Koop een quervain brace mét deskundig advies

Heeft u last van of denkt u last te hebben van quervain? Onze duimbraces kunnen de klachten van pijn en overbelasting verminderen.

Wat is quervain tendinitis?

De quervain, ook wel quervain tendinitis genoemd, is het gevolg van een irritatie of zwelling van de pezen aan de duimzijde van de pols. Door de irritatie wordt de pees dikker waardoor deze minder makkelijk bewogen kan worden. De duimzwelling kan pijnklachten veroorzaken. Deze pijn wordt erger wanneer u iets vastpakt of een vuist maakt. De duimblessure kan veroorzaakt worden door de ontsteking en zwelling van de omhulsels van de pezen. Herhaaldelijke bewegingen van de duim en ongewone polsposities kunnen hierbij een rol spelen.

Ontdek hier wat Quervain tendinitis is en alle symptomen, oorzaken en hoe nu verder!

Welke brace bied hulp aan bij Quervain tendinitis?

Quervain blessure hand

Wanneer u last heeft van het syndroom van quervain is het belangrijk om de pols bescherming te geven. Quervain braces, oftewel quervain spalken, kunnen de spierblessure van de juiste ondersteuning voorzien. De quervain brace zorgt voor het verlichten van de pijn bij de duim en rondom de pols. Dit resulteert in een sneller herstel

Bekijk spalken

Hoe tape je een hand blessure?

Banner-tapen-Tmax

De quervain tapen geeft na een brace de beste ondersteuning aan de duim en pols. Het doel van tapen is om ervoor te zorgen dat de pees niet al te ver kan oprekken: zo voorkom je verdere overbelasting van de spieren.

Tape blessure

Oefeningen voor Quervain tendinitis?

Banner-oefeningen

Oefeningen behoeden de pols voor hoge spanning op de spier. Tegelijkertijd worden de spieren in de pols versterkt en opgerekt. Bent u benieuwd naar de oefeningen die onze fysiotherapeuten aanraden, lees dan de oefeningen pagina over quervain.

ontdek oefeningen

Informatieve blog berichten over Quervain tendinitis

Hoe behandel je Quervain op de juiste manier?

Het syndroom van Quervain is een veel voorkomende blessure die relatief gemakkelijk te behandelen is. De [...]

Wanneer heb je een polsbrace nodig tijdens het sporten?

Een polsbrace heb je nodig wanneer je het gewricht wil ontlasten voor voelbare pijn, overbelasting [...]

Kunt u bij de quervain een operatie ondergaan?

Voordat de quervain een operatie ondergaat, wordt deze vinger eerst verdoofd. Dit gaat middels lokale verdoving of een regionaal pijnblok. De verdoving zal zich in de gehele arm verspreiden, maar niet verder. Tijdens de operatie van de quervain zal het dakje van de peesschede worden doorgesneden om de pezen weer soepel te laten bewegen. Tot slot worden de wondjes gehecht met oplosbare hechtingen.

Is het mogelijk om de quervain te behandelen met een injectie?

Velen vragen zich af of een quervain behandeling kan bestaan uit een injectie voor de quervain. Het is mogelijk om een quervain injectie te zetten om de gewrichtsaandoening te behandelen. Het effect van een injectie voor quervain kan al na enkele dagen effect hebben. Echter duurt het ongeveer 6 weken tot het maximale resultaat bereikt is. Wanneer u een quervain injectie hebt gehad, moet u de vinger zoveel mogelijk buigen en strekken.

Herstellen van de quervain met fysiotherapie

Na een quervain operatie te hebben gevolgd, is het prioriteit om hiervan te herstellen. Fysiotherapie kan veel baat hebben om het herstel van de quervain te bevorderen. Met behulp van quervain oefeningen kan de fysiotherapeut de patiënt op een gerichte manier behandelen. Fysiotherapie bij de quervain is daarom ook zeker van toegevoegde waarde.

Moet u de thuisarts bezoeken bij een quervain?

Wanneer u last denkt te hebben van de quervain is het altijd verstandig om de thuisarts in te lichten. De quervain wordt grondig bekeken door de thuisarts en adviseert om een niet-operatieve of een operatieve behandeling te volgen. Op deze manier weten u en de thuisarts precies in welke situatie u zit omtrent de quervain.

