Welke braces raadt onze fysiotherapeut aan bij een peesontsteking in de schouder?

Bij het oplopen van een peesontsteking in de schouder worden braces ervaren als het beste ondersteuningsmiddel tijdens het herstelproces. Bij de Brace Specialist is het aanbod opgesplitst in braces voor sportief en algemeen gebruik. Het productassortiment is samengesteld op basis van ingevingen door onze fysiotherapeuten. Zij zijn bereid om u van de juiste kennis en informatie te voorzien zodat wij u het benodigde advies kunnen geven op het gebied van herstel en gebruik. Zo komen we gezamenlijk tot de schouderbrace die voor uw blessure geldt!

Schouderbrace

Push Med Schouderbrace

57.95
Merk: Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
99.00
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
69.95
Merk: Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

Hoe dragen schouderbraces bij aan het herstel van een peesontsteking?

Bij een hoge mate van pijn in het schoudergewricht is het belangrijk om het herstelproces in goede banen te leiden. Braces voor een peesontsteking in de schouder bieden extra hulp om het herstelproces te verzachten en versnellen. Ze geven ondersteuning en bescherming in het gewricht waardoor het schoudergewricht meer rust krijgt. Dit resulteert in een sneller herstelproces en snellere belasting van de schouder. Schouderbraces die onze fysiotherapeuten aanraden zijn: … voor algemeen gebruik. Voor sportief gebruik wordt de voorkeur gegeven aan ….

Wanneer wordt een schouderbrace geadviseerd?

Er zijn een aantal factoren die aangeven of het dragen van een brace op zijn plaats is. Hier vallen de aard van de klacht, bewegingen die met de arm worden gemaakt en de mate van voelbare pijn onder. Overleg daarnaast met uw fysiotherapeut of het voor u ook noodzakelijk is om een brace te gebruiken.

Aard van de klacht

Valt de peesontsteking in de schouder onder een tijdelijke of chronische klacht? Dit kan beide, namelijk door te weinig rust en te veel overbelasting kan het een langdurige blessure worden. Echter met de juiste behandelwijze duurt de blessure niet lang. Dit betekent dat u de brace voor meerdere uren op dagelijkse basis om dient te doen. Daarbij zijn oefeningen op advies van de fysiotherapeut belangrijk om op te volgen.

Uitoefenen van bewegingen

Wanneer u doffe of stekende pijn het schoudergewricht voelt, is een brace het hulpmiddel die deze pijn op een natuurlijke manier verzacht. Het behoedt de schouder voor verdere vormen van instabiliteit, pijn en zwellingen in het gewricht. Daarnaast maakt de brace minimale schouderbewegingen mogelijk. U kunt er ook voor kiezen om de schouder te tapen.

Mate van pijn

Het niveau van pijn geeft de ernstigheid van de blessure aan en welke brace daarbij hoort. De schouderbrace zal ten alle tijden gedragen worden bij activiteiten die deze pijn opwekken. Denk aan het optillen van zware voorwerpen, het vasthouden van voorwerpen of bewegingen met uw arm.

Push med Shoulder Brace

Een schouderbrace kopen voor uw peesontsteking?

Wilt u een schouderbrace kopen? Dat is mogelijk bij de Brace Specialist! Ons productassortiment schouderbraces is samengesteld op advies van fysiotherapeuten. Deze hulpmiddelen ondersteunen het ontstoken schoudergewricht in het gehele herstelproces. De braces worden onderverdeeld voor algemeen- en sportief gebruik. Voor algemeen gebruik, zijn de ….brace van toepassing. Voor sporters zijn de .. geschikte ondersteuningsmiddelen. U kunt de schouderbraces kopen via onze webshop. Hier kunt u de voorkeur geven in het model en de maat.

Veelgestelde vragen over schouderbraces voor een peesontsteking

Waar dienen schouderbraces voor?

De braces geven effectiviteit en ondersteuning aan het schoudergewricht. Ze stabiliseren de schouder de gehele dag en verminderen daarmee de pijn van de ontsteking. Dit maakt de bewegingen van de schouder stukken gemakkelijker.

Zijn de schouderbraces wasbaar?

Schouderbraces zijn wasbaar en kunt u zonder problemen wassen op maximaal 30 graden Celsius in de wasmachine op het fijne wasprogramma of middels handwas. Voor een zo lang mogelijke levensduur is het echter wel van belang om de brace na gebruik eerst te laten drogen voordat u deze weer opbergt.

Van welk materiaal zijn de schouderbraces gemaakt?

De braces van Push bestaat uit Sympress en is Neopreen- en latexvrij