3 Oefeningen voor een beter herstel van een  tennisarm 

Oefeningen voor een tennisarm helpen mee aan een sneller herstelproces van de armblessure. Tennisarm oefeningen resulteren in pijnvermindering en het soepeler kunnen bewegen van het gewricht. Daarnaast zorgen oefeningen voor ondersteuning en extra bescherming van de pees in uw arm wat een positieve impact heeft op het herstelproces van de arm.

Bekijk de oefeningen nu in een video

Vanaf nu is het ook mogelijk om de oefeningen voor blessures te bekijken in een video. Per oefening treft u een stappenplan hoe de oefeningen uitgevoerd dienen te worden. 

Raadpleeg voor de juiste mate van het uitoefenen van de oefeningen altijd uw behandelaar, zodat u niet overbelast.

Welke oefeningen voor een tennisarm worden vaak gebruikt?

Tennisarm oefeningen zijn er in meerdere vormen en dragen ieder bij aan een versneld herstel van de aangedane arm. De Brace Specialist heeft deze oefeningen voor u onderverdeeld in drie categorieën. Deze oefeningen zijn onder te verdelen van licht tot zware spierbelasting, waarbij lichte oefeningen komen voor wanneer de tennisarm kort geleden is ontstaan en zware oefeningen worden toegepast wanneer herstel van de arm zich in de slotfase bevindt.

Oefening 1: Rek oefening in beginfase

1. Steek je geblesseerde arm recht voor je uit en doe je hand naar beneden.

2. Pak met je andere hand je hand vast.

3. Duw de hand van je geblesseerde arm naar je pols (dit mag geen pijn doen).

4. Houd dit 10 seconden vast.

5. Herhaal deze oefening 8 keer, 3 keer per dag.

tennisarm rek oefening

Oefening 2: Balans oefening in middelfase

  1. Leg het balansbord op de grond met de ronde kant naar beneden.
  2. Zet uw handen aan de buitenkant op het balansbord.
  3. Zorg ervoor dat uw knieën op de grond geplaatst zijn, alle druk gaat naar het balansbord.
  4. Houdt uw armen gestrekt en draai het balansbord van links naar rechts.
  5. Doe deze oefening 20 keer en pak dan uw rust.
Mambo Max Balance Board Freeman

Oefening 3: Krachttraining met tenniselleboog in eindfase

  1. Ga rechtop op een stoel of bankje zitten.
  2. Pak een dumbell met het gewenste gewicht (Gewicht laag zodat u geen pijn ervaart).
  3. Pak de dumbell vast met uw hand van de aangedane arm en zet uw elleboog op uw knie.
  4. Breng vervolgens de dumbell naar u toe en laat deze vervolgens weer omlaag gaan. 
  5. Doe deze oefening15 keer en pak dan rust.
Mambo Dumbell neopreen

Waar moet u op letten bij het uitvoeren van tennisarm oefeningen?

Als u oefeningen voor een tennisarm wilt uitvoeren moet u op een aantal zaken letten. Het is belangrijk dat u de tennisarm niet elke dag belast en dus niet elke dag oefeningen uit te voeren. Geef uw arm de rust om te herstellen aangezien het een overbelasting blessure is. Daarnaast is het vanzelfsprekend om voor de oefening een warming-up te doen. Zo worden de armspieren warm waardoor belasting gemakkelijk te verduren is. Ook raad onze deskundige aan om een brace te dragen de Pro Orthic Epi basic elleboogbrace is een fijne brace die zorgt voor steun en pijnverlichting. Ten slotte mag u een klein beetje pijn voelen bij de oefeningen, zolang u niet te veel pijn voelt.

Welke hulpmiddelen kunnen worden gebruikt bij oefeningen voor tennisarm?

Als u de beste tennisarm oefeningen wilt uitvoeren kunt u gebruik maken van fitness & beweging hulpmiddelen. Deze hulpmiddelen helpen u bij het uitvoeren van oefeningen, en dragen bij aan een effectief herstelproces voor de overbelasting in uw arm. De hulpmiddelen worden gebruikt om variatie in de oefeningen te brengen en zorgen voor een ander soort belasting dan normale training. Vaak worden de hulpmiddelen gebruikt om de belasting van de pees in de arm weer sterker te maken door middel van krachtsoefeningen.

Hulpmiddelen van Mambo Max

Er zijn verschillende hulpmiddelen die u kunt gebruiken van Mambo Max voor het uitvoeren van tennisarm oefeningen. Hierdoor kunt u specifiek uw klachten in u arm behandelen. Denk hierbij aan dynadome, dumbells, softmeds of bijvoorbeeld een balans board. Deze hulpmiddelen zijn handig in gebruik waardoor u op een effectieve manier de instabiliteit kunt herstellen van uw tennisarm.

Een Flexibel Bar

U kunt er voor kiezen om gebruik te maken van een flexible bar bij uw oefeningen. De flexible bar zorgt ervoor dat u op natuurlijke wijze druk uit kunt oefenen op de pees in uw arm. Dit doe je door aan beide kanten druk te zetten op de bar, zodat hier spanning op komt. Dit zorgt ervoor dat er weerstand komt op de onderarm waardoor deze op een natuurlijke wijze wordt belast. Hierdoor krijgt de pees de kans om sterker te worden.

Flexible Bar