Braces bij een peesontsteking in de voet

Heeft u last van een peesontsteking in de voet en wilt u het herstelproces in goede banen leiden met een nachtspalk? Koop dan nu de nachtspalk die de fysiotherapeut aanraadt.

-19%

Nachtspalk

Pro-orthic nachtspalk soft

20.95
Merk:
Merk:
-27%

Braces

Hielspoor nachtspalk

32.95
Merk:
Merk:

Nachtspalk

BioSkin Nachtspalk

55.95
Merk:
Merk:

Wat is een peesontsteking (tendinitis)?

Een peesontsteking (tendinitis) is een irritatie in de overgang tussen spier en bot (pees) wat vaak door overbelasting of onderbelasting ontstaat. Spieren zitten met pezen aan botten vast en als een spier veel gebruikt wordt en de pees dus veel belast wordt, kan het overbelast raken. Er komen kleine scheurtjes in de pees waardoor u pijn krijgt als u de spier aanspant. In de voet is de meest voorkomende peesontsteking Hielspoor. 1 op de 10 mensen heeft in zijn leven wel eens last van Hielspoor.

peesontsteking-in-de-voet

Hoe kan ik een peesontsteking in de voet behandelen?

Peesklachten herstellen vanzelf, echter soms kan het herstel van een peesontsteking wel maanden tot jaren duren. Dit herstel kan echter bevordert worden door een juiste combinatie van rusten, de voet omhoog leggen, koelen en beweging. Deze beweging moet u op uw eigen niveau toepassen zodat u overbelasting voorkomt. Dankzij deze beweging zal de doorbloeding en daarmee het herstel weer verbeteren. De mate van beweging dient u stap voor stap op te bouwen totdat u geen klachten meer heeft en blessurevrij bent.

Welke brace werkt goed tegen een peesontsteking in de voet?

Om de spieren en pezen in uw voet te ontlasten en bescherming te geven kunt u een brace dragen. Braces voor een peesontsteking in de voet zorgen ervoor dat u de pees rust geeft en deze niet overbelast wordt. U moet wel weten welke klacht u heeft, zodat u de juiste brace gebruikt voor uw voet. Weet u niet welke brace u moet gebruiken, neem dan contact op met de Brace Specialist, zodat we u kunnen helpen met het kiezen voor de juiste brace.

Bekijk braces

Kan ik een peesontsteking in mijn voet intapen?

Er zijn verschillende manieren om een peesontsteking in de voet te behandelen. Een van die manieren is tapen. Het gebruik van tape kan helpen om de klachten te verminderen en verdere overbelasting te voorkomen als u de pees van plan bent om te gaan belasten. Hiervoor wordt tegenwoordig cure tape of kinesiotape voor gebruikt. Deze gekleurde tape ondersteunt en vermindert de pijn, maar zorgt daarnaast ook voor een betere doorbloeding van de huid. Dit resulteert in een sneller herstelproces.

Bekijk tape

Welke oefeningen helpen tegen een peesontsteking in de voet?

Na het oplopen van een peesontsteking in uw voet is het van belang om oefeningen uit te voeren zodat u geen krachtverlies lijdt aan uw voet. Echter is het net zo belangrijk om te weten wanneer u rust moet pakken zodat u overbelasting voorkomt. Om ervoor te zorgen dat de pees in uw voet optimaal herstelt hebben we voor u een aantal oefeningen opgesteld om de voet weer rustig aan sterker te maken. Het is belangrijk dat wanneer u pijn voelt, u meteen stopt met de oefeningen.

Bekijk oefeningen

Nachtspalk kopen?

Als u de nachtspalk heeft gevonden die u wilt hebben, bestel deze dan gemakkelijk in onze webshop. Let hierbij goed op de juiste maat, en of het voor de linker- of rechtervoet is. Mocht u nog vragen hebben over een product, of weet u niet goed welke nachtspalk geschikt is voor u dan kunt u contact opnemen met de fysiotherapeuten van Brace-Specialist voor een passende brace.

Nachtspalk

BioSkin Nachtspalk

55.95
Merk:
Merk:
-19%

Nachtspalk

Pro-orthic nachtspalk soft

20.95
Merk:
Merk:
-27%

Braces

Hielspoor nachtspalk

32.95
Merk:
Merk: