Een peesontsteking in de voet tapen met kinesiologie tape

Bij een peesontsteking in de voet is extra compressie met kinesiotape een goede toevoeging. Door een peesontsteking in te tapen wordt het huidig letsel ondersteunt en beschermt het de pees voor verdere overbelasting en pijnklachten in de toekomst. Daarnaast zorgt de extra compressie voor een versnelde herstelperiode van de blessure. 

Tape nu zelf de peesontsteking in uw voet

Met gratis deskundig advies van:
John Gibbens

Bekijk instructies Bestel kinesio tape

Koop kinesiotape

Voordelen

Hoe tape je een peesontsteking in de voet in?

Bij het zelfstandig tapen van uw peesontsteking in de voet is het belangrijk om een aantal stappen te volgen zodat u de blessure op de juiste manier een behandeling geeft. Zeker bij klachten als een peesontsteking kan dit de klacht alleen maar erger maken. Een tape kan namelijk op verschillende manieren en pezen in de voet aangebracht worden. Hieronder vindt u welke stappen de Brace Specialist u aanraadt om te volgen:

  • Ga op uw buik liggen en buig uw voet in een hoek van 90 graden met uw tenen krommend naar beneden.
  • Breng vervolgens de eerste tape aan op de onderkant van de voet. Trek deze door over uw hiel met een strekking van de tape van 50% tot 75%.
  • Zorg ervoor dat de laatste 2 tot 3 cm geen strekking bevat.
  • Leg vervolgens de tweede tape in een haak op de eerste tape. Doe dit op de plek waar de pijnklachten voornamelijk vandaan komen. 
  • Breng de tape vervolgens aan en laat deze doortrekken tot over de enkels.
peesontsteking in voet tapen

Welke kinesiotape kunt u het beste gebruiken om uw peesontsteking in te tapen?

Wanneer u ervoor kiest om de tape zelfstandig aan te leggen, is het verstandig om de juiste tape bij de hand te hebben. Standaard tape kan in meerdere gevallen voor huidbeschadiging zorgen. Kinesio tape van Tmax staat bekend als goede tape. Het is makkelijk om zelfstandig aan te brengen en eraf te halen, waardoor huidbeschadiging niet aan de orde is. Daarnaast is Tmax kinesiologie tape gemaakt van elastisch materiaal, waardoor bewegingen met uw voet makkelijk uitvoerbaar zijn. De manier waarop kinesio tape wordt aangelegd, is echter niet altijd meteen goed.

De voordelen van Tmax kinesiotape

Waarom raden onze fysiotherapeuten de kinesiologie tape van Tmax aan? Van alle merken die kinesio tape aanbieden, komen onze fysiotherapeuten tot de conclusie dat Tmax de meeste voordelen met zich meebrengt.

✔ Tmax kinesiologie tape bestaat uit 160% elasticiteit, wat de rekbaarheid erg soepel en groot maakt.

✔ 96% van de Tmax kinesiotape bestaat uit kation, wat de doorbloeding in het gewricht verbetert.

✔ De medische acryl lijm laat de huid ademen, is veilig te gebruiken en beschermt de huid voor uitslag of irritatie.

✔ De kinesiotape van Tmax is waterbestendig waardoor het ook vast blijft zitten tijdens het douchen of zwemmen.

✔ Kinesiologie tape ondersteunt de pijn en zwellingen.

Bestel Kinesio tape
Tmax-kinesiotape triggerduim

Wanneer u een peesontsteking heeft kunt u deze tapen

Bij een peesontsteking is het belangrijk om dit zorgvuldig te herstellen. Het tapen van de pees in uw voet met behulp van kinesio tape zorgt voor versteviging in de knie, terwijl u weinig bewegingsvrijheid verliest. De knie kan worden ingetapet bij knie-instabiliteit, maar ook ter preventie tijdens het sporten. De tape blijft tot een week lang op de huid zitten, zelfs tijdens het douchen. Daarnaast vermindert kinesiologie tape van Tmax de pijn, draagt het bij aan het afvoeren van vocht en het verbeteren van de functie. De wijze waarop u de pees dient te tapen bij een verrekking geldt hetzelfde voor een peesontsteking. Hoe dit in zijn werking gaat, is onderstaand te vinden.

Veelgestelde vragen over een peesontsteking in de voet tapen

Hoe tape ik een peesontsteking in mijn voet?

Een peesontsteking tape je met kinesiologie tape. De bedoeling is dat er een band wordt aangebracht vanaf de onderkant van de voet, doorlopend naar uw kuit. De tweede tape zet u in een kruis erop, doorlopend op beide enkels.

Welke tape raden onze fysiotherapeuten aan?

Kinesiologie tape van Tmax wordt ten zeerste aangeraden door onze fysiotherapeuten. De tape is voorzien alle mogelijkheden wat je van een tape mag verwachten.

Hoe ziet een goede voorbereiding eruit voordat je gaat tapen?

Zorg ervoor dat de voet en kuit volledig onthaard en schoon is, gebruik een geschikte schaar voor het doorknippen van tape en kies voor kinesiologie tape. Daarnaast is het verstandig om iemand anders te laten tapen, zodat de tape op de juiste plek zit.