Osgood Schlatter tapen met kinesiologie tape

Heeft u last van Osgood Schlatter dan kunt u deze behandelen door middel van kinesiologietape. Wanneer u uw knie een lichte vorm van ondersteuning en compressie wilt bieden is dit een juist hulpmiddel. Bekijk hieronder het filmpje wanneer u zelf uw knie wilt intapen. U kunt dan het beste gebruik maken van kinesiologie tape. Wanneer u onzeker bent of u dit zelf kunt, is het verstandig om dit door uw fysiotherapeut te laten doen.

Wanneer u de ziekte van Osgood Schlatter heeft kunt u deze tapen

Bij Osgood Schlatter is het belangrijk om met rust en de juiste ondersteuning te herstellen. Het tapen van uw knie met behulp van kinesiologie tape zorgt voor versteviging van de knie en het ontlasten van de kniepees. De patella kan worden ingetapet bij pijnklachten en kan 5 tot 7 dagen blijven zitten. U kunt de tape gebruiken tijdens het douchen en sporten. De tape draagt daarnaast bij aan het afvoeren van vocht en verbeterd de bloedsomloop.

Osgood Schlatter tapen

 4 stappen voor het tapen van Osgood Schlatter met Tmax kinesiologie tape 

Bij het zelfstandig tapen van uw Osgood Schlatter is het belangrijk om een aantal stappen te volgen zodat de tape op de juiste manier word aangelegd. Dit zal in de vorm zijn van een kruis op de plek waar u last heeft (net onder uw knie). Dit zorgt ervoor dat u extra compressie en ondersteuning krijgt aan uw kniepees. Hieronder vindt u welke verschillende stappen er zijn.

Tape-instructies 

  1. Knip een strook tape van 5 cm in de lengte door midden.
  2. Knip deze tape in 4 I-stroken van 2,5 cm.
  3. Laat het kind met gebogen knieën plaats nemen op de behandelbank.
  4. Breng vervolgens een kruis aan op de pijnplek volgens de ligament techniek. Let daarbij op dat er geen rek op de ankers wordt gebruikt.

Welke kinesiotape is geschikt om uw Osgood Schlatter in te tapen?

U kunt ervoor kiezen om de tape zelfstandig aan te leggen. Hierbij is het verstandig om de juiste tape te gebruiken. Standaard tape kan in meerdere gevallen voor huidbeschadiging zorgen en kan vervelend zijn bij het afdoen van de tape. Kinesio tape van Tmax staat bekend als goede tape. Het is gemakkelijk om zelfstandig aan te brengen en eraf te halen, waardoor huidbeschadiging niet aan de orde is. Het elastische materiaal zorgt ervoor dat kniebewegingen makkelijk uitvoerbaar zijn. De manier waarop kinesio tape wordt aangelegd, is echter niet altijd meteen goed. Bekijk daarom het bovenstaande filmpje of lees onderaan de pagina de instructies.

De voordelen van Tmax kinesiotape

Waarom raden onze fysiotherapeuten de kinesiologie tape van Tmax aan? Van alle merken die kinesio tape aanbieden, komen onze fysiotherapeuten tot de conclusie dat Tmax de meeste voordelen met zich meebrengt.

✔ Tmax kinesiologie tape bestaat uit 160% elasticiteit, wat de rekbaarheid erg soepel en groot maakt.

✔ 96% van de Tmax kinesiotape bestaat uit kation, wat de doorbloeding in het gewricht verbetert.

✔ De medische acryl lijm laat de huid ademen, is veilig te gebruiken en beschermt de huid voor uitslag of irritatie.

✔ De kinesiotape van Tmax is waterbestendig waardoor het ook vast blijft zitten tijdens het douchen of zwemmen.

✔ Kinesiologie tape ondersteunt de pijn en zwellingen.

Bestel Kinesio tape
Tmax-kinesiotape triggerduim

Veelgestelde vragen over een Osgood Schlatter tapen

Wat is het effect van Osgood Schlatter tapen?

Hierdoor krijgt de kniepees extra ondersteuning en compressie waardoor activiteiten of andere bezigheden gemakkelijk worden om uit te voeren.

Welke tape raden onze fysiotherapeuten aan?

Kinesiologie tape van Tmax wordt ten zeerste aangeraden door onze fysiotherapeuten. De tape is voorzien alle mogelijkheden wat je van een tape mag verwachten.

Hoe moet ik mijn Osgood Schlatter tapen?

Zorg ervoor dat de knie volledig onthaard en schoon is, gebruik een geschikte schaar voor het doorknippen van tape en breng vervolgens een kruis aan op de pijnplek volgens de ligament techniek. Let daarbij op dat er geen rek op de ankers wordt gebruikt.