3 oefeningen voor een beter herstel bij peesontsteking in de pols

Oefeningen uitvoeren draagt bij aan een verbeterde herstelperiode van een peesontsteking in de pols. De oefeningen verlichten spierspanning op de duim terwijl het de spier tegelijkertijd laat oprekken en versterkt.

Bekijk de oefeningen nu in een video

Vanaf nu is het ook mogelijk om de oefeningen voor blessures te bekijken in een video. Per oefening treft u een stappenplan hoe de oefeningen uitgevoerd dienen te worden. 

Een uitgebreide uitleg over de mate waarin de oefeningen uitgevoerd dienen te worden kunt u hier vinden.

Welke oefeningen verbeteren het herstelproces van een peesontsteking in de pols?

Bij een peesontsteking in de pols zijn er verschillende oefeningen die het herstelproces van de pezen verbeteren en versnelt. Deze oefeningen kunt u thuis, zelfstandig, uitvoeren. Ook heeft een fysiotherapeut en de behandelende arts oefeningen waarmee u aan de slag kunt om het herstel te verbeteren. Deze oefeningen hebben als resultaat dat de peesverklevingen en stijfheid verminderen. Ook zijn deze oefeningen geschikt om zwellingen tegen te gaan.

Belangrijk: Begin elke oefening met rechte vingers en gebruik absoluut geen kracht bij het uitvoeren van de oefeningen. Het is de bedoeling dat de bewegingen soepel zijn. De oefening dient minimaal 5 keer per dag uithevoerd te worden, met 10 herhalingen.

Oefening 1: Oefening met de vingers

  1. Houdt de pols en hand gestrekt
  2. Buig de hand ter hoogte van de knokkels
  3. Maak een platte vuist
  4. Vorm een volledige vuist
  5. Maak een haakje met de vingers

Oefening 2: Oefening met de duim

  1. Rol de duim zover mogelijk op in de handpalm
  2. Strek de duim vervolgens zo ver als mogelijk is
Hand blessure

Oefening 3: Stabilisatie oefening voor de pols

  1. Neem plaats op een stoel in een rechte houding, met de voeten op de grond en de rug los van de rugleuning.
  2. Pak een gewichtje (niet te zwaar) of een flesje in de hand. Breng uw pols in een stabiele positie waarbij u de rug van de hand licht naar u toe brengt.
  3. Maak daarna draaibewegingen in de onderarm, waarbij u de pols in de goede houding houdt.

Wanneer zijn de peesontsteking pols oefeningen goed voor herstel?

De oefeningen bij een peesontsteking in de pols zijn altijd te gebruiken bij deze aandoening. U kunt via uw behandelaar of fysiotherapeut verschillende oefeningen krijgen die u zelfstandig kunt uitvoeren. Bij een peesontsteking in de pols dragen oefeningen bij aan een verbetert en versnelt herstel. De belasting van de pols moet licht zijn. Bij pijnklachten wordt aangeraden om direct te stoppen. Neem voor oefeningen bij een peesontsteking in de pols altijd contact op met een fysiotherapeut. De fysiotherapeut helpt u met de juiste uitvoering en de juiste oefeningen voor de behandeling van een peesontsteking in de pols. Naast het oefenen met de oefeningen is het belangrijk op de pol voldoende ondersteuning en rust te bieden. Draag tijdens de dagelijkse activiteiten een Bioskin DP2

Zijn oefeningen inzetbaar na een peesontsteking pols operatie?

De operatie van een peesontsteking gaat gepaard me een lange herstelperiode. Rust is een belangrijk medicijn in dit geval. Het is lastig te zeggen of de oefeningen inzetbaar zijn na afloop van een operatie. Dit hangt van meerdere factoren af, zoals de ernst van de peesontsteking en wanneer er iets aan de peesontsteking gedaan wordt. Neem daarom altijd contact op met uw behandelend arts. Zij kunnen, speciaal afgestemd op uw situatie, oefeningen of taken voorschrijven om de herstelperiode goed te laten verlopen. De diagnose kan verschillen en zo ook de behandelmethode. Het kan bijvoorbeeld zijn dat uw arts of fysiotherapeut een brace aanraad om uw klachten te behandelen. 

Peesontsteking pols Brace Specialist advertentie

Veelgestelde vragen over oefeningen bij een peesontsteking in de pols

Welke oefeningen zijn effectief bij een peesontsteking in de pols?

U kunt verschillende oefeningen uitvoeren die effectief zijn voor een peesontsteking in de pols. Denk hierbij aan handoefeningen, polsstabilisatie oefeningen en polsrotatie oefeningen.

Wat is belang van oefeningen voor een peesontsteking in de pols?

Hierdoor zorgt u ervoor dat u de juiste balans vindt tussen het bewegen en belasten van de pols, en het houden van voldoende rust. Dit is het beste herstelproces voor een peesontsteking in de pols.

Wat moet ik doen als de oefeningen voor de peesontsteking in de pols niet werken?

Wanneer er geen resultaten te voelen zijn na het uitvoeren van de oefeningen, kunt u ervoor kiezen om ontstekingsremmers te gebruiken. Deze moeten ervoor zorgen dat de ontsteking langzaam minder wordt waardoor u uiteindelijk klachtenvrij bent.

Hoelang moet ik de oefeningen bij een peesontsteking in de pols blijven uitvoeren?

Om exact aan te geven hoe lang u de oefeningen dient uit te voeren, is lastig te zeggen. Dit hangt af van de ernst van de peesontsteking. U kunt het beste hiervoor contact opnemen met een fysiotherapeut. In een mildere variant duurt de herstelperiode een aantal weken, bij een ernstigere variant kan dit oplopen tot een aantal maanden herstellen.