Peesontsteking tapen met kinesiologie tape

Bij een peesontsteking is extra compressie met kinesiotape een goede toevoeging naast een schouderbrace en veel rust. Door een peesontsteking in de schouder in te tapen wordt het huidig letsel ondersteunt en beschermt het de schouder voor verdere blessures in de toekomst. Daarnaast zorgt de extra compressie voor een versnelde herstelperiode van de blessure.

Wanneer u een peesontsteking in de schouder heeft kunt u deze tapen

Bij een peesontsteking in de schouder is het belangrijk om dit zorgvuldig te herstellen. Het tapen van de enkel met behulp van kinesio tape zorgt voor versteviging in de enkel, terwijl u weinig bewegingsvrijheid verliest. De enkel kan worden ingetapet bij enkelinstabiliteit, maar ook ter preventie tijdens het sporten. De tape blijft tot een week lang op de huid zitten, zelfs tijdens het douchen. Daarnaast vermindert kinesiologie tape van Tmax de pijn, draagt het bij aan het afvoeren van vocht en het verbeteren van de functie. De wijze waarop u de enkelband dient te tapen bij een verrekking geldt hetzelfde voor een gescheurde enkelband. Hoe dit in zijn werking gaat, is onderstaand te vinden.

tapen peesontsteking schouder

5 stappen voor het tapen van een peesplaat ontsteking in de schouder 

Bij het zelfstandig tapen van peesontsteking in de schouder is het belangrijk om een aantal stappen te volgen zodat u de blessure op de juiste manier een behandeling geeft. Zeker bij heftige klachten als een peesontsteking kan dit de klacht alleen maar erger maken. Een tape kan namelijk op verschillende manieren en spieren aangebracht worden. Hieronder vindt u welke stappen de Brace Specialist u aanraadt om te volgen:

  1. Breng als eerst de tape aan op een Y-vormige wijze. Leg het onderste stuk van de tape vervolgens zonder spanning aan met de Y naar boven gericht.
  2. Daarna is het belangrijk om de de arm in een hoek van 90 graden omhoog te houden. Breng de Y banden aan zonder spanning.
  3. Plaats vervolgens uw hand op uw rug zodat u de twee tape aan kunt brengen
  4. Ten slotte kunt u de tweede tape aanbrengen, ook in Y vorm. Deze brengt u aan op 75% beide kanten op (zoals te zien is in het filmpje hierboven).
  5. Zorg ervoor dat u het de tape op het einde niet volledig strekt, waardoor er veel spanning op staat. De tape moet wat op normale spanning vastzitten.

Welke kinesiotape kunt u het beste gebruiken om uw schouder in te tapen?

Wanneer u ervoor kiest om de tape zelfstandig aan te leggen, is het verstandig om de juiste tape bij de hand te hebben. Standaard tape kan in meerdere gevallen voor huidbeschadiging zorgen. Kinesio tape van Tmax staat bekend als goede tape. Het is makkelijk om zelfstandig aan te brengen en eraf te halen, waardoor huidbeschadiging niet aan de orde is. Daarnaast is Tmax kinesiologie tape gemaakt van elastisch materiaal, waardoor schouderbewegingen makkelijk uitvoerbaar zijn. De manier waarop kinesio tape wordt aangelegd, is echter een niet altijd meteen goed.

De voordelen van Tmax kinesiotape

Waarom raden onze fysiotherapeuten de kinesiologie tape van Tmax aan? Van alle merken die kinesio tape aanbieden, komen onze fysiotherapeuten tot de conclusie dat Tmax de meeste voordelen met zich meebrengt.

✔ Tmax kinesiologie tape bestaat uit 160% elasticiteit, wat de rekbaarheid erg soepel en groot maakt.

✔ 96% van de Tmax kinesiotape bestaat uit kation, wat de doorbloeding in het gewricht verbetert.

✔ De medische acryl lijm laat de huid ademen, is veilig te gebruiken en beschermt de huid voor uitslag of irritatie.

✔ De kinesiotape van Tmax is waterbestendig waardoor het ook vast blijft zitten tijdens het douchen of zwemmen.

✔ Kinesiologie tape ondersteunt de pijn en zwellingen.

Bestel Kinesio tape
Tmax-kinesiotape triggerduim

Veelgestelde vragen over peesontsteking schouder tapen

Hoe tape je een peesontsteking in de schouder?

Een peesontsteking in de schouder tape je met kinesiologie tape. De bedoeling is dat er een band in Y-vorm wordt aangebracht vanaf de voorkant van de schouder, doorlopend naar achter.

Welke tape raden onze fysiotherapeuten aan?

Kinesiologie tape van Tmax wordt ten zeerste aangeraden door onze fysiotherapeuten. De tape is voorzien alle mogelijkheden wat je van een tape mag verwachten.

Hoe ziet een goede voorbereiding eruit voordat je gaat tapen?

Zorg ervoor dat de schouder volledig onthaard en schoon is, gebruik een geschikte schaar voor het doorknippen van tape en kies voor kinesiologie tape. Daarnaast is het verstandig om iemand anders te laten tapen, zodat de tape op de juiste plek zit.