Welke braces raadt onze fysiotherapeut aan voor quervain

Braces kunnen de gewenste ondersteuning geven aan de quervain. Bij de brace specialist bieden wij passende braces aan met het juiste advies van onze fysiotherapeuten. Zij beschikken over de juiste kennis en praktijkervaring waardoor de beste hulp aan u kan worden aangeboden. Zo wordt er een passende brace bij de quervain geadviseerd.

45.95
Merk: Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
51.95
Merk: Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

Hoe helpen quervain braces bij de duimblessure?

De braces die wij momenteel voor de quervain aanbieden, zijn van het merk BioSkin. Het is een A-merk brace wat van de beste materialen is gemaakt. Dit uit zich in de vorm van nieuwe toevoegingen naast dat het over de normale functies beschikt. De braces geven beide ondersteuning en bescherming aan de pols en duim. Dit resulteert in pijnverlichting en stimuleert het herstel van de duimblessure. Daarbij zijn Bioskin duimbraces gemaakt van licht, comfortabel materiaal die de hand laat ademen en vocht absorbeert. Dit zorgt ervoor dat de hand droog en koel blijft en niet snel gaat transpireren. Daarnaast maakt het comfortabele materiaal vinger- en duimbewegingen mogelijk. Kortom, alles wat je van een brace verlangt!

Wanneer is het verstandig om de quervain brace te dragen?

Wanneer een brace voor de quervain dient te worden gedragen, hangt van een aantal factoren af. Hierbij kunt u denken aan de aard van de klacht, de bewegingen die u uitoefent en de mate van voelbare pijn.

Aard van de klacht

Gaat het om een tijdelijke of chronische klacht? Bij een tijdelijke klacht is het advies om de brace vele uren per dag te dragen. Daarbij is het belangrijk om de opdrachten van de fysiotherapeut op te volgen. Bij een chronische klacht is het de bedoeling dat de brace als steunmiddel fungeert voor dagelijkse activiteiten.

Uitoefenen van bewegingen

Wanneer u pijn ervaart bij het maken van bewegingen is een brace het hulpmiddel die u van de juiste ondersteuning kan voorzien. Het bestrijdt verdere vormen van pijn, instabiliteit en zwellingen in het gewricht. Daarnaast geeft het u de mogelijkheid om het getroffen gewricht pijnvrij te bewegen.

Mate van pijn

Aan de hand van hoeveel pijn u ervaart, kan dit een beter beeld geven over de brace die voor u is geschikt. De brace hoort in dat geval gedragen te worden bij activiteiten die deze pijn opwekken. Denk aan kniepijn tijdens het lopen of pijn in de duim door het typen op de laptop.

brace quervain

Quervain braces kopen

Wilt u een quervain brace kopen? Dan biedt de Brace Specialist de juiste hulpmiddelen aan voor u! Ons productassortiment bestaat uit duimbraces die de quervain ondersteunen en herstellen. De quervain brace die onze fysiotherapeuten aanbeleven, zijn de BioSkin duimbrace Spica en de BioSkin pols/duimbrace Spica. U kunt de quervain braces kopen via onze webshop. Hier is het mogelijk om de voorkeur te geven in het model en de maat.

Veelgestelde vragen over quervain braces

Welke brace kan ik het beste gebruiken bij het syndroom van Quervain?

Voor het behandelen van Quervain raden wij u aan om de Bioskin Thumb Spica te gebruiken. Deze ondersteund en stabiliseert de pees voor verdere belasting.

Wat is het effect van een brace bij het syndroom van Quervain?

De quervain braces zorgen voor het verlichten van de pijn bij de duim en rondom de pols. Dit resulteert in een sneller herstel.

Hoelang moet ik een brace dragen bij het syndroom van Quervain?

Er wordt u aangeraden een brace te dragen voor hoelang u pijnklachten ervaart aan uw hand. In de meeste gevallen wordt de Quervain brace minimaal 3 tot 4 weken gedragen.

Is het verstandig om te slapen met een duim- of polsbrace?

Er wordt u aangeraden om met de pols-of duimbrace te slapen om verkeerde bewegingen in uw slaap tegen te gaan. Dit om te voorkomen dat de blessure nog ernstiger wordt.

Is het mogelijk om de duimbrace te wassen?

De duimbrace kunt u zonder problemen met de hand wassen in koud water. Laat de brace na het wassen wel goed drogen voor verder gebruik.

headline-2=”h2″ question-2=”Hoelang moet ik een brace dragen bij het syndroom van Quervain?” answer-2=”Er wordt u aangeraden een brace te dragen voor hoelang u pijnklachten ervaart aan uw hand. In de meeste gevallen wordt de Quervain brace minimaal 3 tot 4 weken gedragen. ” image-2=”

headline-0=”h2″ question-0=”Welke brace kan ik het beste gebruiken bij het syndroom van Quervain?” answer-0=”Voor het behandelen van Quervain raden wij u aan om de Bioskin Thumb Spica te gebruiken. Deze ondersteund en stabiliseert de pees voor verdere belasting. “image-0=”