Braces bij een peesontsteking in de schouder

Heeft u last van een peesontsteking in de schouder? Dan vindt u bij de Brace Specialist de perfecte steunmiddelen. Een peesontsteking is een veel voorkomende schouderklacht. De pijnklachten hiervan lijken erg veel op die van een slijmbeursontsteking, echter is dit toch een ander blessure. Daarom is het belangrijk om te weten wat het is en welke brace u hiervoor kunt gebruiken.

Wat is een peesontsteking (tendinitis)?

Een peesontsteking (tendinitis) is een geïrriteerde pees wat door overbelasting ontstaat. Dus een peesontsteking ontstaat niet door een ontsteking met bijvoorbeeld bacteriën. Spieren zitten met pezen aan botten vast en als een spier veel gebruikt wordt en de pees dus veel belast wordt, kan het te veel worden. Er komen kleine scheurtjes in de pees waardoor u pijn krijgt als u de spier aanspant. U kunt ook een peesontsteking krijgen wanneer u een pees een lange tijd achter elkaar aanspant, bijvoorbeeld als u een lange tijd een zware koffer draagt.

Ontdek hier wat een schouderblessure is en alle symptomen, oorzaken en hoe nu verder!

Peesontsteking-schouder

 

Welke brace bied hulp aan de schouder?

Wanneer u last heeft van een peesontsteking in de schouder, is het belangrijk om deze bescherming te geven. Braces voor een peesontsteking zorgen ervoor dat de pees rust krijgt en niet overbelast wordt. Het is belangrijk om te weten wanneer u een brace kunt gebruiken voor uw schouderklacht en wanneer niet.

Bekijk brace

Hoe tape je een schouderblessure?

Banner-tapen-Tmax

Er zijn een aantal manieren hoe je de pijn van peesontsteking kunt voorkomen of verzachten. Het gebruik van tape kan helpen om de klachten te verminderen als je de ontstoken pees van plan bent om te gaan belasten. Hiervoor wordt tegenwoordig steeds vaker cure tape of kinesiotape voor gebruikt.

Tape blessure

Oefeningen voor een schouderblessure?

Banner-oefeningen

Na het oplopen van een peesontsteking in de schouder is het van belang om oefeningen uit te voeren. Echter is het net zo belangrijk om te weten wanneer u rust moet pakken. Om ervoor te zorgen dat de pees in uw schouder optimaal herstelt hebben we voor u een aantal oefeningen opgesteld om de schouder rustig aan weer te trainen

ontdek oefeningen