Wat is peesontsteking in de pols?

Peesontsteking aan de pols is een blessure waarbij één of meerdere pezen in de pols ontstoken en geïrriteerd zijn. Er zijn diverse pezen in de pols die de spieren van de onderarm en hand met de botten in de pols en hand met elkaar verbinden. Peesontsteking van de pols is vaak van toepassing op de vroege status van peesontsteking en irritatie. Binnen dit gebied zijn er meerdere blessures mogelijk zoals Quervain Tendinitis.

Wat kan een peesschede ontsteking pols veroorzaken?

Een peesontsteking aan de pols kan ontstaan door (veelal langdurige) overbelasting van de spieren. De klacht die dit veroorzaakt is pijn bij het bewegen van de pols of hand. De beknelling van de pees in de peesschede (de ruimte waar de pees zich bevindt in de pols) veroorzaakt de ontsteking.

Polsbrace-DP2.png

Welke symptomen heb ik bij een ontstoken pols?

Diverse pezen in de pols kunnen geirriteerd raken door een peesontsteking aan de pols. Dit kan gepaard gaan met pijnklachten zoals:

  • Pijn op het punt waar de arm en de hand samenvoegen, die naar de elleboog kan uitstralen.
  • Pijn aan de duimzijde van de pols of aan de zijkant aan de pinkzijde van de pols
  • Pijn als de pols onder een bepaalde druk staat
  • Pijn wanneer druk op de hand gezet wordt

Naast pijnklachten kunnen andere symptomen ontstaan. Een van deze symptomen kan stijfheid in de pols zijn, dit zorgt ervoor dat de pols minder functioneel is. Ook is een ontstoken pols te herkennen aan een ontsteking of zwelling in het gebied rondom de pols. Daarnaast kan gevoeligheid ontstaan voor aanrakingen in de spieren van de pols of onderarm.

Hoe behandel je een ontstoken pols?

Bij de behandeling van een ontstoken pols is rust een belangrijk middel. Ook kan het dragen van een polsbrace u helpen om de pols te ondersteunen en immobiliseren. Onze specialist raadt in dit geval de polsbrace BioSkin DP2 aan. Om een ontstoken pols zelf te behandelen kunt u ook voor verkoeling zorgen. De zwelling vermindert op deze manier en de pijn neemt af. Voordat u aan de slag gaat met een coolpack, waardoor u uw dagelijkse activiteiten niet direct kunt doorzetten, kan u ook kiezen voor Pro Orthic Hot & Cold bandage pols. Deze bandage is eenvoudig in gebruik en zorgt ervoor dat u uw dagelijkse activiteiten kunt hervatten, terwijl u de bandage gebruikt.

Braces voor de behandeling van een ontstoken pols

Braces voor een ontstoken pols zijn zeer eenvoudig in gebruik. Deze brace geeft de juiste hoeveelheid immobilisatie en verlichting van de pijn. Daarnaast zijn de polsbraces van Brace-specialist zeer comfortabel en functioneel. De polsbraces van Brace-specialist zijn er specifiek op gericht om tijdens uw herstel uw dagelijkse activiteiten voort te kunnen zetten.

Bekijk braces

Het tapen van een peesonteking in de pols

De klachten bij een peesontsteking in de pols is ook eenvoudig te behandelen met kinesiologie tape. Hier kan kinesiologie tape van Tmax goede ondersteuning geven. Voor een goede hechting van de tape is het belangrijk dat de huid schoon een droog is.

Tape blessure

Oefeningen bij een ontstoken pols

Voor het bevorderen van het herstel van een peesontsteking aan de pols zijn er speciale oefeningen die uitgevoerd kunnen worden. Deze oefeningen kunnen zelf gedaan worden, maar ook kan een fysyiotherapeut hiervoor worden ingeschakeld bij de ondersteuning.

Ontdek oefeningen

Veelgestelde vragen over een peesontsteking in de pols

Wat is een peesontsteking in de pols?

Een peesontsteking aan de pols een een blessure waarbij één of meerdere pezen aangedaan zijn. Deze pezen raken ontstoken en geïrriteerd.

Hoe ontstaat een peesontsteking in de pols?

Vaak ontstaat een peesontsteking in de pols doordat er langdurige overbelasting is van de spieren. Ook teveel kracht op de hand kan een peesontsteking in de pols tot gevolg hebben.

Wat zijn de symptomen van een peesontsteking in de pols?

Een peesontsteking in de pols kan herkent worden aan aan pijnklachten. Pijn op het punt waar de arm en de hand in elkaar voegen, die naar de elleboog kan uitstralen. Pijn aan de duimzijde van de pols of aan de pinkzijde. Ook kan het erkent worden aan pijn die zich voordoet als de pols onder druk staat of wanneer er druk op de hand wordt uitgeoefend. Naast pijn kan een peesontsteking in de pols herkent worden aan stijfheid in de pols, wat zorgt voor een mindere functie van de pols. Daarbij kan een ontsteking of zwelling aanwezig zijn in de polsstreek of heeft u last van gevoeligheid in de spieren van de pols of onderarm.

Kan een ontsteking in de pols erger worden?

De ernst van een polsontsteking kan erger worden, want de ontsteking bestaat uit verschillende gradaties. Met de juiste behandeling voorkomt u het erger worden van de blessure.

Hoe behandel ik een ontsteking in de pols

Bij de behandeling van een peesontsteking in de pols kunt u gebruiken van een brace, deze brace zorgt voor de juiste immobilisatie en pijnverlichting. Ook zijn er oefeningen die u kunt doen als u klachten ervaart. Daarnaast is het ook goed mogelijk om de peesontsteking in de pols te tapen met kinesiologie tape, dit zorgt ook voor immobilisatie.