Operaties voor de quervain hebben gelijksoortige ervaringen gekend

Op gebied van een quervain operatie zijn er veel ervaringen opgedaan. Deze quervain operatie ervaringen komen veelal overeen met elkaar. Patiënten die een quervain operatie zijn ondergaan, hadden een duim dat nauwelijks bewegbaar was. De quervain operatie wordt snel gepland en u wordt van te voren goed ingelicht over wat komen gaat.

Bevindt de quervain zich in de pols of duim?

Wanneer u een quervain denkt te hebben, neemt dit meerdere pijnklachten met zich mee. Pijnklachten van de quervain beginnen bij de pols en verbreden zich langzaam door naar de duim. Voor alle duidelijkheid, de quervain speelt zich af in zowel de pols als de duim.

Hoe kan een quervain behandeling zich voordoen?

In de meeste gevallen is een quervain behandeling niet aan de orde, mede doordat het vanzelf herstelt. Echter kan het zich voordoen dat er een quervain behandeling aan te pas moet komen. Dit kan in de vorm van een quervain injectie, operatie van de quervain, behandeling middels fysiotherapie of de huisarts.

Staan de quervain en reuma in verband met elkaar?

De quervain onstaat meestal wanneer er herhalende bewegingen worden gemaakt die de pols en duim niet gewend zijn en langdurig uitgevoerd moeten worden. Daarnaast zorgen aandoeningen als reuma en suikerziekte eerder voor het optreden van de quervain. De quervain en reuma lijken qua gewrichtsaandoeningen identiek aan elkaar. Beide zorgen ze ervoor dat het gewricht nauwelijks kan bewegen met veel pijnklachten aan gebonden.

De geschikte quervain spalk kopen

Wilt u een quervain spalk kopen? Dan bent u bij de Brace Specialist aan het juiste adres! Ons productassortiment bestaat uit quervain spalken die de duim en pols ondersteunen en herstellen. De quervain spalken die in ons assortiment te vinden zijn: BioSkin duimbrace Spica en BioSkin pols/duimbrace Spica. U kunt de quervain spalken kopen via onze webshop. Hier kunt u de voorkeur geven in het model en de maat.

Is er een quervain test beschikbaar om de gewrichtsblessure vast te stellen?

Wanneer u geen tijd of behoefte heeft om een arts te bezoeken, kunt u zelf een quervain test afnemen om de gewrichtsaandoening te constateren. Hier is de test van Finkelstein een passende quervain test voor. De duim wordt in de handpalm gevouwen terwijl er een vuist wordt gemaakt. Wanneer de hand beweegt richting de pink en dit tot pijngevolgen lijdt, kan de quervain worden vastgesteld.

Veelgestelde vragen over duimblessures

Wat is het syndroom van Quervain?

Het syndroom van Quervain is een irritatie of zwelling van de pezen aan de duimzijde van de pols.

Hoe weet ik of ik het syndroom van Quervain heb?

Bij het syndroom van Quervain heeft u pijn aan de binnenkant/zijkant van uw pols, aan de kant van uw duim. U kunt hier een zwelling krijgen waardoor er pijn ontstaat. De pijn kan u in sommige gevallen voelen tot in de duim of onderarm.

Wat kan ik doen wanneer ik last heb van Quervain?

Er zijn een aantal oefeningen die het herstel van de duimblessure versnellen. Daarnaast is voldoende rust houden het belangrijkste aspect in het herstelproces van Quervain.

Wanneer gebruik je een pols- of duimrace tegen Quervain?

Het dragen van een pols- of duimbrace bevordert het herstel van uw hand en maakt bewegingen mogelijk. Het ondersteunt de hand en houdt de duim in de juiste positie.

Welke complicaties zijn er bij een operatie aan het syndroom van Quervain?

Bij een succesvolle operatie kan het zijn dat de pijn niet helemaal verdwenen is. Als de pezen door het littekenweefsel gaan irriteren, zal de ontstekingsreactie blijven en zult u nog steeds pijnklachten ervaren.