Overbelaste pols tapen met kinesiotape

Wanneer u nog geen brace in bezit hebt, is de overbelaste pols tapen het beste wat u op dat moment kunt doen. Kinesiologie tape van Tmax is hier het geschikte product voor. Tmax kinesio tape is elastisch, maakt polsbewegingen soepeler en zet deze in de correcte positie.

Een Overbelasting in de pols dient volgens de juiste instructies getapet te worden, anders kan dit averechts werken. Dit begint met de voorbereiding en vervolgens de tape aan te brengen.

Welke kinesiotape kunt u het beste gebruiken om de overbelaste pols te tapen?

Zorg dat u goede tape bij de hand hebt wanneer u van plan bent om de overbelasting in de pols zelfstandig te tapen. Mindere tape kan voor huidbeschadiging zorgen. Kinesio tape van Tmax is een voorbeeld van goede tape. Het is makkelijk om zelf aan te brengen en is gemaakt van elastisch materiaal, waardoor de pols makkelijk beweegbaar is.

CTS tapen

5 stappen voor het tapen van een overbelaste pols 

  1. Om je pols op de juiste manier in te tapen heb je 2 stukken tape nodig.
  2. De eerste stuk tape moet bevestigd zijn aan de achterzijde van van je hand.
  3. Deze moet vervolgens doorlopen naar de palm van je hand en eindigen op de binnenkant van je onderarm aan de kant van je duim.
  4. Om van de achterkant van je hand naar je handpalm te gaan moet je ervoor zorgen dat je 2 gaten knipt in de tape voor je middel en ringvinger.
  5. Pak vervolgens het tweede stukje tape en plak deze om je pols heen om te zorgen voor stabiliteit. 

Wilt u de polsblessure zelfstandig tapen?

Bij het aanbrengen van het soort tape krijgt kinesiologie tape van Tmax de voorkeur. Tmax kinesio tape is een 160% elastische sporttape dat u gemakkelijk aan kunt brengen. Zo wordt de gewrichtsblessure in de juiste houding gedrukt. Door de juiste compressie op de pols te geven wordt verdere belasting voorkomen en zal het genezingsproces versnellen. Hieronder wordt verder uitgelegd hoe u de tape zelfstandig kunt aanleggen.

Hoe verloopt de voorbereiding van een overbelaste pols tapen?

Voordat u start met de pols in te tapen moet u de arm volledig ontharen. Daarbij is de huid schoon en moet er een goede schaar aanwezig zijn. De tape zal de doorbloeding in de pols verbeteren en de pijn verlichten. Dit leidt tot snel herstel van eventuele zwellingen en betere stabilisatie in het polsgewricht. De pols zelfstandig tapen is een vak apart. Wij raden daarom ook ten zeerste aan om dit door een fysiotherapeut te laten doen. Bent u van plan dit toch zelf te doen? Bekijk dan hieronder hoe dit in zijn werking gaat.

De voordelen van Tmax kinesiotape

Waarom raden onze fysiotherapeuten de kinesiologie tape van Tmax aan? Van alle merken die kinesio tape aanbieden, komen onze fysiotherapeuten tot de conclusie dat Tmax de meeste voordelen met zich meebrengt.

✔ Tmax kinesiologie tape bestaat uit 160% elasticiteit, wat de rekbaarheid erg soepel en groot maakt.

✔ 96% van de Tmax kinesiotape bestaat uit kation, wat de doorbloeding in het gewricht verbetert.

✔ De medische acryl lijm laat de huid ademen, is veilig te gebruiken en beschermt de huid voor uitslag of irritatie.

✔ De kinesiotape van Tmax is waterbestendig waardoor het ook vast blijft zitten tijdens het douchen of zwemmen.

✔ Kinesiologie tape ondersteunt de pijn en zwellingen.

Bestel Kinesio tape
Tmax-kinesiotape triggerduim

Veelgestelde vragen over de overbelaste pols tapen

Hoe tape je een overbelaste pols?

Leg 1 lange en 1 korte strook aan. De lange strook loopt van de achterkant van de hand tot aan de onderarm. De korte strook wordt om de pols gewikkeld voor extra versteviging en ondersteuning.

Welke tape raden onze fysiotherapeuten aan?

Kinesiologie tape van Tmax wordt ten zeerste aangeraden door onze fysiotherapeuten. De tape is 160% elastisch, waterbestendig en blijft 5 tot 7 dagen op de huid zitten.