Welke bovenbeenoefeningen zijn effectief voor herstel?

Oefeningen uitvoeren na een quadricepsblessure kan enorm helpen tijdens het revalidatieproces. Door oefeningen uit te voeren worden de spieren namelijk sterker. Wanneer u pijn ervaart tijdens het uitvoeren van de oefeningen is het belangrijk dat u acuut stopt met de oefeningen uitvoeren. Braces of tape kan enorm helpen met het voorkomen van een vertraagd revalidatieproces.

Wanneer is het mogelijk om bovenbeenoefeningen uit te voeren?

Het is belangrijk dat de bovenbeenspier klaar is voor belasting. Deze moet langzaam opgebouwd worden. Wanneer dit niet gebeurt kan dit zorgen voor een vertraagd revalidatieproces. Wanneer u de oefeningen langzaam opbouwt, kan de bovenbeenspier wennen aan de belasting. Ook is het erg belangrijk dat u een fysiotherapeut bezoekt. Deze kan u helpen met het juist uitvoeren van de oefeningen en de juiste belasting.

Welke bovenbeenoefeningen helpen bij het herstel?

Er zijn meerdere oefeningen die kunnen helpen met de revalidatie van een quadricepsblessure. Deze worden verdeeld over lichte, middelmatige en zware oefeningen. De lichte oefeningen moeten uitgevoerd worden wanneer u begint met oefeningen uitvoeren na de blessure. De middelmatige oefeningen kunnen uitgevoerd worden wanneer u zich specifiek wilt gaan richten op de kracht en de strekking van de spier. De zware oefeningen kunnen uitgevoerd worden wanneer u in de eindfase bent voor het doel te behalen om weer te sporten.

Lichte oefening

  1. Leg uw been op bed of op de bank.
  2. Span de bovenbeenspier aan.
  3. Houd dit 5 seconden vol en doe dit 10 keer achter elkaar.

Middelmatige oefening

  1. Ga op het aangedane been staan, het andere been mag de grond niet aanraken.
  2. Zak door het aangedane been heen en ga daarna weer omhoog.
  3. Doe dit 3 keer 10 keer achter elkaar.

Zware oefening

  1. Pak een stang met gewichten en doe deze in de nek.
  2. Maak squats met een sprong.
  3. Doe dit 3 keer 10 keer achter elkaar.