Welke braces raadt onze fysiotherapeut aan bij Osgood Schlatter?

Een Osgood Schlatter kan worden behandeld door het gebruik van een brace. Patellabraces zijn hiervoor uitermate geschikt in gebruik. Het productassortiment is samengesteld op basis van ingevingen door onze fysiotherapeuten. Zij zijn bereid om u van de juiste kennis en informatie te voorzien zodat wij u het benodigde advies kunnen geven. Hierdoor wordt uw Osgood Schlatter op de beste manier behandeld!

Hoe dragen patellabraces bij aan het herstel van Osgood Schlatter?

Het is enorm belangrijk om een Osgood Schlatter op de juiste wijze te behandelen. Wanneer deze niet goed behandeld wordt is er een grote kans dat deze terugkeert. Braces zorgen voor ondersteuning en bescherming van de kniepees waardoor de pijnklachten verminderen. Daarnaast biedt de brace extra hulp door de kniepees te ontlasten wat resulteert in een sneller herstelproces. Braces die onze fysiotherapeuten aanraden tijdens het sporten zijn de Push Sports Patellabrace en de Bioskin Q Baby Tendon Strap. Voor dagelijkse bezigheden adviseren wij u om de Push Med Patellabrace te gebruiken.

Wanneer wordt een Osgood Schlatter brace geadviseerd?

Het dragen van een brace hangt af van een aantal factoren. Deze geven aan of het dragen van een brace noodzakelijk is bij een Osgood Schlatter. Hieronder vallen de aard van de klacht, bewegingen die met de knie worden gemaakt en de mate van voelbare pijn. Overleg daarnaast met uw fysiotherapeut.

Aard van de klacht

Ten eerste is het noodzakelijk om te bedenken of u al enige tijd last heeft van de blessure? Dan kan het een chronische klacht zijn. Dit betekent dat u de brace voor meerdere uren op dagelijkse basis om dient te doen. Daarbij zijn oefeningen op advies belangrijk om op te volgen. Wanneer u sinds kort last heeft, ga dan eerst naar uw fysiotherapeut of wacht even af met rust.

Uitoefenen van bewegingen

Daarnaast kan het zijn dat u verkeerde bewegingen wil voorkomen of pijn in uw knie wil verzachten. Een brace kan dit op een natuurlijke wijze voor u doen. Het zorgt ervoor dat de kniepees ontlast wordt en maakt minimale kniebewegingen mogelijk. U kunt er ook voor kiezen om de schouder te tapen.

Mate van pijn

Ten slotte is de mate van pijn de belangrijkste factor. Het niveau van pijn geeft namelijk aan hoe ernstig de pijn is. Daarom is het belangrijk om de patellabrace te dragen bij activiteiten of bewegingen waarbij u last heeft van Osgood Schlatter. Denk hierbij aan wandelen of hardlopen, maar ook aan staand werken. 

patellabrace

Een Osgood Schlatter brace kopen?

Wilt u een Osgood Schlatter brace kopen voor het verminderen van uw klachten? Dat is mogelijk bij de Brace Specialist! Ons productassortiment patellabraces is samengesteld op advies van de beste fysiotherapeuten. U kunt de Osgood Schlatter braces gemakkelijk bestellen via onze webshop. Hier kunt u de voorkeur geven aan het model en de maat. 

Veelgestelde vragen over patellabraces voor een Osgood Schlatter

Waar dienen patellabraces voor?

De braces geven effectiviteit en ondersteuning aan het kniegewricht. Ze stabiliseren de patella de gehele dag en verminderen daarmee de pijn van de ontsteking. Dit maakt de bewegingen van de knie stukken gemakkelijker.

Zijn de patellabraces wasbaar?

Patellabraces zijn wasbaar en kunt u zonder problemen wassen op maximaal 30 graden Celsius in de wasmachine op het fijne wasprogramma of middels handwas. Voor een zo lang mogelijke levensduur is het echter wel van belang om de brace na gebruik eerst te laten drogen voordat u deze weer opbergt.

Wat is het effect van een patellabrace bij Osgood Schlatter?

Patellabraces bij Osgood Schlatter zorgen voor ondersteuning en bescherming van de kniepees waardoor de pijnklachten verminderen. Daarnaast biedt de brace extra hulp door de kniepees te ontlasten wat resulteert in een sneller herstelproces.