Koop een polsbrace voor uw overbelaste pols mét deskundig advies

Heeft u last van een overbelaste pols? Onze polsbraces kunnen deze klachten verminderen van pijn en overbelasting.

41.95
Merk: Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
89.95
Merk: Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
74.95
Merk: Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
26.95
Merk: Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
40.95
Merk: Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

Wat is een overbelaste pols?

Bij een overbelaste pols is de kans groot dat er een ontsteking is ontstaan in een pees van de pols. Deze blessure komt vooral voor bij mensen die sporten beoefenen waarbij veel herhalende hand en arm bewegingen uitgevoerd moeten worden. Bij een peesontsteking in de pols zal er pijn ervaren worden op het punt waar de hand de arm ontmoet.

Ontdek hier wat  is en alle symptomen, oorzaken en hoe nu verder!

Welke brace bied hulp aan een overbelaste pols ?

Peesontsteking pols

Polsbraces geven over het algemeen veel stevigheid en compressie aan de pols. De verhoging in compressie aan de pols is om de bloedsomloop te verhogen. Dit zorgt voor een aangenamer en versnellend herstelproces. Een brace die wij enorm aanraden is de Push Med Polsbrace.

Bekijk brace

Hoe tape je een polsblessure?

Banner-tapen-Tmax

Naast een brace kan de pols tapen helpen bij de revalidatie van liesblessures. Daarbij is de kniesiologie tape van Tmax van grote waarde tijdens het herstelproces.

Tape blessure

Oefeningen voor een overbelaste pols?

Banner-oefeningen

Oefeningen kunnen baat hebben bij de revalidatie van een overbelaste pols. Dit kunt u het beste doen samen met een fysiotherapeut. De fysiotherapeut zal u namelijk helpen tijdens de revalidatie van de overbelaste pols. Benieuwd welke oefeningen u kunt uitvoeren voor overbelaste pols, bekijk dan de oefenpagina voor meer informatie.

ontdek oefeningen

Informatieve blog berichten over een polsblessure 

Wat kan ik doen bij een overbelaste pols?

Pijn aan uw pols kan een hoop oorzaken hebben, waaronder een overbelasting. Hierbij zijn meerdere [...]

Wanneer heb je een polsbrace nodig tijdens het sporten?

Een polsbrace heb je nodig wanneer je het gewricht wil ontlasten voor voelbare pijn, overbelasting [...]

Hoe voorkom ik pijn in mijn pols bij het opdrukken?

Op het moment dat u last heeft bij het opdrukken kan dit verschillende oorzaken hebben. Dit kan komen doordat u de verkeerde techniek gebruikt, geen warming-up heeft gedaan of dat de pols overbelast is. Dit kan je voorkomen door het gebruik van wist wraps, die ervoor zorgen dat de pols meer stevigheid krijgt. Ook is het belangrijk dat de knijpkracht in de pols wordt getraind. Dit is gemakkelijk uit te voeren met simpele oefeningen. 

Wat kan de zeurende pijn in mijn pols zijn?

Als u last heeft van een zeurende pijn in uw pols kan het zijn dat deze overbelast is. Door een oefening of beweging te vaak te herhalen er een overbelasting plaatsvinden in de pols. Hierdoor kunt u een warm en pijnlijk gevoel ervaren. Ook na het langdurig sporten of bewegen kunt u een pijnlijk gevoel of een zeurende pijn in uw pols ervaren wat na een tijd over gaat. Na een langdurige overbelasting is het mogelijk dat het in een chronische overbelasting resulteert.

Wat is het verschil tussen een overbelaste pols aan de pinkzijde en duimzijde? 

Een overbelaste pols kan op twee verschillende plekken voorkomen. Bij een overbelaste pols aan de pinkzijde is de extensor carpi lunaris pees overbelast, een pees die zorgt voor stabiliteit en ervoor zorgt dat de pink kan strekken en buigen. De klachten worden dan ook ervaren aan de buitenzijde bij de pink. De andere plek is een overbelaste pols aan de duimzijde. Wanneer op deze plek een overbelasting plaats vindt wordt het ook wel het syndroom van Quervain genoemd. Er kan dan een zwelling en ontsteking ontstaan.

Wanneer heb ik een slijmbeursontsteking in mijn pols en wanneer een overbelaste pols?

U krijgt een overbelaste pols door een handeling of beweging te vaak te herhalen. Vervolgens kan er geen herstel plaatsvinden in de micro scheurtjes van de spieren waar een overbelasting het gevolg van is. Bij een slijmbeursontsteking is er echter sprake van een acute ontsteking waardoor de pols stijf wordt. Dit kan veroorzaakt worden door een klap of val, maar ook door een overbelasting.

Hoe zorg ik ervoor dat ik mijn pols niet overbelast tijdens fitness?

Tijdens fitness wordt er veel druk uit geoefend op de pols. Hierdoor komt een overbelasting regelmatig voor. Wanneer de spieren van de pols onvoldoende in een neutrale stand staan bij het uitvoeren van de oefening, kunnen de pezen door herhaaldelijke overrekking beschadigd raken. U kunt dan kiezen voor het dragen van enen polsbrace. De Push Sports Polsbrace draagt helpt de pols te stabiliseren waardoor het beschadigde weefsel kan genezen.

Pijn in de pols door overbelasting, wat nu?

Als u last heeft van een overbelaste pols (en geen verzwikte pols) dan is het belangrijk om dit door middel van oefeningen en koelen te behandelen. Daarnaast kan het dragen van een Brace bijdragen aan ondersteuning van de pols waardoor de pols ontlast wordt. Wanneer u weer wilt gaan sporten is een warming-up essentieel en als u een overbelaste pols heeft opgelopen door uw werk kunt u overwegen een polsbrace te dragen. Dit kan ervoor zorgen dat u minder pijnklachten ervaart en uw werkzaamheden op kunt pakken.

Veelgestelde vragen over overbelaste pols

Wat is een overbelaste pols?

Bij een overbelaste pols is de kans groot dat er een ontsteking is ontstaan in een pees van de pols.

Hoe wordt een overbelaste pols behandeld?

Stop direct met sporten en koel de pols de eerste paar dagen een aantal keer. Daarbij zorgen hulpmiddelen als tape en braces voor extra ondersteuning. Bezoek tot slot een fysiotherapeut en laat het nader controleren.

Welke oefeningen bieden hulp bij een blessure aan de pols?

Benieuwd welke oefeningen u voor herstel kunt uitvoeren in de juiste vorm? Dan verwijzen wij u naar onze oefeningen pagina.

Hoe tape je een polsblessure?

Ons advies is om uw gewrichtsblessure in te tapen bij een fysiotherapeut. Wilt u dit zelfstandig aanleggen, doe dit dan met kinesiologie tape van Tmax en lees op de tape pagina hoe dit in zijn werking gaat.