Brace voor een overbelaste pols

Denkt u last te hebben van een overbelaste pols? Dan vindt u bij de brace specialist het juiste steunmiddel die voldoet aan uw wensen! De polsbraces van BioSkin, Push en Orthoservice geeft de gewenste compressie en bescherming. Dit verlicht de pijn in de pols waardoor het herstel zich bevorderd. Kortom, een waardevol steunmiddel voor de lies!

Polsbrace

Push Med Polsbrace

80.15
Merk:
Merk:

Polsbrace

Push Med Polsbrace Splint

66.80
Merk:
Merk:

Polsbrace

BioSkin Polsbrace DP2

35.95

Polsbrace

BioSkin Polsbrace Boomerang

33.95

Polsbrace

Push Sports Polsbrace Versteviger

22.90
Merk:
Merk:

Wat is een overbelaste pols?

Bij een overbelaste pols is de kans groot dat er een ontsteking is ontstaan in een pees van de pols. Deze blessure komt vooral voor bij mensen die sporten beoefenen waarbij veel herhalende hand en arm bewegingen uitgevoerd moeten worden. Bij een peesontsteking in de pols zal er pijn ervaren worden op het punt waar de hand de arm ontmoet.

Carpaal-Tunnel-Syndroom

Hoe kan je een overbelaste pols behandelen?

Bij een overbelaste pols is het belangrijk dat u meteen een fysiotherapeut opzoekt, deze kan u namelijk enorm helpen. De fysiotherapeut zal namelijk de juiste oefeningen aan u voorschrijven. Het doel van fysiotherapie is om de blessure zo spoedig mogelijk over te laten gaan en voorkomen om het nog een te laten gebeuren. Een brace kan ook enorm helpen bij de revalidatie van een overbelaste pols. Deze geeft namelijk een goede compressie aan de pols.

Brace voor een overbelaste pols

Polsbraces geven over het algemeen veel stevigheid en compressie aan de pols. De verhoging in compressie aan de pols is om de bloedsomloop te verhogen. Dit zorgt voor een aangenamer en versnellend herstelproces. Een brace die wij enorm aanraden is de Push Med Polsbrace.

Bekijk braces

Pols tapen bij overbelasting

Naast een brace kan de pols tapen helpen bij de revalidatie van liesblessures. Daarbij is de kniesiologie tape van Tmax van grote waarde tijdens het herstelproces. Deze tape geeft enorm goede ondersteuning aan de pols. Het is een enorm goede kwaliteit tape en zorgt er ook voor dat de polsblessure sneller over zal gaan. Wanneer de tape op de goede plaats geplakt wordt zal zowel de zwelling als de pijn afnemen.

Tape blessure

Oefeningen voor een liesblessure

Oefeningen kunnen baat hebben bij de revalidatie van een overbelaste pols. Dit kunt u het beste doen samen met een fysiotherapeut. De fysiotherapeut zal u namelijk helpen tijdens de revalidatie van de overbelaste pols. Benieuwd welke oefeningen u kunt uitvoeren voor overbelaste pols, bekijk dan de oefenpagina voor meer informatie.

Ontdek oefeningen

Veelgestelde vragen over overbelaste pols

Wat is een overbelaste pols?

Bij een overbelaste pols is de kans groot dat er een ontsteking is ontstaan in een pees van de pols.

Hoe wordt een overbelaste pols behandeld?

Stop direct met sporten en koel de pols de eerste paar dagen een aantal keer. Daarbij zorgen hulpmiddelen als tape en braces voor extra ondersteuning. Bezoek tot slot een fysiotherapeut en laat het nader controleren.

Welke oefeningen bieden hulp bij een blessure aan de pols?

Benieuwd welke oefeningen u voor herstel kunt uitvoeren in de juiste vorm? Dan verwijzen wij u naar onze oefeningen pagina.

Hoe tape je een polsblessure?

Ons advies is om uw gewrichtsblessure in te tapen bij een fysiotherapeut. Wilt u dit zelfstandig aanleggen, doe dit dan met kinesiologie tape van Tmax en lees op de tape pagina hoe dit in zijn werking gaat.