Wat is een quadriceps blessure?

De quadricepsspieren zitten aan de voorkant van het bovenbeen, dit zijn er 4. Deze spieren zorgen voor de strekking van de knie en het buigen van de heupen. Wanneer de quadriceps geblesseerd raken, zullen enkele of meerdere vezels in de quadriceps scheuren. Dit kan erg veel pijn doen en de sportactiviteit kan dan ook niet hervat worden. Een brace kan enorm helpen tijdens het revalidatieproces.

Hoe kan een quadriceps blessure ontstaan?

Een quadriceps blessure gebeurt meestal wanneer je aan wil zetten om te sprinten of wanneer er plotseling veel kracht komt op het bovenbeen. Deze blessure komt vaak aan het begin van een sportactiviteit. Dat komt omdat de warming-up dan meestal niet goed uitgevoerd is, hierdoor zal er sneller een quadriceps blessure ontstaan. Een quadriceps blessure kan ook ontstaan door stijfheid in het bovenbeen of overbelasting.

Wat zijn de symptomen van een quadriceps blessure?

Wanneer de blessure in de quadriceps ontstaat zal je een felle pijnscheut voelen in je bovenbeen. Er zal dan zwelling ontstaan in het bovenbeen en het been zal verkleuren. Ook wordt er vaak pijn ervaren bij het lopen en vooral bij het traplopen.

Hoe verloopt het herstel van een quadriceps blessure?

Wanneer je een quadriceps blessure hebt opgelopen, is het belangrijk dat je de eerste dagen rustig aan doet en het bovenbeen vooral koelt en omhoog houdt. Daarna kun je beginnen met het geleidelijk opbouwen van oefeningen. Hierbij kan een bovenbeenbrace of tape enorm helpen.

Bovenbeenbrace bij quadriceps blessure

Een bovenbeenbrace kan enorm helpen tijdens het herstel van een quadriceps blessure. Een bovenbeenbrace geeft compressie en ondersteuning aan het bovenbeen. Hierdoor zal de blessure sneller over gaan.

Tape bij quadriceps blessure

Niet alleen een brace kan helpen bij een quadriceps blessure, maar ook tape. Tape verstevigd het bovenbeen en zal pijn verlichten. Tmax kinesiologietape raden wij enorm aan.

Oefeningen bij quadriceps blessure

Oefeningen zijn erg belangrijk bij deze blessure. Het bovenbeen moet namelijk weer op sterkte gebracht worden. Zo kan het bovenbeen wennen aan de belasting en kunt u sneller weer beginnen met het zwaarder belasten van het bovenbeen of te sporten.