Koop een oedeem brace mét deskundig advies

Wanneer u last heeft van overmatig vocht in uw lichaam dan is de kans aanwezig dat u last heeft van oedeem. Dit is een aandoening die veel voorkomt in de enkels, onderbenen of longen en kan uw dagelijkse leven enorm belemmeren. Bekijk hieronder meer over wat oedeem is en hoe u deze kunt behandelen.

Wat is oedeem?

Oedeem is een aandoening waarbij het lichaam vocht vasthoudt op plekken waar het niet thuishoort. Er treedt dan vocht toe bij de enkels, het onderbeen of in de longen. De aandoening komt vaker voor wanneer er al eerder problemen worden ervaren met de bloedafvoer, een beschadiging van de lymfevaten, een beschadiging van de bloedvaten of wanneer het lichaam te weinig eiwitten binnenkrijgt. Het wordt dan ook ten alle tijden aangeraden om contact op te nemen met uw huisarts, om te voorkomen dat het verspreid. 

Ontdek hier wat oedeem is en alle symptomen, oorzaken en hoe nu verder!

Welke brace bieden hulp aan bij oedeem?

orthoservice-airstep-walker

Braces zijn de ideale oplossing om van uw oedeem klachten af te komen. Met ons nieuwste product de Oedeem walker deze brace word veel ingezet voor onder andere oedeem klachten. 

Bekijk braces

Hoe tape je een oedeem blessure?

Banner-tapen-Tmax

Wanneer u nog geen gebruik maakt van een brace, is ondersteuning doormiddel van tape het beste steunmiddel voor oedeem. Het doel van de voet en been intapen is dat de vochtafvoer beter verloopt. 

Tape blessure

Oefeningen voor oedeem?

Banner-oefeningen

Oefeningen voor oedeem zorgen dat het herstelproces zich versnelt. het is belangrijk het been of arm niet te veel spanning te geven. rustige oefeningen zorgen voor een beter bloedsomloop.

ontdek oefeningen

Veelgestelde vragen over oedeem

Wat is oedeem?

Oedeem is een aandoening waarbij het lichaam vocht vast houdt op plekken waar het niet thuis hoort.

Hoe ontstaat oedeem?

De aandoening ontstaat vaker voor wanneer er al eerder problemen worden ervaren met de bloedafvoer, een beschadiging van de lymfevaten, een beschadiging van de bloedvaten of wanneer het lichaam te weinig eiwitten binnenkrijgt.

Wat zijn de symptomen van oedeem?

U kunt oedeem herkennen aan een opzwelling in de voeten, enkels of onderbenen. Hierdoor kunt u niet makkelijk meer in uw schoenen of broeken.

Kan oedeem toenemen in klachten, en hoe kan ik dit voorkomen?

Voor een optimale behandeling van de aandoening is het dan ook belangrijk om te weten waar oedeem door veroorzaakt wordt. Wanneer deze onderliggende oorzaak wordt opgelost, dan kan oedeem worden tegengegaan.

Hoe behandel ik oedeem?

Daarnaast is het belangrijk op te letten met zout eten en voldoende te blijven bewegen. Hierbij dient de minimum van 30 minuten beweging per dag.