Skiduim brace

Om goed te kunnen genezen van een skiduim heb je enige vorm nodig van veiligheid. Een skiduim brace dragen is dan je beste optie.

Waarom zou je een skiduim brace dragen?

Een skiduim brace zorgt voor veiligheid doordat de duim wordt afgeschermd. Daarnaast zorgt de brace ervoor dat de duim in een optimale positie wordt gehouden om goed te kunnen herstellen. De brace zorgt er ook voor dat de duim niet makkelijk meer kan dubbelklappen. Hierdoor is het makkelijker om uw dagelijkse bezigheden weer op te pakken zonder gehinderd te worden door uw blessure. Brace Specialist biedt 3 verschillende duimbraces die geschikt zijn voor een skiduim. Elke brace heeft zijn eigen eigenschappen, lees hieronder dus welke het meest geschikt is voor u. Neem bij twijfel gerust contact op met onze klantenservice.

BioSkin Pols/duimbrace Spica

De BioSkin pols/duimbrace Spica kan enorm van belang zijn bij een revalidatie aan een skiduim. Deze brace helpt namelijk met het stabiliseren van de gewrichten. Bij pijnlijke bewegingen geeft de brace een soort rem, zodat de duimband niet nog verder scheurt. De BioSkin pols/duimbrace Spica is gemaakt met extra zacht en dun materiaal, wat vocht absorbeert. Dit materiaal heet BioSkin Ultima 2s. Het design van deze brace zorgt ervoor dat de vingers wel nog vrij kunnen bewegen. Daarnaast is deze duimbrace enorm makkelijk aan en uit te doen. Het is ook erg makkelijk om de brace te verstellen met het klittenband wat op de brace zit. Hierdoor kun je de brace precies verstellen op uw eigen voorkeur. 

Bioskin thumb spica close

Push Sports Duimbrace

De Push Sports Duimbrace specialiseert zich op het stabiliseren van het middelste duimgewricht. Dit is het gewricht waar u klachten voelt bij een skiduim. De brace zorgt ervoor dat de banden extra goed kunnen herstellen van een eerder opgelopen letsel aan de duim. De brace beperkt de bewegingsvrijheid van de andere gewrichten in de hand niet. Wat deze brace zo speciaal maakt is dat hij gemaakt is om ook te kunnen gebruiken tijdens het sporten. Deze brace is namelijk gemaakt om goed om te kunnen gaan met zweet. Deze brace is te bestellen voor de linker en rechter kant in drie verschillende maten.

Skiduim brace

BioSkin Duimbrace Thumb Spica

De BioSkin Duimbrace Thumb Spica is ervoor gemaakt om te herstellen van een duimblessure of de pijn te verlichten in de duim. De brace is gemaakt van een zeer licht en comfortabele stof. De stof hypoallergeen zorgt ervoor dat de brace heel goed kan ‘ademen’. Door het comfortabele model van de brace is het erg makkelijk om deze brace om gebruik te maken van je andere vingers. Doordat dit model zo slank is geeft de brace compressie aan de gewrichten, wat helpt met het herstel van de duim. De brace is te bestellen voor 2 maten en is universeel draagbaar. 

skiduim brace

Wat hebben al deze braces gemeen?

Elk van deze braces zal u helpen bij het herstellen van uw blessure. Ze zorgen ervoor dat je duim zo snel als mogelijk hersteld door de veilige omgeving en de compressie. Al deze braces zijn makkelijk te wassen met de handen in koud water. Zorg er wel voor dat de brace opdroogt aan de lucht zodat de kwaliteit niet verloren gaat.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over “skiduim” op de hoofdpagina hierover. Hier lees je alles over de blessure, van de oorzaken, klachten en symptomen tot de behandeling ervan. Heeft u verder nog vragen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice, deze verwijst u door naar onze specialisten.

Veelgestelde vragen over gekneusde pols

Wat zijn de klachten van een skiduim??

Net zoals bij de meeste klachten is voldoende rust het belangrijkste voor herstel. Een brace of het intapen van de duim kan hierbij helpen. Daarnaast helpt het om oefeningen uit te voeren die de pijn verlichten en de duim versterken.

Hoe wordt een skiduim behandeld?

Net zoals bij de meeste klachten is voldoende rust het belangrijkste voor herstel. Een brace of het intapen van de duim kan hierbij helpen. Daarnaast helpt het om oefeningen uit te voeren die de pijn verlichten en de duim versterken.

Wat zijn de symptomen van een skiduim?

  • Een blauwe of paarse huidverkleuring bij de duim
  • Pijn wanneer je aan de binnenkant van je duimgewricht drukt
  • Pijn bij het vast en losdraaien van een dop bij een waterfles