2 Oefeningen voor en beter herstel bij een overbelaste pols 

Oefeningen voor een overbelasting in de pols kunnen het herstel van de gewrichtsblessure bevorderen. De pols moet sterker gemaakt worden, dit verkleint de kans op een overbelaste pols. 

Bekijk de oefeningen nu in een video

Vanaf nu is het ook mogelijk om de oefeningen voor blessures te bekijken in een video. Per oefening treft u een stappenplan hoe de oefeningen uitgevoerd dienen te worden. 

Raadpleeg voor de juiste mate van het uitoefenen van de oefeningen altijd uw behandelaar, zodat u niet overbelast.

Welke oefeningen bevorderen herstel van een overbelaste pols?

Bij een overbelaste pols zijn er verschillende oefeningen die het herstelproces bevorderen. Deze oefeningen worden onderverdeeld van licht tot zware spierbelasting. Lichte oefeningen komen in het begin van het herstelproces voor. Zware oefeningen worden uitgevoerd wanneer het herstel van de pols zich positief ontwikkelt en richting de eindfase gaat.

Oefening 1: Lichte oefening, overbelasting van de pols in de beginfase

1. Strek je geblesseerde arm.

2. Trek met je andere hand de vingers naar achter van de geblesseerde arm.

3. Houd dit 5 seconden vast en doe dit 10 keer.

4. Herhaal dit 3 keer per dag.

Oefening 2: Zware oefening, overbelasting van de pols in de eindfase

1. Leg je arm op tafel met de hand over de rand. (met de knokkels omhoog)

2. Pak een gewichtje en laat je hand hangen.

3. Strek je pols en laat hem daarna weer ontspannen hangen.

4. Doe dit 3 series van 10 herhalingen.

5. Doe het hierna met je knokkels omlaag.

gekneusde-pols-oefeningen

Wanneer zijn oefeningen effectief bij een overbelaste pols?

Het is belangrijk dat de pols klaar is voor volledige belasting. Vooral bij een overbelaste pols is het belangrijk dat er rustig aan begonnen wordt. Wanneer dit niet gebeurt, kan de pols nog verder overbelast worden. Ook moet de pols weer wennen aan de belasting. Het is belangrijk dat u voor de oefeningen een warming-up doet om de spieren alvast warm te maken. Daarbij is het belangrijk dat u een fysiotherapeut bezoekt. Ook raad onze deskundige aan om een brace te dragen op deze manier verkoop je overige zwelling en verlicht het met de pijn waardoor het herstel versneld. Deze kan u namelijk enorm helpen met het uitvoeren van de oefeningen.

Overbelaste pols Brace Specialist advertentie

Veelgestelde vragen over een overbelaste pols 

Wat te doen met een overbelastepols?

Geef uw pols voldoende rust, op deze manier kan de zwelling sneller genezen. Draag een brace die voldoene steun geeft. Op deze manier mobiliseert de brace uw pols.

Hoe voelt het als je pols overbelast is?

Een overbelasting van de pols is te herkennen aan. het optreden van pijn. pijn bij het buigen en strekken, pijn na langdurig bewegen.

Wat te doen bij een overbelaste duim?

Soms straalt de pijn vanuit uw pols richting de onderarm of duim. Dit komt doordat de pezen van uw duim zijn geïrriteerd. neem voldoende rust of draag een brace die de pols en duim ondersteund.

Ik kan mijn pols niet meer omhoog buigen?

Meestal gaat het dan om een verzwikking. De banden en het kapsel rond de pols zijn opgerekt waardoor het omhoog bewegen moeilijk gaat of in sommige gevallen niet gaat.