Oedeem tapen met kinesiologie tape

Wanneer u geen gebruik wilt maken van een walker, of ondersteuning wil bieden tijdens dagelijkse bezigheden kunt u kiezen om oedeem in te tapen. Kinesiologie tape van Tmax is een passend product wanneer dit probleem zich voordoet. Tmax kinesio tape is 160% elastisch, maakt bewegingen soepeler en zorgt voor een verbetering van de bloedsomloop.

Welke kinesiotape kunt u het beste gebruiken om oedeem te tapen?

Kinesio tape van Tmax is een voorbeeld van goede tape. Het is makkelijk om zelf aan te brengen en bestaat uit elastisch materiaal, waardoor u met oedeem makkelijk beweegbaar blijft. Het is daarnaast verstandig om uw fysiotherapeut of een andere specialist u te laten behandelen door middel van Medical taping. Wanneer u dit zelf doet bestaat de kans dat u het niet op de juiste manier aanbrengt, waardoor het effect van de tape zal afnemen.

oedeem tapen

5 stappen voor het intapen van oedeem 

Voor iedere blessure is er een methode hoe u de tape moet aanbrengen. Onze voorkeur gaat uit naar de kinesiologie tape. Tmax kinesio tape is een 160% elastische sporttape dat gemakkelijk op uw lichaam kan worden aangebracht. Hieronder wordt verder uitgelegd hoe u de tape zelfstandig kunt aanleggen.

U kunt oedeem op verschillende plekken in het lichaam behandelen. In het voorbeeld wordt het onderbeen getapet. Begin met het knippen van vier smalle lange stroken tape van 1,5 tot 2 centimeter dik een meter lang, met twee verschillende kleuren.

  1. Breng de eerste kleur aan in de vorm van een spiraal. Begin op de bovenkant van de voet en breng de tape aan rondom het onderbeen.
  2. Houdt 1 tot 2 centimeter tussen elk stuk tape.
  3. Eindig de tape net onder de knie.
  4. Breng vervolgens de tweede kleur tape aan kruislings op de eerste kleur tape.
  5. Houdt ook hier elke keer 1 tot 2 centimeter tussen elk stuk tape (zie foto).

Hoe verloopt de voorbereiding van het tapen?

Voordat u start met oedeem in te tapen is het belangrijk dat u volledig onthaard bent waar nodig. Daarbij dient de huid schoon te zijn en wordt er alleen van een goede schaar gebruik gemaakt. De tape verbetert de bloedsomloop in uw lichaam en verzacht de pijn. Dit leidt tot sneller herstel van eventuele zwellingen die worden veroorzaakt door oedeem. Zoals hierboven aangegeven is oedeem zelfstandig tapen een vak apart en daarom date u aanraden om dit aan een fysiotherapeut over te laten. 

De voordelen van Tmax kinesiotape

Waarom raden onze fysiotherapeuten de kinesiologie tape van Tmax aan? Van alle merken die kinesio tape aanbieden, komen onze fysiotherapeuten tot de conclusie dat Tmax de meeste voordelen met zich meebrengt.

✔ Tmax kinesiologie tape bestaat uit 160% elasticiteit, wat de rekbaarheid erg soepel en groot maakt.

✔ 96% van de Tmax kinesiotape bestaat uit kation, wat de doorbloeding in het gewricht verbetert.

✔ De medische acryl lijm laat de huid ademen, is veilig te gebruiken en beschermt de huid voor uitslag of irritatie.

✔ De kinesiotape van Tmax is waterbestendig waardoor het ook vast blijft zitten tijdens het douchen of zwemmen.

✔ Kinesiologie tape ondersteunt de pijn en zwellingen.

Bestel Kinesio tape
Tmax-kinesiotape triggerduim

Veelgestelde vragen over oedeem tapen

Hoe moet ik oedeem tapen?

Begin met het knippen van vier smalle lange stroken tape van 1,5 tot 2 centimeter dik een meter lang, met twee verschillende kleuren. Breng de eerste kleur aan in de vorm van een spiraal. Begin op de bovenkant van de voet en breng de tape aan rondom het onderbeen.

Wat is het effect van oedeem tapen?

De tape verbetert de bloedsomloop in uw lichaam en verzacht de pijn. Dit leidt tot sneller herstel van eventuele zwellingen die worden veroorzaakt door oedeem.

Welke tape raden onze fysiotherapeuten aan?

Kinesiologie tape van Tmax wordt ten zeerste aangeraden door onze fysiotherapeuten. De tape is 160% elastisch, waterbestendig en blijft 5 tot 7 dagen op de huid zitten.

Hoelang moet ik de tapen gebruiken?

U kunt de kinesiotape tot bijna 14 dagen dragen. Dit komt doordat de tape waterproof is en ook tijdens slapen kan worden gedragen. Echter raden wij u aan om de tape op uw lichaam na 5 á 6 dagen te vervangen, zodat uw huid ook op de juiste manier behandelt wordt.