Braces bij een peesontsteking in de schouder

Heeft u last van een peesontsteking in de schouder? Dan vindt u bij de Brace Specialist de perfecte steunmiddelen. Een peesontsteking is een veel voorkomende schouderklacht. De pijnklachten hiervan lijken erg veel op die van een slijmbeursontsteking, echter is dit toch een ander blessure. Daarom is het belangrijk om te weten wat het is en welke brace u hiervoor kunt gebruiken.

Schouderbrace

Orthoservice OmoPlus 2.0 schouderbrace

99.50

Schouderbrace

Push Med Schouderbrace

51.3552.95
Merk:
Merk:

Schouderbrace

Push Med Schouderbrace Plus

62.7064.95
Merk:
Merk:

Wat is een peesontsteking (tendinitis)?

Een peesontsteking (tendinitis) is een geïrriteerde pees wat door overbelasting ontstaat. Dus een peesontsteking ontstaat niet door een ontsteking met bijvoorbeeld bacteriën. Spieren zitten met pezen aan botten vast en als een spier veel gebruikt wordt en de pees dus veel belast wordt, kan het te veel worden. Er komen kleine scheurtjes in de pees waardoor u pijn krijgt als u de spier aanspant. U kunt ook een peesontsteking krijgen wanneer u een pees een lange tijd achter elkaar aanspant, bijvoorbeeld als u een lange tijd een zware koffer draagt.

Peesontsteking-schouder

Hoe kan ik een peesontsteking in de schouder behandelen?

Als u veel pijn ervaart aan de pees wordt geadviseerd om uw schouder zoveel mogelijk rust te geven. Zodra de pijn begint af te nemen kunt u onder begeleiding van een fysiotherapeut de schouder verder behandelen. Deze zal het revalidatieproces uitleggen gericht op uw klachten. Indien de ontstoken schouderpees weinig klachten oplevert, is advies van een specialist niet meteen nodig. In deze fase is het belangrijk dat overbelasting wordt voorkomen. Rustige bewegingen en oefeningen is wel goed voor het herstel.

Welke brace werkt goed tegen een peesontsteking in de schouder?

Wanneer u last heeft van een peesontsteking in de schouder, is het belangrijk om deze bescherming te geven. Braces voor een peesontsteking zorgen ervoor dat de pees rust krijgt en niet overbelast wordt. Het is belangrijk om te weten wanneer u een brace kunt gebruiken voor uw schouderklacht en wanneer niet. Weet u niet welke brace u moet gebruiken, neem dan contact op met de Brace Specialist, zodat we u kunnen helpen met het kiezen voor de juiste brace.

bekijk braces

Kan ik een peesontsteking in de schouder intapen?

Er zijn een aantal manieren hoe je de pijn van peesontsteking kunt voorkomen of verzachten. Het gebruik van tape kan helpen om de klachten te verminderen als je de ontstoken pees van plan bent om te gaan belasten. Hiervoor wordt tegenwoordig steeds vaker cure tape of kinesiotape voor gebruikt. Dat is een gekleurde tape die niet alleen ondersteunt en de pijn vermindert, maar die ook zorgt voor een betere doorbloeding van de huid. Hierdoor kunt u sneller weer oefeningen uitvoeren met uw schouder.

Bekijk tape

Welke oefeningen helpen tegen een peesontsteking in de schouder?

Na het oplopen van een peesontsteking in de schouder is het van belang om oefeningen uit te voeren. Echter is het net zo belangrijk om te weten wanneer u rust moet pakken. Om ervoor te zorgen dat de pees in uw schouder optimaal herstelt hebben we voor u een aantal oefeningen opgesteld om de schouder rustig aan weer te trainen. Het is belangrijk dat wanneer u pijn voelt, u meteen stopt met de oefeningen.

bekijk oefeningen