Braces bij een peesontsteking in de voet

Heeft u last van een peesontsteking in de voet en wilt u het herstelproces in goede banen leiden met een nachtspalk? Koop dan nu de nachtspalk die de fysiotherapeut aanraadt.

-4%
Oorspronkelijke prijs was: €25.95.Huidige prijs is: €24.95.
Merk:

Wat is een peesontsteking (tendinitis)?

Een peesontsteking (tendinitis) is een irritatie in de overgang tussen spier en bot (pees) wat vaak door overbelasting of onderbelasting ontstaat. Spieren zitten met pezen aan botten vast en als een spier veel gebruikt wordt en de pees dus veel belast wordt, kan het overbelast raken. Er komen kleine scheurtjes in de pees waardoor u pijn krijgt als u de spier aanspant. In de voet is de meest voorkomende peesontsteking Hielspoor. 1 op de 10 mensen heeft in zijn leven wel eens last van Hielspoor.

Ontdek hier wat een peesontsteking is en alle symptomen, oorzaken en hoe nu verder!

peesontsteking-in-de-voet

Welke brace bied hulp aan de pees?

Hielspoor-sok-zelf-maken-3-stappenplan

Om de spieren en pezen in uw voet te ontlasten en bescherming te geven kunt u een brace dragen. Braces voor een peesontsteking in de voet zorgen ervoor dat u de pees rust geeft en deze niet overbelast wordt.

Bekijk braces

Hoe tape je een peesblessure?

Banner-tapen-Tmax

Er zijn verschillende manieren om een peesontsteking in de voet te behandelen. Een van die manieren is tapen. Het gebruik van tape kan helpen om de klachten te verminderen en verdere overbelasting te voorkomen als u de pees van plan bent om te gaan belasten.

Bekijk tape

Oefeningen voor Tendinitis?

Banner-oefeningen

Na het oplopen van een peesontsteking in uw voet is het van belang om oefeningen uit te voeren zodat u geen krachtverlies lijdt aan uw voet. Echter is het net zo belangrijk om te weten wanneer u rust moet pakken zodat u overbelasting voorkomt. 

Bekijk oefeningen

Informatieve blog berichten over Peesplaatontsteking 

3 ervaringen over de Pro Orthic hielspoor sok

Hielspoor is een blessure die voor ongemak kan zorgen tijdens dagelijkse activiteiten. Met de nieuwe [...]