Hoge rugpijn

Heeft u last van rugpijn? Rugpijn kan voorkomen in verschillende delen van de rug. In deze blog leest u meer over wat rugpijn is, welke oorzaken en symptomen hierbij horen en hoe de rugpijn kan worden verminderd.

Wat is rugpijn in de bovenrug?

Pijn in de boven rug komt veel voor en is te herkennen aan verschillende klachten zoals een stijve rug of pijn op de borst. Pijn in het bovenste deel in de rug kan ook uitstralen naar de nek en zorgen voor hoofdpijn. De meeste mensen met klachten in de boven rug hebben pijn tussen de schouderbladen. Dit kan zorgen voor pijn in de longen. Hoesten, niezen en ademhalen kunnen ook pijnlijk zijn. Lees hier meer over rugpijn.

Veelvoorkomende symptomen bij hoge rugpijn

  • Dof of kloppend gevoel
  • Scherpe of (erin) schietende pijn
  • Stijfheid
  • Hoofdpijn
  • Ademhalingsproblemen

Oorzaak rugpijn bovenrug

  • Het hebben van een verkeerde (werk)houding
  • Herhaaldelijk eenzijdig gebruik van de armen
  • Veel boven het hoofd werken 

Wat te doen bij hoge rugpijn?

De grootste boosdoener van rugpijn klachten is het hebben van een slechte houding. Als je veel zit, zorg er dan voor dat je regelmatig even rondloopt en verander om de 20 minuten van houding. Het is belangrijk om een goede nachtrust te krijgen, wanneer dit niet gebeurt zal de rugpijn erger aanvoelen. Een warm bad ontspant de spieren en kan de rugpijn verzachten, je kunt ook gebruik maken van een warmtekussen.

Meestal gaan de klachten van spit na een tot twee weken vanzelf over, in de tussentijd kan er gebruik worden gemaakt van een rug brace. De brace geeft ondersteuning aan de rug en kan op deze manier de pijn verlichten.

Vragen over een rug brace?

Wilt u uw rug ondersteuning bieden? Bekijk het aanbod rug braces op de site. Heeft u vragen over de brace? Neem dan gerust contact op met onze specialisten. Zij kunnen u helpen bij het kiezen van de juiste brace!

Advertentie-rugklachten

Informatieve blogs over rugpijn

Gebruik een rugbrace voor lage rugpijn

Lage rugpijn kan acuut ontstaan, in de volksmond wordt het ook wel lumbago of spit [...]

Gebruik een rugbrace voor zwaar werk

Een rugbrace kan goed helpen bij zwaar werk. Het is belangrijk om uw rug goed [...]

Hoe kan rugpijn worden ingedeeld?

Heeft u last van rugpijn? Rugpijn kan voorkomen in verschillende delen van de rug. In [...]