Welke braces raadt onze fysiotherapeut aan bij een peesontsteking in de pols?

Braces kunnen de gewenste ondersteuning geven aan de peesontsteking in de pols. Bij Brace-specialist bieden wij passende braces aan met het juiste advies van onze fysiotherapeuten. Zij beschikken over de juiste kennis en praktijkervaring waardoor de beste hulp aan u kan worden aangeboden. Zo wordt er een passende brace bij de peesontsteking van uw pols geadviseerd.

Polsbrace-DP2.png
AANRADER!
Polsbrace-Dp3 aantrekken

Hoe helpen polsbraces bij een peesontsteking?

De braces die wij momenteel voor een ontsteking aan de pols aanbieden zijn van diverse merken, zoals BioSkin. Het is een A-merk brace, die van de beste materialen is gemaakt. Dit uit zich in de vorm van nieuwe toevoegingen naast dat het over de normale functies beschikt. De braces geven ondersteuning en bescherming aan de pols en met name de pezen. Dit resulteert in pijnverlichting en stimuleert het herstel van de polsblessure. Daarbij zijn de polsbraces gemaakt van licht, comfortabel materiaal die de hand laat ademen en vocht absorbeert. Dit zorgt ervoor dat de pols droog en koel blijft. Dit alles bij elkaar maakt de polsbrace tot een ideale oplossing voor een peesontsteking in de pols.

Wanneer is het verstandig om een polsbrace bij een peesontsteking te dragen?

Wanneer een brace voor een peesontsteking dient te worden gedragen, hangt van een aantal factoren af. Hierbij kunt u denken aan de aard van de klacht, de bewegingen die u uitoefent en de mate van voelbare pijn.

Aard van de klacht

Gaat het om een tijdelijke of chronische klacht? Bij een tijdelijke klacht is het advies om de brace vele uren per dag te dragen. Daarbij is het belangrijk om de opdrachten van de fysiotherapeut op te volgen. Bij een chronische klacht is het de bedoeling dat de brace als steunmiddel fungeert voor dagelijkse activiteiten.

Uitoefenen van bewegingen

Wanneer u pijn ervaart bij het maken van bewegingen is een brace het hulpmiddel die u van de juiste ondersteuning kan voorzien. Het bestrijdt verdere vormen van pijn, instabiliteit en zwellingen in het gewricht. Daarnaast geeft het u de mogelijkheid om het getroffen gewricht pijnvrij te bewegen.

Mate van pijn

Aan de hand van hoeveel pijn u ervaart, kan dit een beter beeld geven over de brace die voor u is geschikt. De brace hoort in dat geval gedragen te worden bij activiteiten die deze pijn opwekken. Denk aan kniepijn tijdens het lopen of pijn in de duim door het typen op de laptop.

Polsbrace-DP2.png

Peesontsteking pols braces kopen

Wilt u een peesontsteking pols brace kopen? Dan biedt Brace Specialist de juiste braces aan voor u! Ons productassortiment bestaat uit polsbraces die de pees of pezen ondersteunen en herstellen. De peesontsteking pols brace die onze fysiotherapeuten aanbeleven, zijn onder andere de BioSkin DP2 polsbrace en de Pro Orthic Manu Stable. Neem voor vragen over de oefeningen bij een peesontsteking in de pols contact op met uw eigen fysiotherapeut. U kunt de polsbraces voor een peesontsteking kopen via onze webshop. Hier is het mogelijk om de voorkeur te geven in het model en de maat. Mocht u er niet uitkomen, dan kunt u altijd contact opnemen met een van onze specialisten, zij helpen u graag bij uw aankoop!

Veelgestelde vragen over peesontsteking pols braces

[sc_fs_multi_faq headline-0=”h2″ question-0=”Welke brace kan ik het beste gebruiken bij een peesontsteking van de pols?” answer-0=”Voor het behandelen van een peesontsteking in de pols, raden wij u aan om de Bioskin DP2 polsbrace te gebruiken. Deze ondersteund en stabiliseert de pees voor verdere belasting.” image-0=” headline-1=”h2″ question-1=”Wat is het effect van een brace bij een peesontsteking in de pols?” answer-1=”De polsbraces zorgen ervoor dat de aangedane pezen geïmmobiliseerd worden en zorgen voor pijnverlichting.” image-1=” headline-2=”h2″ question-2=”Hoelang moet ik een brace dragen bij een peesontsteking in de pols?” answer-2=”Er wordt u aangeraden een brace te dragen voor hoelang u pijnklachten ervaart aan uw pols. Het is afhankelijk van de ernst van de polsblessure in hoe lang de brace gedragen dient te worden. Vraag voor advies altijd naar uw behandelaar. ” image-2=” headline-3=”h2″ question-3=”Is het verstandig om te slapen met een polsbrace?” answer-3=”Er wordt u aangeraden om met de polsbrace te slapen om verkeerde bewegingen in uw slaap tegen te gaan. Dit om te voorkomen dat de blessure nog ernstiger wordt.” image-3=” headline-4=”h2″ question-4=”Is het mogelijk om de polsbrace te wassen?” answer-4=”U kunt de polsbrace probleemloos wassen in koud water middels handwas. Vervolgens kunt u de brace aan de lucht laten drogen. ” image-4=””” count=”5″ html=”true” css_class=””]