Welke braces raadt onze fysiotherapeut aan bij scoliose?

Scoliose kan worden behandeld door het gebruik van een brace. Rugbrace kunnen hier de perfecte oplossing voor zijn. Het productassortiment is samengesteld op basis van ingevingen door onze fysiotherapeuten. Zij zijn bereid om u van de juiste kennis en informatie te voorzien zodat wij u het benodigde advies kunnen geven. Hierdoor wordt uw scoliose op de beste manier behandeld!

257.95
Merk: Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
132.95
Merk: Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
133.95
Merk: Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
72.95
Merk: Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

Hoe dragen patellabraces bij aan het herstel van scoliose?

Op het moment dat u scoliose heeft is het belangrijk om dit op de juiste wijze te behandelen. Als u de verkromming verwaarloosd is de kans aanwezig dat het alleen maar erger wordt. Een rugbrace kan dan het juiste ondersteuning middel zijn. Braces zorgen voor ondersteuning en bescherming van de wervelkolom waardoor de pijnklachten verminderen en een betere houding van de rug wordt gecreëerd. Braces die onze fysiotherapeuten aanraden bij scoliose zijn hierboven te zien.

Wanneer wordt een scoliose brace geadviseerd?

Het dragen van een brace bij scoliose hangt af van een aantal factoren. Deze geven aan of het dragen van een brace noodzakelijk is bij scoliose. Hieronder vallen de aard van de klacht, bewegingen die met de knie worden gemaakt en de mate van voelbare pijn. Overleg daarnaast met uw fysiotherapeut wanneer een brace geschikt is voor u.

Aard van de klacht

Als eerste is het belangrijk om te weten of u al enige tijd last heeft van de blessure? Dit kan het teken van een chronische klacht zijn. Dat betekent dat u de brace voor meerdere uren op dagelijkse basis om dient te doen. Daarbij zijn oefeningen op advies belangrijk om op te volgen. Wanneer u sinds kort last heeft, ga dan eerst naar uw fysiotherapeut of wacht even af met rust.

Uitoefenen van bewegingen

Het kan daarnaast belangrijk zijn dat u verkeerde bewegingen wil voorkomen of pijn in uw rug wilt verzachten. Een brace kan dit op een natuurlijke wijze voor u doen. Het zorgt ervoor dat de wervelkolom ondersteunt wordt wat leidt tot een betere houding van de rug. U kunt er ook voor kiezen om de rug in te tapen, echter is dit meer geschikt voor lichtere vormen van scoliose.

Mate van pijn

Ten slotte is de mate van pijn de belangrijkste factor. Het niveau van pijn geeft namelijk aan hoe ernstig de kromming van uw rug is. Daarom is het belangrijk om de rugbrace te dragen bij activiteiten of bewegingen waarbij u last heeft van uw rug. Denk hierbij aan wandelen of hardlopen, maar ook aan staand- of zittend werken. 

patellabrace

Een scoliose brace kopen?

Wilt u een scoliose brace kopen voor het verminderen van uw rugklachten? Dat is mogelijk bij de Brace Specialist! Ons productassortiment rugbraces is samengesteld op advies van de beste fysiotherapeuten. U kunt scoliose braces gemakkelijk bestellen via onze webshop. Hier kunt u de voorkeur geven aan het model en de maat. 

Veelgestelde vragen over patellabraces voor scoliose

Welke brace is het meest geschikt voor scoliose?

De Push Med rugbrace geeft effectiviteit en ondersteuning aan de wervelkolom. Daarnaast zorgt de brace ervoor dat de houding van de rug wordt verbeterd waardoor pijnklachten worden vermindert.

Is de rugbrace wasbaar?

De rugbraces van Push zijn niet wasbaar. Wel kunt u het beste de brace laten luchten wanneer deze niet gedragen wordt en kan met een vochtig doekje worden gereinigd.

Wat is het effect van een rugbrace bij scoliose?

Rugbraces bij scoliose zorgen voor ondersteuning en bescherming van de wervelkolom waardoor de pijnklachten verminderen en een betere houding van de rug wordt gecreëerd.