Braces bij de ziekte van Osgood Schlatter

Heeft u last van de ziekte van Osgood Schlatter en wilt u deze op een effectieve manier behandelen? Dan vind je bij de brace specialist de beste oplossing in de vorm van steunmiddelen! 

Kniebrace

Push Care Kniebrace

82.95
Merk:
Merk:

Kniebrace

Push Med Kniebrace

137.95
Merk:
Merk:

Patellabrace

Push Med Patellabrace

39.95
Merk:
Merk:

Kinderbrace

BioSkin Kniebrace Q-Brace Front closure

104.00
Merk:
Merk:

Patellabrace

BioSkin patellabrace Q Baby Tendon Strap

38.95
Merk:
Merk:

Patellabrace

Push Sports Patellabrace

24.95
Merk:
Merk:

Wat is de ziekte van Osgood Schlatter?

De ziekte van Osgood Schlatter is een aandoening vlak onder de knie bij de patella. Door een irritatie of ontsteking aan de aanhechting van de kniepees ontstaat een harde bobbel waardoor pijnklachten ontstaan. Het is gebruikelijk dat op deze plek wat meer botweefsel vormt dan normaal, de trekkrachten van de pees is hier de oorzaak van. De benaming is te danken aan de dokters Osgood en Schlatter die dit verschijnsel voor het eerst beschreven. 

Osgood schlatter

Hoe kan ik Osgood Schlatter behandelen?

De klachten kunnen enkele maanden duren en bij vroegtijdig sporten kan het snel terugkomen. Om zo goed mogelijk te herstellen van Osgood Schlatter is het is daarom belangrijk om eerst een periode rust te nemen (in combinatie met rekoefeningen). Wanneer de klachten na 4 tot 6 weken nog niet zijn verminderd wordt u aangeraden om contact op te nemen met uw huisarts. Wanneer u herstelt bent van de pijn kan de zwelling blijven zitten. Dit kan geen kwaad. 

Welke brace kan ik gebruiken voor Osgood Schlatter?

Als u last heeft van de ziekte van Osgood Schlatter is het belangrijk om deze op een juiste manier te behandelen. Braces kunnen hier een perfect hulpmiddel voor zijn door ondersteuning te geven aan de kniepees. Braces voor Osgood Schlatter zorgen er daarnaast voor dat de pees ontlast wordt tijdens het bewegen in combinatie met de juiste compressie voor een sneller herstel. Een patellabrace van Bioskin of Push Sports kan hier de ideale oplossing voor zijn!

Bekijk Braces

Kan ik gebruik maken van tape bij de ziekte van Osgood Schlatter?

Op het moment dat u geen gebruik wilt maken van een brace kan het gebruik van tape wel de juiste oplossing zijn. Door tape te gebruiken blijft het mogelijk om te blijven bewegen, zoals fietsen en rennen. Daarnaast maakt het uw dagelijkse activiteit gemakkelijker en ervaart u een betere vochtafvoer van uw kniepees. Hierdoor zal het herstel sneller verlopen. Kinesiologietape van Tmax is hier geschikt voor. De tape biedt genoeg ondersteuning zonder brace.

Ontdek tape

Welke oefeningen helpen bij het herstel van de ziekte van Osgood Schlatter?

Wanneer u Osgood Schlatter heeft opgelopen is het belangrijk om oefeningen uit te voeren zodat het herstel effectiever verloopt en klachten sneller zullen verminderen. Naast revalidatie oefeningen is het ook goed om tijdens uw rust rekoefeningen uit te voeren voor een Osgood Schlatter. Hierdoor zult u geleidelijk uw spieren opbouwen en maakt u de pees sterker. Kijk hieronder welke oefeningen geschikt zijn voor een Osgood Schlatter.

Bekijk oefeningen

Veelgestelde vragen over Osgood Schlatter

Wat is Osgood Schlatter?

Osgood Schlatter is een ziekte waarbij u last heeft van een irritatie of ontsteking aan de aanhechting van de kniepees waardoor een bobbel ontstaat.

Wat kan ik doen bij Osgood Schlatter

Wanneer u last heeft van Osgood Schlatter kunt u het beste een tijdje rust nemen. Combineer dit met rekoefeningen, waardoor u vervolgens geleidelijk kunt gaan belasten met een brace.

Wanneer gebruik je een brace bij Osgood Schlatter

Wanneer u weer wilt gaan sporten en uw pees wilt ontslasten kan het dragen van een brace daarvoor zorgen.