Quervain braces van de brace specialist

Denkt u last te hebben van quervain? Dan kunt u bij de brace specialist de beste steunmiddelen vinden! De duimbraces van BioSkin geven de juiste bescherming en compressie. Dit verlicht de pijn in de duim en pols waardoor handelingen makkelijker verricht kunnen worden. Kortom, een waardevolle toevoeging aan de pols!

Duimbrace

BioSkin Duimbrace Thumb Spica

39.50

Duimbrace

BioSkin Pols/duimbrace Spica

52.95

Wat is het syndroom van quervain?

Het syndroom van Quervain is het gevolg van een irritatie of zwelling van de pezen aan de duimzijde van de pols. Door de irritatie wordt de pees dikker waardoor deze minder makkelijk bewogen kan worden. De duimzwelling kan pijnklachten veroorzaken. Deze pijn wordt erger wanneer u iets vastpakt of een vuist maakt. De duimblessure kan veroorzaakt worden door de ontsteking en zwelling van de omhulsels van de pezen. Herhaaldelijke bewegingen van de duim en ongewone polsposities kunnen hierbij een rol spelen.

Quervain

Hoe kan je een knappende duim behandelen?

De quervain kan een zeer vervelende blessure zijn en het dagelijks leven flink beïnvloeden. Daarom is het zaak om er zo snel mogelijk van af te komen. Voor een zo spoedig mogelijk herstel is het van belang dat er voldoende rust wordt genomen en waar nodig gebruik wordt gemaakt van pijnstilling. Ook raden wij het ten zeerste aan een van de bovenstaande polsbraces te dragen. Dit bevordert herstel en maakt bewegen mogelijk.

Welke quervain braces bieden hulp bij de polsblessure?

Wanneer u last heeft van het syndroom van quervain is het belangrijk om de pols bescherming te geven. Quervain braces, oftewel quervain spalken, kan de spierblessure van de juiste ondersteuning voorzien. De quervain brace zorgt voor het verlichten van de pijn bij de duim en rondom de pols. Dit resulteert in een sneller herstel. De BioSkin duimbrace thumb spica is een polsbrace voor quervain die de blessure op de juiste manier ondersteunt. De BioSkin Pols/duimbrace Spica is een verlengde vorm van de vorig benoemde quervain spalk die van de duim tot de onderarm loopt voor extra ondersteuning en bescherming.

Bekijk braces

Hoe tape je de duimblessure?

De quervain tapen geeft na een brace de beste ondersteuning aan de duim en pols. Het doel van tapen is om ervoor te zorgen dat de pees niet al te ver kan oprekken: zo voorkom je verdere overbelasting van de spieren. Er moet wel opgelet worden dat de tape op de juiste manier geplaatst wordt, anders kan het averechts werken. Gebruik professionele sport-tape of verband en laat mindere tape links liggen. Zo voorkom je huidbeschadiging en uitstel van blessure behandeling rondom de pols. Kinesiologie tape van Tmax is een sporttape die wij ten zeerste aanraden.

Tape blessure

Zijn er oefeningen die herstel van quervain bevorderen?

Wanneer u last heeft van het syndroom van quervain is het verstandig om de duim en pols de nodige bescherming te geven. Dit kan met behulp van een brace of spalk. Zo komt de pols tot rust, krijgt het ondersteuning en verloopt het herstel sneller. Daarnaast hebben oefeningen baat bij het verbeteren van het herstelproces. Deze oefeningen behoeden de pols voor hoge spanning op de spier. Tegelijkertijd worden de spieren in de pols versterkt en opgerekt. Bent u benieuwd naar de oefeningen die onze fysiotherapeuten aanraden, lees dan de oefeningen pagina over quervain.

Ontdek oefeningen

Veelgestelde vragen over duimblessures

Wat is quervain?

Het syndroom van quervain is een irritatie of zwelling van de pezen aan de duimzijde van de pols.

Hoe behandel je quervain?

Voor een spoedig herstel is het belangrijk dat er voldoende rust wordt genomen. Ook raden wij het ten zeerste aan een van de bovenstaande polsbraces te dragen. Dit bevordert herstel en maakt bewegen mogelijk.

Zijn er oefeningen voor de knappende duim?

Er zijn een aantal oefeningen die het herstel van de duimblessure versnellen. Op basis van onze kennis heeft de brace specialist een oefeningen pagina gemaakt.