Koop een brace voor een peesontsteking aan de pols mét deskundig advies

Heeft u last van een peesontsteking in de pols? Onze polsbraces kunnen u helpen met immobilisatie en verlichting van de pijn. Onze braces zorgen ervoor dat u uw dagelijkse activiteiten altijd kunt blijven uitoefenen.

Wat is een peesontsteking in de pols?

In een gewone situatie kunt u uw pols voor alle handelingen gebruiken. Bij een ontsteking in de pols is dit niet of nauwelijks mogelijk, doordat er een beknelling plaatsvindt in de ruimte waar de pezen zich bevinden. Dit kan herkent worden aan diverse pijnklachten of een verminderde functie van het polsgewricht

Ontdek hier wat peesontsteking is en alle symptomen, oorzaken en hoe nu verder!

Welke brace biedt hulp aan de pols?

Peesontsteking pols

Wanneer u last krijgt van een ontstoken pols, kan een polsbrace een geschikte ondersteuning bieden tijdens de herstelperiode van deze blessure. In het geval van een gekneusde pols

Bekijk brace

Hoe tape je een polsblessure?

Banner-tapen-Tmax

Een ontstoken pols kunt u tapen met kinesiotape. Deze tape zorgt voor de benodigde immobilisatie die nodig is tijdens het herstel van deze blessure. Hier kan kinesiologie tape van Tmax goede ondersteuning geven

Tape blessure

Oefeningen voor een peesontsteking?

Banner-oefeningen

Oefeningen tijdens de herstelperiode van een ontsteking in de pols kunnen bijdragen aan een verbetering van het herstel. Voor deze blessure bestaan diverse oefeningen

ontdek oefeningen

Informatieve blogberichten over peesontsteking in de pols 

Wanneer heb je een polsbrace nodig tijdens het sporten?

Een polsbrace heb je nodig wanneer je het gewricht wil ontlasten voor voelbare pijn, overbelasting [...]

Gekneusde pols zonder zwelling

In dit bericht wordt uitgebreid stilgestaan bij de verschillende varianten van een gekneusde pols, de [...]

Gekneusde pols intapen

Het intapen van uw pols zorgt voor veel stevigheid. De tape zorgt voor dat de [...]

Symptomen van een peesontsteking in de pols

Meestal is een peesontsteking in de pols te herkennen aan irritatie. U kunt last krijgen van verschillende pijnen. Naast pijn zijn er andere symptomen zoals stijfheid in de pols, een ontsteking of zwelling in de polsstreek. Ook gevoeligheid kan optreden bij een aanraking in de spieren van de pols of onderarm.

Pijnen bij peesontsteking in pols

Pijnen die voorkomen bij een peesontsteking in de pols zijn:

  • Pijn op de plek waar de arm en de hand zich samenvoegen, deze pijn kan zich uitstralen naar de elleboog
  • Pijn aan de duimzijde van de hand of aan de kant van de pink
  • Pijn wanner de pols onder druk gezet wordt
  • Pijn wanner er druk op hand gezet wordt

Hoe lang duurt een peesontsteking in de pols?

Het is lastig te zeggen hoe lang de herstelperiode van een peesontsteking in de pols echt duurt. Dit is van meerdere factoren afhankelijk. Onder andere is dit afhankelijk van de ernst van de blessure. Er zijn namelijk verschillende gradaties is peesontstekingen in de pols. Bij een milde variant duurt de herstelperiode gemiddeld een aantal weken. Als er sprake is van een gevorderde peesontsteking, een ergere variant, dan kunnen hier verschillende behandelingen bij nodig zijn om te herstellen. De hersteltijd kan dan tot wel zes maanden of langer duren voordat de klachten volledig weg zijn.

*Neem voor een operatie of fysiotherapie altijd contact op met een behandelaar en/of arts. Brace-specialist is enkel een verkooppartij met een assortiment dat kan bijdragen aan een goed herstel van deze blessure. 

Ik heb een terugkerende peesontsteking in mijn pols, wat nu?

Mogelijk kan het voorkomen dat een peesontsteking in de pols terugkerend is. In dit geval is het van belang om de pezen te blijven behandelen. Neem voor een behandeling contact op met uw behandelend arts, want dan kan het zijn dat er meer speelt dan alleen een ontsteking in de pols. In dit gebied kunnen namelijk meer, soortgelijke symptomen zich voordoen.

