Koop een tennisarm brace mét deskundig advies

Heeft u last van een tennisarm? Onze elleboogbraces kunnen de klachten van pijn en overbelasting verminderen.

Wat is een tennisarm?

Bij een tennisarm is het buitenste gedeelte van de elleboog geïrriteerd. Op dit punt zitten de onderarmspieren aan uw elleboog vast. Tijdens het uitvoeren van bepaalde bewegingen kunt u pijn hebben. Deze pijn kan ook doorstralen naar de onderarm.

Met name tijdens het slapen kan een tennisarm voor veel irritaties zorgen. Tussen een tennisarm en werken kan de pijngraad flink verschillen, hoe meer fysieke kracht er wordt gebruikt hoe hoger de pijn in de elleboog voelbaar is. De tenniselleboog komt het meeste voor bij mensen tussen de 40 en de 50 jaar. Een elleboogblessure kan verschillende klachten met zich meebrengen. Tennisarm klachten zijn herkenbaar wanneer er pijn wordt ervaren bij het dichtknijpen van de hand of moeite bij tillen.

Ontdek hier wat een tennisarm is en alle symptomen, oorzaken en hoe nu verder!

Welke brace bied hulp aan bij een tennisarm?

tenniselleboog

Wanneer u last heeft van een tennisarm is een brace de beste oplossing. De brace specialist biedt verschillende tennisarm braces aan van de beste kwaliteit. Ze zorgen ervoor dat u de arm kunt bewegen met minder pijn en dat het zich sneller kan herstellen. 

Bekijk brace

Hoe tape je een armblessure?

Banner-tapen-Tmax

Er zijn meerdere manieren om de pijn van een tenniselleboog te verzachten. Het dragen van een tennisarm brace voor compressie en pijnvermindering is ons advies. Een ander optie is een tennisarm tapen. De kinesio tape is gemaakt van elastisch materiaal waardoor er compressie aan de arm wordt gegeven.

Tape blessure

Oefeningen voor een tennisarm?

Banner-oefeningen

Om het herstel van de armblessure spoediger te laten verlopen, kunnen tennisarm oefeningen hier veel baat bij hebben. Deze oefeningen zorgen voor een afname van hoge spanning op de spier. Daarentegen bouwt het spierversterking op en zorg het voor oprekking van de arm

ontdek oefeningen

Informatieve blog berichten over een tennisarm

Wat kan ik doen bij een tenniselleboog?

Een tenniselleboog wordt hetzelfde gezien als een tennisarm en komen beide tot dezelfde blessure neer. Maar [...]

Hoe kan ik een tennisarm op de beste manier behandelen?

De termen tennisarm en tenniselleboog komen beide tot dezelfde elleboog blessure neer. Maar wat houdt [...]

Welke elleboogbrace verlicht de pijn bij een tennisarm?

Stel, je speelt de halve finale van een lokaal tennistoernooi. Het enige wat je nog [...]

Hoe kan je het beste tennisarm pijn voorkomen tijdens het slapen?

Op het moment dat u last heeft van een tennisarm kunnen er pijnklachten optreden tijdens of kort na het slapen. De pijn kan variëren van stekende tot zeurende pijn en treedt vaak ‘s nachts op in de vorm van stijfheid in het ellebooggewricht. De pijn verdwijnt ‘s morgens pas na wat te bewegen en kan een probleem zijn tijdens het slapen. Zorg er daarom voor dat u de arm goed koelt voordat u gaat slapen en draag een brace tijdens het slapen. Dit om verkeerde bewegingen tegen te gaan.

Wat is de beste tennisarm slaaphouding?

Slapen met een tennisarm kan veel pijn geven en daarom is het belangrijk om in de juiste positie te slapen. Hierdoor voorkom je pijnklachten bij het opstaan in de ochtend en kunt u zonder moeite uw tanden poetsen. Zorg er tijdens het slapen voor dat uw armen onder uw schouder liggen (dus armen tot een hoek van 90 graden). Daarnaast is het belangrijk dat wanneer u op uw zij gaat liggen, u niet op uw arm moet gaan liggen. Dit zorgt voor beknelling en kan alleen maar meer pijnklachten geven.

