Peesontsteking pols tapen met kinesiotape

Wanneer u last heeft van een peesontsteking in de pols, dan is het intapen van uw pols een uitstekende oplossing. Tmax kinesiologie tape is elastisch, maakt polsbewegingen soepeler en zet deze in de juiste positie.

Met welke kinesiotape kunt u een peesontsteking in de pols het beste tapen?

Kinesiologie tape is de strakke sporttape voorbij gegaan op gebied van ontwikkeling. De tape voorkomt huidbeschadiging en blijft tot 7 dagen lang op de huid zitten. Kinesiotape van Tmax is een voorbeeld van goede tape. Het is makkelijk om zelf aan te brengen en is gemaakt van elastisch materiaal, waardoor bewegingen in de duim en pols gemakkelijk blijft. De techniek voor het aanleggen van Kinesiotape is echter een vak apart.

Peesplaatontsteking blessure

4 stappen voor het tapen van een peesontsteking in de pols

  1. Plaats om te beginnen de onderarm in pronatie en de duim in oppositie.
  2. Maak met het eerste stuk kinesiologietape een snede in het distale uiteinde van de tape.
  3. Steek de wijsvinger door dit gaatje. Leg de rest van de tape langs de dorsale pols en onderarm.
    Plaats de pols in lichte flexie.
    Snijd met je tweede stuk kinesiologietape dezelfde diameter en steek de duim door het gat.
  4. Leg de rest van de tape langs het dorsoradiale gedeelte van de pols en onderarm.

Druk de tape voor de zekerheid altijd( wel voorzichtig) nog even goed aan. Dit zorgt voor een maximale functionaliteit van de tape.

Wilt u de pols zelfstandig tapen?

Een tape aanleggen voor u Peesontsteking pols aandoening kan voor iedere soort blessure anders zijn. Kinesiotape en sport tape zijn de meest gebruikte tape bij gewrichtsaandoeningen. Beide zijn verschillend van elkaar en kennen een verschillende vorm van aanleg. Onze voorkeur gaat uit naar de kinesiotape.

Tmax kinesiologie tape is een elastische sporttape die gemakkelijk aan de pols kan worden gelegd. Zo wordt de juiste immobilisatie geboden. Door de juiste compressie op de pols te geven voorkomt u verdere belasting van de pezen en zo geneest het sneller. Naast het tapen is het belangrijk om oefeningen te blijven doen voor een beter herstel. Het verschil met sporttape is dat kinesiotape meer functies mogelijk maakt. Hieronder wordt in stappen verteld hoe u de tape zelfstandig kunt aanleggen.

De voordelen van Tmax kinesiotape

Waarom raden onze fysiotherapeuten de kinesiologie tape van Tmax aan? Van alle merken die kinesio tape aanbieden, komen onze fysiotherapeuten tot de conclusie dat Tmax de meeste voordelen met zich meebrengt.

✔ Tmax kinesiologie tape bestaat uit 160% elasticiteit, wat de rekbaarheid erg soepel en groot maakt.

✔ 96% van de Tmax kinesiotape bestaat uit kation, wat de doorbloeding in het gewricht verbetert.

✔ De medische acryl lijm laat de huid ademen, is veilig te gebruiken en beschermt de huid voor uitslag of irritatie.

✔ De kinesiotape van Tmax is waterbestendig waardoor het ook vast blijft zitten tijdens het douchen of zwemmen.

✔ Kinesiologie tape ondersteunt de pijn en zwellingen.

Bestel Kinesio tape
Tmax-kinesiotape triggerduim

Veelgestelde vragen over peesontsteking pols tapen

Waarom kiezen voor kinesiologie tape?

Kinesiologie tape zorgt ervoor dat de pezen van de aangedane pols geïmmobiliseerd worden. Dit houdt in dat de functie vermindert wordt, waardoor de pezen van de pols rust krijgen en zo dus een verbeterde herstelperiode krijgen.

Wat is het effect van tapen bij een peesontsteking in de pols?

Het tapen van een peesontsteking in de pols is effectief omdat de tape de pols beweegbaar maakt en deze in de correcte positie zet, voor een betere herstelperiode.

Welke tape raden onze fysiotherapeuten aan?

Kinesiologie tape van Tmax wordt ten zeerste aangeraden door onze fysiotherapeuten. De tape is elastisch en waterbestendig, en blijft gemakkelijk op de huid zitten.

Hoelang moet ik de tape gebruiken?

Het is verstandig om de tape te laten zitten totdat u geen klachten meer ervaart aan uw hand. Wij raden u wel aan om na 5 á 6 dagen uw tape te vernieuwen, om zo uw huid te beschermen.