Welke bovenbeenbrace raadt onze fysiotherapeut aan voor quadricepsblessure?

Bovenbeenbrace kunnen erg effectief zijn voor het herstel van een quadricepsblessure. De brace op brace-specialist zijn geselecteerd door fysiotherapeuten met de juiste kennis van blessures en braces. Zo kan er gekeken worden voor de juiste brace voor een quadricepsblessure.

Hoe helpt een bovenbeenbrace bij een quadricepsblessure?

Bovenbeenbraces zorgen voor compressie en ondersteuning aan de quadricepsspier. Dit zorgt ervoor dat de quadricepsblessure niet erger wordt, maar juist sneller over zal gaan. De quadricepsbrace is van het merk BioSkin. Deze BioSkin is gemaakt van extra licht en comfortabel materiaal. Dit zorgt ervoor dat de huid koel en droog zal blijven.

Wanneer is een bovenbeenbrace van toepassing?

Er zijn verschillende factoren die bepalen of een quadricepsbrace van toepassing kan zijn tijdens de revalidatie van een quadricepsblessure. Dit is de aard van klacht, uitoefenen van bewegingen en de mate van pijn.

Aard van de klacht

Is de quadricepsblessure tijdelijk of chronisch? Wanneer de quadricepsblessure chronisch is, moet de brace gedragen worden als steunmiddel voor de dagelijkse activiteiten. Wanneer de blessure tijdelijk is, is het erg belangrijk dat u naar de fysiotherapeut luistert. Deze kan u een goed advies geven over de braces. De brace moet dan dagelijks gedragen worden.

Uitoefenen van bewegingen

Wanneer u pijn of instabiliteit ervaart bij het uitvoeren van bepaalde bewegingen is het aan te raden om een brace aan te schaffen. Een brace zorgt namelijk voor pijnverlichting en zorgt ervoor dat het gevoel van instabiliteit minder zal worden.

De mate van pijn

De mate van pijn is ook een factor die belangrijk is voor de keuze of een brace wel of niet van toepassing is. Een brace zorgt namelijk voor pijnverlichting in de quadricepsspier. De bovenbeenbrace dient dan gedragen te worden in situaties waar de brace de pijn verhelderd. Bijvoorbeeld bij hardlopen.