Wat is het verschil tussen een tennisarm brace en tennisarm bandage?

Een tennisarm kunt u behandelen met hulpmiddelen op twee manieren, door het gebruik van een brace (ellenoogbrace) of door het gebruik van een bandage. Het verschil hiertussen is dat bandages geschikt zijn voor lichte klachten en bieden lichte ondersteuning aan de arm. De braces daarentegen zijn gemaakt van harder stof, en kun je verstellen waardoor u zelf de gewenste compressie aan de tennisarm kunt geven.

Kan ik met een tennisarm de ziektewet in?

Vaak komt het voor dat de klachten al langer tijd aanwezig zijn maar dat de signalen genegeerd worden. Het gevolg hiervan is dat uitval mogelijk is in een later stadium en dat u een tijd thuis komt te zitten. Daarom is het belangrijk om bij lichte klachten ook snel aan de bel te trekken, om ervoor te zorgen dat u uw bedrijf niet veel geld kost. Echter is het wel mogelijk dat u te laat bent, en zult u in de ziektewet komen. Een tennisarm kan een tijdje duren voordat deze volledig genezen in, neem contact op met uw fysiotherapeut om te kijken wat toepasbaar is voor u!

Tennisarm en werken? Hoe doe ik dit?

Wanneer u last heeft van een tennisarm maar toch door wilt gaan met uw werkzaamheden kan een brace het juiste hulpmiddel zijn om uw pijnklachen te verminderen. Een brace zorgt er namelijk voor dat er geleidelijk druk wordt opgebouwd op de onderarm waardoor u deze niet volledig belast. Daarnaast is de juiste communicatie met uw werkgever noodzakelijk. Misschien dat er mogelijkheden zijn waarbij u uw arm minder belast en wilt uw werkgever hier graag aan meewerken.

Wanneer is een tennisarm operatie aan de orde?

Voordat u kiest voor een operatieve behandeling aan de tennisarm zijn er een aantal opties mogelijk. Zo kunt u er eerst voor kiezen om gebruik te maken van medicijnen in combinatie met voldoende rust. Dit kan bij de meeste gevallen de pijnklachten verminderen, zo niet kunt u dit in combinatie met een brace gebruiken. De brace zorgt ervoor dat er nog minder belasting op de elleboog komt, waardoor de tennisarm sneller kan herstellen. Mocht dit niet helpen, kunt u nog kiezen voor een injectie of het aanprikken van het bot en de peesaanhechting (Needling).

Hoe kan ik de pijn in mijn tennisarm oplossen?

Een tennisarm is een vervelende blessure die lang kan duren voordat de pijnklachten volledig weg zijn. Deze pijnklachten zijn voelbaar bij dagelijkse bezigheden, en is op te lossen op een aantal manieren. U kunt gebruik maken van rust en medicijnen, een brace of bandage, een injectie, rustgips, needling of uiteindelijk een operatie. Het dragen van een brace in combinatie met voldoende rust is echter al genoeg voor vele mensen die last hebben van een tennisarm.

Veelgestelde vragen over tenniselleboog

Wat is tennisarm?

Tennisarm is een spierblessure waarbij de buitenste elleboogknobbel geïrriteerd is geraakt. Deze staat in verbinding met de onderarmspieren die deze irritatie ook ervaren.

In welke situaties kan tennisarm het snelst voor komen?

Met name op het werk kunnen klachten van een tenniselleboog snel verschijnen.

Welke oefeningen zijn effectief voor tennisarm?

Het belangrijkste is om voldoende rust te nemen zodat het gemakkelijk kan herstellen. Mocht u toch behoefte hebben aan oefeningen, bezoek dan een fysiotherapeut.

Is de tennisarm brace een effectief hulpmiddel?

Braces zorgen voor extra compressie en bescherming van de elleboog. Het maakt bewegen makkelijker en ondersteunt dit tegelijkertijd.