Welke braces raadt onze fysiotherapeut aan bij een tennisarm

Tennisarm braces worden ervaren als beste ondersteuningsmiddel bij problemen rond de tenniselleboog. Bij de brace specialist is het aanbod verdeeld in braces voor algemeen en sportief gebruik. Daarbij is ons productassortiment tot stand gekomen op advies van onze fysiotherapeuten. Zij beheersen over de juiste kennis en praktijkervaring waardoor wij u van de beste hulp kunnen voorzien. Zo komt u tot de tennisarm brace die bij uw blessure past!

Hoe fungeren tennisarm braces als steunmiddel?

Bij een pijnlijk gevoel tijdens elleboog bewegingen is het belangrijk om dit goed te ondersteunen. Tennisarm braces worden in de meeste gevallen gebruikt om de elleboog te behandelen. Ze zorgen voor gewenste ondersteuning en maken armbewegingen mogelijk zonder pijn te voelen. Dit betekent dat de tennisarm sneller zal herstellen. Tenniselleboog braces die onze fysiotherapeuten adviseren zijn: Orthoservice Epilastik elleboogbrace en Push Med elleboogbrace Epi voor algemeen gebruik. Voor sportief gebruik geven zij de voorkeur aan Bioskin tennis elleboogbrace, Bioskin tennisarm brace en Push Sports elleboogbrace.

Wanneer is het verstandig om een tennisarm brace te dragen?

Er zijn een aantal factoren die bepalen of het dragen van een brace op zijn plaats is. Hieronder vallen de aard van de klacht, bewegingen die met de arm worden gemaakt en de mate van voelbare pijn.

Aard van de klacht

Wordt de tennisarm gezien als tijdelijke of chronische klacht? Bij een tijdelijke klacht hoort u de brace voor meerdere uren op dagelijkse basis om te doen. Daarbij zijn oefeningen van de fysiotherapeut verstandig om op te volgen. Als er sprake is van een chronische klacht dient de brace als ondersteuningsmiddel voor het uitvoeren van dagelijkse activiteiten.

Uitoefenen van bewegingen

Wanneer ernstige of stekende pijn wordt ervaren tijdens het bewegen is een brace het hulpmiddel die deze pijn verzacht en vervaagd. Het beschermt de tenniselleboog tegen verdere vormen van instabiliteit, pijn en zwellingen in het gewricht. Daarnaast maakt een tennisarm brace pijnvrije bewegingen mogelijk.

Mate van pijn

Het niveau waar de pijn zich bevindt, geeft aan om welke blessure het gaat en de brace die daarbij hoort. De tennisarm brace zal ten alle tijden gedragen moeten worden bij activiteiten die deze pijn aanwakkeren. Denk aan het maken van een tennisslag of het uitwringen van een handdoek.

tennisarm brace push

Tennisarm brace kopen

Wilt u een tennisarm brace kopen? Dan vindt u bij de Brace Specialist het geschikte hulpimddel voor u! Ons productassortiment bestaat uit elleboog braces voor algemeen gebruik en sportief gebruik. Wanneer u een tennisarm brace tijdens het dagelijks leven wilt dragen, zijn de orthoservice Epilastik en/of de Push Med Epi zeer geschikt. Bij sportief belang passen de BioSkin tennis elleboogbrace, BioSkin tennisarm brace en de Push Sports elleboogbrace bij uw wensen. U kunt de tennisarm braces kopen via onze webshop. Hier kunt u de voorkeur geven in het model en de maat.

Veelgestelde vragen over tennisarm braces

Is de tennisarm brace een effectief hulpmiddel?

Tennisarm braces zorgen voor extra compressie en bescherming van de elleboog. Het maakt bewegen gemakkelijker en ondersteunt dit tegelijkertijd.

Zijn de tennisarm braces wasbaar?

Tennisarm braces van Bioskin zijn wasbaar met de hand in koud water. Let wel op dat je deze vervolgens laat drogen in de open lucht. Bij de tennisarm braces van Orthoservice en Push is dit niet van toepassing.

Van welk materiaal zijn de tennisarm braces gemaakt?

De tennisarm braces van Bioskin bestaan uit Lycra, Nylon Lycra, Microfleece, Velcro en Polyurethaan. Push tennisarm braces zijn gemaakt van Polyester en Sympress.