Hoe kunt u de quadriceps tapen met kinesiologietape?

Wanneer u een blessure heeft aan uw quadriceps, kan naast een brace ook tape van toegevoegde waarde zijn voor ondersteuning en compressie aan het bovenbeen. Door tape aan te brengen zal de bloedsomloop op het pijngebied omhoog gaan.

Daarnaast biedt de tape ook bescherming aan de quadriceps. Dit zal ervoor zorgen dat de blessure sneller over zal gaan. De tape die perfecte compressie en ondersteuning geeft aan de quadriceps is Tmax kinesiologietape.

Welke tape is geschikt voor de quadriceps te tapen?

Wanneer u zelf op eigen initiatief tape aan wil brengen op de quadriceps, is het erg belangrijk dat u wel goede tape gebruikt. Een tape die wij enorm aanraden is Tmax kinesiologietape, deze tape is anders dan de standaard tapes. De kinesiologietape is erg elastisch, dit zorgt ervoor dat de bewegingsvrijheid nauwelijks beperkt wordt. Ook is de kinesiologietape erg gemakkelijk aan te brengen en zal niet zorgen voor huidbeschadiging.

De juiste voorbereiding van quadriceps tapen

Het is belangrijk dat u voor het tapen een goede voorbereiding treft. Het is namelijk erg belangrijk dat het deel wat getapet wordt, volledig onthaard wordt. Ook is het van belang dat u een goede schaar gebruikt bij het tapen van de quadriceps. De tape heeft de taak om de pijn te verlichten in het bovenbeen. Daarnaast zal het ook de bloedsomloop in het bovenbeen verbeteren. De tape is erg elastisch, namelijk 160%, blijft zo’n 5 tot 7 dagen zitten en is waterbestendig.

Hoe tape je de quadriceps met kinesiologietape?

Wanneer je zelfstandig het bovenbeen wilt tapen, moet u een aantal stappen doorlopen. Deze worden hieronder beschreven.

  • Knip 3 stroken uit, 1 lang, 1 middel en 1 kort.
  • Plak het middelstuk boven de knie tot de buitenkant van de lies.
  • Leg vervolgens het korte stuk tape aan. De moet ook vanaf de bovenkant van de knie over het andere stuk tape heen, maar moet bij de lies 1 centimeter langs de andere tape uitkomen (naar de binnenkant).
  • Plak vervolgens het lang stuk tape op het bovenbeen. De begint op dezelfde positie als de andere 2 tapes. In deze tape hoort een knik te zitten. Beweeg de tape eerst naar de buitenkant van het bovenbeen. Doe deze op het einde weer iets meer naar binnen. Zodat deze uitkomt op de heup.