Welke braces raadt onze fysiotherapeut aan bij oedeem

Braces kunnen worden gebruikt bij de behandeling van oedeem. Bij de Brace Specialist bestaat ons aanbod uit passende braces en walkers die worden aangeraden door fysiotherapeuten. Zij hebben de juiste kennis en praktijkervaring opgedaan waardoor wij u van de beste hulp kunnen voorzien. Bekijk de braces hieronder.

Hoe werkt het gebruik van een oedeem walker?

Wanneer u last krijgt van oedeem is het verstandig om deze op de juiste wijze te behandelen. Een walker is een hulpmiddel dat veelal wordt ingezet om de aandoening aan te pakken. Een walker zorgt voor een ontlasting van de enkels en stimuleert de bloedsomloop. Hierdoor wordt het vocht sneller afgevoerd, wat ervoor zorgt dat het oedeem sneller afneemt. Op deze wijze wordt oedeem op een effectieve en natuurlijke wijze behandeld.

Welke andere braces zijn inzetbaar bij oedeem?

Wanneer u last krijgt van oedeem in uw enkels of onderbenen kan het dragen van een walker effectief werken voor het herstelproces. U kunt echter ook in andere delen van het lichaam last krijgen van oedeem. Denk hierbij aan uw rug, armen, handen of longen. Hiervoor kunnen braces gebruikt worden die dienen als compressiemiddel en zorgen voor een afvoering van het vocht. Een rugbrace of elleboogbrace zijn hiervoor uitermate geschikt.

Wanneer dient u een walker te dragen?

Om in aanmerking te komen voor een walker of andere braces, moet er gekeken worden naar een aantal factoren. Dit zijn de aard van de klacht, de bewegingen die u uitoefent en de mate van voelbare pijn.

Aard van de klacht

In hoeverre is het vocht behandelbaar in uw lichaam en welke onderliggende oorzaak is er bekend. Valt de klacht onder tijdelijk of chronisch? Bij een tijdelijke klacht wordt geadviseerd om de spalk langdurig per dag te dragen. Daarbij is het verstandig om oefeningen van de fysiotherapeut te doen. Bij een chronische klacht wordt de brace gezien als hulpmiddel voor het uitvoeren van dagelijkse activiteiten.

Uitoefenen van bewegingen

Wanneer u pijn na het uitvoeren van oefeningen is een walker het steunmiddel die u van de juiste ondersteuning voorziet na het uitvoeren van oefeningen. Het zorgt voor een afvoer van het vocht en een betere bloedsomloop, waardoor uw pijklachten en zwellingen zullen verminderen.

Mate van pijn

De pijngraad en mate van vocht geven een duidelijk beeld over de aandoening en de walker die daarbij past. De walker dient te worden gedragen te worden gedragen bij activiteiten die deze pijn versterken. Denk aan pijn in de vinger door het typen op de laptop of een voorwerp stevig vastpakken.

orthoservice-airstep-tight-walker

Veelgestelde vragen over oedeem walkers

Helpt een walker bij herstel van oedeem?

Een walker zorgt voor een ontlasting van de enkels en stimuleert de bloedsomloop. Hierdoor wordt het vocht sneller afgevoerd, wat ervoor zorgt dat het oedeem sneller afneemt. Op deze wijze wordt oedeem op een effectieve en natuurlijke wijze behandeld.

Wanneer draag ik een walker bij oedeem

U komt in aanmerking voor een walker wanneer de diagnose is gesteld dat u last heeft van oedeem in uw been. U kunt dan de walker 's nachts tijdens het slapen dragen, of wanneer u rustig op de bank ligt.

Is het belangrijk om een walker te gebruiken bij oedeem?

Ja, het dragen van een walker zorgt ervoor dat u sneller van oedeem afkomt in uw benen. Door het stimuleren van de bloedsomloop wordt vocht sneller afgevoerd. Oftewel, een goede toevoeging aan uw herstelproces.