Tennisarm

Last van irritaties in de elleboog? Dan is de kans groot dat u een tennisarm heeft opgelopen. Om deze irritaties te behandelen biedt de brace specialist de juiste tennisarm braces aan. Heeft u vragen over onze producten of over de toepassing daarvan? Twijfel dan niet en neem contact op met onze klantenservice. Onze fysiotherapeuten staan klaar voor al uw vragen.

Elleboogbrace

Push Med Elleboogbrace Epi

48.30
Merk:
Merk:

Elleboogbrace

BioSkin tennis elleboogbrace

39.50

Elleboogbrace

BioSkin Tennisarm Brace

34.50

Elleboogbrace

Push Sports Elleboogbrace

23.95
Merk:
Merk:

Wat is een tennisarm?

Bij een tennisarm is het buitenste gedeelte van de elleboog geïrriteerd. Op dit punt zitten de onderarmspieren aan uw elleboog vast. Tijdens het uitvoeren van bepaalde bewegingen kunt u pijn hebben. Deze pijn kan ook doorstralen naar de onderarm. Met name tijdens het slapen kan een tennisarm voor veel irritaties zorgen. Tussen een tennisarm en werken kan de pijngraad flink verschillen, hoe meer fysieke kracht er wordt gebruikt hoe hoger de pijn in de elleboog voelbaar is. De tenniselleboog komt het meeste voor bij mensen tussen de 40 en de 50 jaar. Een elleboogblessure kan verschillende klachten met zich meebrengen. Tennisarm klachten zijn herkenbaar wanneer er pijn wordt ervaren bij het dichtknijpen van de hand of moeite bij tillen.

Tennisarm

Brace voor een tenniselleboog

De termen tennisarm en tenniselleboog komen beide tot dezelfde elleboog blessure neer. Wanneer u teveel last krijgt van een tenniselleboog biedt een brace de beste steun. De brace specialist beschikt over tenniselleboog braces die van de de beste kwaliteit zijn voorzien. Ze zorgen voor beweegbaarheid van de arm en sneller herstel. Braces die hiervoor geschikt zijn, zijn hierboven te vinden. Dit zijn BioSkin Tennis Sleeve elleboogbrace, Push Med Elleboogbrace Epi en Push Med.

Hoe kan je een tennisarm behandelen?

Een tennisarm behandelen kan op meerdere manieren. Begin bij jezelf door de spieren sterk en soepel te houden. Dit doe je door rek- en strekoefeningen toe te passen. Naast dat de spieren hier sterker van worden, zijn ze tegelijkertijd warm. Dit voorkomt de gevoeligheid voor blessures. Maak genoeg gebruik van rust en pauzes zodat de elleboog niet continue wordt belast. Wanneer er sprake is van een blessure, neem dan contact op met een fysiotherapeut en maak een afspraak. Zij zijn gespecialiseerd in de juiste kennis als het gaat om spierherstel per persoon.

Welke voordelen biedt een tennisarm brace?

Wanneer u last heeft van een tennisarm is een brace de beste oplossing. De brace specialist biedt verschillende tennisarm braces aan van de beste kwaliteit. Ze zorgen ervoor dat u de arm kunt bewegen met minder pijn en dat het zich sneller kan herstellen. Braces die hiervoor geschikt zijn, zijn hierboven te vinden zoals de BioSkin Tennis Sleeve elleboogbrace. Push Med Elleboogbrace Epi biedt een oplossing tijdens een behandeling en preventie van een blessure aan een gewricht. Dit wordt gedaan dankzij de juiste combinatie van druk en ondersteuning. Dankzij Push Med wordt de pijn verlicht, waardoor de fysieke belastbaarheid van het gewricht toeneemt.

Bekijk braces

Tennisarm tapen: hoe doe je dat?

Er zijn meerdere manieren om de pijn van een tenniselleboog te verzachten. Het dragen van een tennisarm brace voor compressie en pijnvermindering is ons advies. Een ander optie is een tennisarm tapen. Hier raden wij de kinesiologie tape van Tmax aan. De kinesio tape is gemaakt van elastisch materiaal waardoor er compressie aan de arm wordt gegeven. De effectiviteit van tape is minder dan van een brace, omdat het minder compressie en verzachting geeft. Toch geeft het enigszins ondersteuning aan de arm. Bij keuze van een brace of tape raden wij altijd aan om een brace te gebruiken voor extra steun en bescherming.

Tape blessure

Welke tennisarm oefeningen zijn effectief voor herstel?

Om het herstel van de armblessure spoediger te laten verlopen, kunnen tennisarm oefeningen hier veel baat bij hebben. Deze oefeningen zorgen voor een afname van hoge spanning op de spier. Daarentegen bouwt het spierversterking op en zorg het voor oprekking van de arm. Onze fysiotherapeuten lichten nuttige oefeningen uit op onze oefeningen pagina.

Ontdek oefeningen

Veelgestelde vragen over tenniselleboog

Wat is tennisarm?

Tennisarm is een spierblessure waarbij de buitenste elleboogknobbel geïrriteerd is geraakt. Deze staat in verbinding met de onderarmspieren die deze irritatie ook ervaren.

In welke situaties kan tennisarm het snelst voor komen?

Met name op het werk kunnen klachten van een tenniselleboog snel verschijnen.

Welke oefeningen zijn effectief voor tennisarm?

Het belangrijkste is om voldoende rust te nemen zodat het gemakkelijk kan herstellen. Mocht u toch behoefte hebben aan oefeningen, bezoek dan een fysiotherapeut.

Is de tennisarm brace een effectief hulpmiddel?

Braces zorgen voor extra compressie en bescherming van de elleboog. Het maakt bewegen makkelijker en ondersteunt dit tegelijkertijd.