neem hiervoor contact op met uw huisarts voor de juiste diagnose. Daarnaast is het belangrijk op te letten met zout eten en voldoende te blijven bewegen. Hierbij dient de minimum van 30 minuten beweging per dag. Ten slotte kan het gebruik van plaspillen of een steunkous ervoor zorgen dat oedeem wordt tegen gegaan.

Welke braces raden wij aan?

Voor de behandeling van oedeem in de enkels en onderbenen wordt het gebruik van een walker aangeraden. De walker zorgt voor een ontlasting van de enkels en stimulatie van de bloedsomloop. Hierdoor wordt het vocht sneller afgevoerd, wat ervoor zorgt dat het oedeem sneller afneemt. Bekijk hieronder welke walkers en andere braces geschikt zijn voor de behandeling van oedeem.

Bekijk braces

Tapen: hoe doe je dat?

Ook kan er gebruik worden gemaakt van kinesiologie tape bij de behandeling van oedeem. Door oedeem in te tapen wordt het vocht afgevoerd waardoor het lichaam sneller kan herstellen. Het kan toegepast worden op armen en benen, maar het is ook te gebruiken op plekken van het lichaam waar geen compressie kan worden geboden. Bekijk hieronder meer over de typemogelijkheden bij oedeem.

Tape blessure

Dragen oefeningen bij aan het herstel?

Ja, het wordt aangeraden om te blijven bewegen bij oedeem en dus ook oefeningen uit te voeren. Oedeem oefeningen dragen namelijk bij aan het afvoeren van het vocht in uw lichaam. Er zijn veel verschillende oefeningen mogelijk om uit te voeren bij oedeem. Bekijk hieronder meer over welke oefeningen effectief zijn om uit te voeren bij oedeem.

Ontdek oefeningen

Veelgestelde vragen over oedeem

Wat is oedeem?

Oedeem is een aandoening waarbij het lichaam vocht vast houdt op plekken waar het niet thuis hoort.

Hoe ontstaat oedeem?

De aandoening ontstaat vaker voor wanneer er al eerder problemen worden ervaren met de bloedafvoer, een beschadiging van de lymfevaten, een beschadiging van de bloedvaten of wanneer het lichaam te weinig eiwitten binnenkrijgt.

Wat zijn de symptomen van oedeem?

U kunt oedeem herkennen aan een opzwelling in de voeten, enkels of onderbenen. Hierdoor kunt u niet makkelijk meer in uw schoenen of broeken.

Kan oedeem toenemen in klachten, en hoe kan ik dit voorkomen?

Voor een optimale behandeling van de aandoening is het dan ook belangrijk om te weten waar oedeem door veroorzaakt wordt. Wanneer deze onderliggende oorzaak wordt opgelost, dan kan oedeem worden tegengegaan.

Hoe behandel ik oedeem?

Daarnaast is het belangrijk op te letten met zout eten en voldoende te blijven bewegen. Hierbij dient de minimum van 30 minuten beweging per dag.