Braces voor quadricepsblessure

Naast een hamstringblessure in het bovenbeen komt ook een andere blessure vaak voor in het bovenbeen, namelijk een quadricepsblessure. De quadriceps kan namelijk oprekken of scheuren. Wanneer de quadricepsspier scheurt, is de kans groot dat u zelf een knak heeft gehoord. De diagnose wordt gesteld op lichamelijk onderzoek, wanneer het bovenbeen niet op weerstand gestrekt kan worden is er vaak iets mis met de quadricepsspier. Een bovenbeenbrace kan helpen tijdens de revalidatie, het geeft namelijk compressie. Dit zorgt ervoor dat de bloedsomloop verbeterd in het bovenbeen, wat leidt tot een sneller revalidatie. Ook zorgt het ervoor dat de zwelling in het bovenbeen sneller weg gaat. Daarnaast geeft een brace ook stevigheid, waardoor de kans op herhaling van de blessure verminderd.

Wat is een quadricepsblessure?

Wanneer de quadriceps scheurt of oprekt, is de oorzaak vaak een trappende beweging of tijdens het aanzetten van een sprint. Mogelijke oorzaken van deze blessure zijn spierzwaktes, vermoeidheid of spierdisbalans van de bovenbeenspieren. Vaak gebeurt dit aan het begin van de wedstrijd of tijdens de warming-up. De warming-up is dan vaak niet genoeg of niet volledig uitgevoerd. Het kan ook zo zijn dat de spier scheurt aan het einde van de wedstrijd of training. Dit komt dan door oververmoeidheid van de quadricepsspier.

Quadriceps blessure

Welke brace bied hulp aan de Quadriceps?

Een enorm aan te raden brace tijdens de revalidatie van een quadricepsblessure is de BioSkin Compressiemiddel TighSkin. Deze brace geeft een goede compressie aan het bovenbeen. Dit zorgt ervoor dat de bloedsomloop omhoog zal gaan.

Bekijk braces

Hoe tape je een bovenbeen?

Banner-tapen-Tmax

Ook Tmax Kinesiotape kan helpen bij de revalidatie van een quadricepsblessure. Deze tape geeft enorm goede ondersteuning aan het bovenbeen. Het is een enorm goede kwaliteit tape en zorgt er ook voor dat de quadricepsblessure sneller over zal gaan.

Tape blessure

Oefeningen voor een Quadriceps?

Banner-oefeningen

Oefeningen zijn ook erg belangrijk voor het revalideren van een quadricepsblessure. Wanneer de quadriceps weer goed voelt, kunt u beginnen om oefeningen uit te voeren voor de quadricepsspier. Overleg samen met de fysiotherapeut welke oefeningen u uit kan voeren.

Ontdek oefeningen

Veelgestelde vragen over quadricepsblessures

[sc_fs_multi_faq headline-0=”h3″ question-0=”Wat is een quadricepsblessure?” answer-0=”Quadriceps zijn vierkoppige skeletspieren die zich bevinden aan de voorkant van het bovenbeen. ” image-0=”” headline-1=”h1″ question-1=”Welke quadricepsblessures kunt u oplopen?” answer-1=”Bij een quadricepsblessure kan er een scheur of oprekking in het gewricht ontstaan. ” image-1=”” headline-2=”h3″ question-2=”Hoe wordt een quadricepsblessure behandeld?” answer-2=”Begin met de quadriceps direct te koelen. Bouw relevante oefeningen vervolgens voorzichtig op. Daarbij zorgt een brace of tape voor extra ondersteuning. ” image-2=”” headline-3=”h3″ question-3=”Welke oefeningen bieden hulp bij een blessure aan de quadriceps?” answer-3=”Benieuwd welke oefeningen u voor herstel kunt uitvoeren in de juiste vorm? Dan verwijzen wij u naar onze oefeningen pagina. ” image-3=”” headline-4=”h3″ question-4=”Hoe tape je een quadricepsblessure?” answer-4=”Ons advies is om uw gewrichtsblessure in te tapen bij een fysiotherapeut. Wilt u dit zelfstandig aanleggen, doe dit dan met kinesiologie tape van Tmax en lees op de tape pagina hoe dit in zijn werking gaat. ” image-4=”” count=”5″ html=”true” css_class=””]