Peesschede ontsteking pols

Peesschede ontsteking in de pols is een medische benaming voor de ontsteking van de gang/holte waarin de pezen zich bevinden. De pezen zitten in een soort kokers, ter bescherming van de pezen. Het kan voorkomen dat deze gang/holte ontstoken is. Op deze manier ervaart u ook een peesontsteking in de pols.

Verloop van een peesontsteking pols behandeling

De behandeling van een peesontsteking in de pols kan op verschillende manieren verlopen, omdat er verschillende gradaties van peesontstekingen zijn. Bij een milde variant, eentje waar u snel bij bent om het te behandelen, kan behandelt worden met een coolpack, onze specialist raadt Pro Orthic Hot & Cold bandage pols aan. Deze bandage zorgt ervoor dat de ontsteking en de daaruit voortkomende pijn vermindert. Ook kan gekozen worden voor polsbrace. BioSkin DP2 is de ideale brace voor de behandeling van een peesontsteking in de pols. Deze brace houdt de pols koel, biedt immobilisatie en comfort voor de drager. Ook is het mogelijk om een ontsteking in de pols te tapen, in dit geval kan gekozen worden voor kinesiologie tape van Tmax, deze tape zorgt voor immobilisatie tijdens de herstelperiode. Bij een ernstigere variant van een peesontsteking in de pols kan het nodig zijn om een operatie laatst te laten vinden, neem hiervoor altijd contact op met uw behandelaar.

 

Ervaringen bij een peesontsteking in de pols

Een peesontsteking in de pols wordt veelal als een vervelende blessure ervaren. Over het algemeen is een peesontsteking in de pols zeer goed te behandelen en daardoor is men in de meeste gevallen binnen een aantal weken van de pijnklachten af. Welke symptomen ervaren worden verschilt met de ernst van de blessure. Vaak wordt een ‘zeurende’ pijn ervaren en is de pols niet volledig functioneel vergeleken met een niet-ontstoken pols.

Peesontsteking van de pols en duim

Het kan voorkomen dat u niet alleen een peesontsteking heeft in de pols, maar ook in de duim. Dn is er zeer waarschijnlijk sprake van het syndroom van De Quervain (ook wel Quervain genoemd). Deze blessure is het gevolg van een irritatie of zwelling van de pezen aan de duimzijde van de pols. Door deze vorm van irritatie wordt de pees dikker, dit zorgt voor een mindere functionaliteit van de pees. Deze duimzwelling van pijnklachten veroorzaken. De blessure kan veroorzaakt worden door de ontsteking en zwelling van de zogenaamde ruimtes waarin de pezen zich bevinden.

Polsbrace kopen bij Brace-specialist

Wilt u een polsbrace kopen voor het verhelpen van een peesontsteking in de pols? Dan bent u bij Brace Specialist aan het juiste adres! Ons productassortiment bestaat uit polsbraces die de pees immobiliseren. Deze polsbraces zijn specifiek gericht op de behandeling van de indicatie peesontsteking in de pols U kunt de polsbrace kopen via onze webshop. Hier kunt u de voorkeur geven in het model en de maat. En mocht u er echt niet uitkomen, dan staat onze specialist altijd voor u klaar om u verder te helpen bij uw aankoop.

Veelgestelde vragen over een peesontsteking in de pols

Hoe ontstaat een peesontsteking in de pols?

Peesontsteking in de pols kan ontstaan door overbelasting. Bij een peesontsteking in de pols is de pees geïrriteerd. Ook kan de ruimte rondom de pezen geïrriteerd zijn.

Wat kan ik doen bij een ontsteking in mijn pols?

Een peesontsteking in de pols kan op diverse manieren behandelt worden. Bij een mildere variant is het mogelijk om te koelen met een coolpack, een polsbrace te gebruiken voor de immobilisatie van de aangedane pees of pezen. Ook kan bij deze blessure gekozen worden voor tapen. Bij een ergere versie van de ontsteking kan een opreatie nodig zijn. Bespreek dit altijd met de behandelende arts of fysiotherapeut.

Welke complicaties zijn er bij een peesontsteking in de pols

De ernst van de blessure bij een peesontsteking in de pols kan verschillen. In de meeste gevallen wordt de irritatie gevoeld met pijn en/of het minder functioneren van de pols. Pijn op de plek waar de arm en de hand zich samenvoegen, deze pijn kan zich uitstralen naar de elleboog, pijn aan de duimzijde van de hand of aan de kant van de pink, pijn wanneer de pols onder druk gezet wordt, pijn wanneer er druk op hand gezet wordt. Ook klachten als stijfheid kunnen de beweging van de pols beperken.