Welke braces raadt onze fysiotherapeut aan bij een peesontsteking in de voet?

Heeft u last van een peesontsteking in de voet en wilt u het herstelproces in goede banen leiden met een nachtspalk? Koop dan nu de nachtspalk die de fysiotherapeut aanraadt.

26.95
Merk: Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
29.95
Merk: Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

Nachtspalk

BioSkin Nachtspalk

55.95
Merk: Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

Hoe draagt een nachtspalk bij aan het herstel van een peesontsteking in de voet?

Wanneer u veel last heeft in uw voet van een peesontsteking is het belangrijk om het herstelproces in goede banen te leiden. Een nachtspalk voor een peesontsteking in de voet biedt extra hulp bij het snel herstellen. Deze zorgt er namelijk voor dat de pees rust krijgt tijdens uw slaap en wordt door de spalk in een hoek van 90 graden gehouden. Dit resulteert in een sneller herstelproces en snellere belasting dan wanneer u dit niet zou gebruiken. Een nachtspalk die aangeraden wordt is de Hielspoor Nachtspalk of de hielspoor sok.

Wanneer wordt een nachtspalk geadviseerd?

Er zijn een aantal factoren die aangeven of het dragen van een nachtspalk op zijn plaats is. Hier vallen de aard van de klacht, bewegingen die met de voet worden gemaakt en de mate van voelbare pijn onder. Overleg daarnaast met uw fysiotherapeut of het voor u ook noodzakelijk is om een spalk te gebruiken.

Aard van de klacht

Valt de peesontsteking in de voet onder een tijdelijke of chronische klacht? Dit kan beide, namelijk door overbelasting of langdurig onderbelasten kan het een langdurige blessure worden. Echter met de juiste behandelwijze hoeft de blessure niet lang te duren. Dit houdt in dat u s’ nachts de spalk moet dragen voor stabiliteit. Daarbij zijn oefeningen op advies van de fysiotherapeut belangrijk om op te volgen.

Uitoefenen van bewegingen

Wanneer u pijn in uw voet of hiel voelt, is een nachtspalk het hulpmiddel die deze pijn op een natuurlijke manier verzacht. Het behoedt de voet voor verdere vormen van instabiliteit, pijn en zwellingen en is comfortabel in gebruik voor in de nacht. Daarnaast maakt de nachtspalk minimale bewegingen mogelijk en houdt deze de voet echt in een hoek van 90 graden. U kunt er ook voor kiezen om de voet in te tapen.

Mate van pijn

Het tijdelijk onderbreken van uw sport wordt aangeraden. Echter moet u de peesontsteking wel in beweging houden, om onderbelasting tegen te gaan. Een vervangende sport die de klachten niet uitlokt, bijvoorbeeld oefeningen waarmee u de peess niet of zeer weinig mee belast, kan een prettige (tijdelijke) oplossing zijn.

hielspoor

Welke brace kan ik gebruiken bij PTTD?

PTTD (Posterior Tibial Tendon Disfunction) is een dysfunctie van de pees welke aan de binnenzijde van de enkel loopt. Deze klacht ontstaat door een peesontsteking aan de binnenzijde van de enkel. Pijn en zwelling gaan vaak gepaard met deze blessure en het wordt steeds erger mits deze niet behandelt wordt. Door PTTD wordt de functie van de pees aangetast en kunnen er scheuren in de pees ontstaan. Wij raden u aan om de Bioskin Trilok voor ondersteuning en bescherming te gebruiken.

BioSkin Ankle Brace Trilok

Een nachtspalk kopen voor uw peesontsteking?

Wilt u een nachtspalk kopen? Dat is mogelijk bij de Brace Specialist! Ons productassortiment nachtspalken is samengesteld op advies van fysiotherapeuten. Deze hulpmiddelen ondersteunen de overbelaste pees in de voet in het gehele herstelproces. U kunt de nachtspalk kopen via onze webshop. Hier kunt u de voorkeur geven aan het model en de maat. De nachtspalken zijn universeel draagbaar.

Veelgestelde vragen over patellabraces voor een springersknie

Waar dienen nachtspalken voor?

De spalken geven effectiviteit en ondersteuning aan de voet tijdens het slapen en verminderen daarmee de pijn van de ontsteking. Dit maakt de bewegingen van de voet stukken gemakkelijker.

Zijn de nachtspalken wasbaar?

Nachtspalken zijn wasbaar echter kunt u dit niet te vaak doen. Voor een zo lang mogelijke levensduur is het ook wel van belang om de brace na gebruik eerst te laten drogen voordat u deze weer opbergt.

Van welk materiaal zijn de nachtspalken gemaakt?

De nachtspalken van de Brace-specialist bestaan uit Foam en Lycra.