Welke braces raden onze specialisten aan bij een tenniselleboog

Tenniselleboog braces worden gezien als het beste hulpmiddel bij klachten rond de tennisarm. Bij de brace specialist is het aanbod verdeeld in braces voor algemeen en sportief gebruik. Daarbij is ons productassortiment tot stand gekomen op advies van onze specialisten. Zij beheersen over de juiste kennis en praktijkervaring waardoor wij u van de beste hulp kunnen voorzien. Zo komen wij gezamenlijk tot de tenniselleboog brace die bij uw blessure past!

Elleboogbrace

Push Med Elleboogbrace

119.95
Merk: Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
46.95
Merk: Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
32.95
Merk: Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

Hoe werkt een tenniselleboog brace?

Een tenniselleboog brace verdeelt de druk op de pezen geleidelijk. Hierdoor wordt de elleboog goed ondersteunt en verminderen de pijnklachten. Brace Specialist maakt onderscheid tussen braces voor normaal en voor sportief gebruik. Zo zijn de braces voor sportief gebruik gemaakt om beter om te kunnen omgaan met de toenemende stress op de pezen. Daarnaast zijn de gebruikte materialen beter bestand tegen het zweet dan de braces voor normaal gebruik.

push sports elleboogbrace om de arm

Helpt een tenniselleboog brace?

Een tenniselleboog brace zorgt ervoor dat je je dagelijkse bezigheden weer kunt uitvoeren zonder pijn. Daarnaast kan het helpen om deze te dragen tijdens de door de fysiotherapeut voorgelegde oefeningen wanneer je daarbij nog te veel pijn ervaart. Doordat de brace voor stabiliteit en pijnvermindering zorgt bevorderd deze het herstelproces en vermindert het tegelijkertijd de pijn.

Wanneer is het verstandig om een tennisarm brace te dragen?

Er zijn een aantal factoren die bepalen of het dragen van een brace verstandig is. De aard van de klacht, bewegingen die met de arm worden gemaakt en de mate van voelbare pijn zijn de 3 belangrijkste factoren.

Aard van de klacht

Wordt de tenniselleboog gezien als tijdelijke of chronische klacht? Bij een tijdelijke klacht hoort u de brace voor meerdere uren op dagelijkse basis om te doen. Daarbij zijn oefeningen van de fysiotherapeut verstandig om op te volgen. Als er sprake is van een chronische klacht dient de brace als ondersteuningsmiddel voor het uitvoeren van dagelijkse activiteiten.

Uitoefenen van bewegingen

Wanneer ernstige of stekende pijn wordt ervaren tijdens het bewegen is een brace het hulpmiddel die deze pijn verzacht en vervaagd. Het beschermt de tenniselleboog tegen verdere vormen van instabiliteit, pijn en zwellingen in het gewricht. Daarnaast maakt een tennisarm brace pijnvrije bewegingen mogelijk.

Mate van pijn

Het niveau waar de pijn zich bevindt, geeft aan om welke blessure het gaat en de brace die daarbij hoort. De tenniselleboog brace zal ten alle tijden gedragen moeten worden bij activiteiten die deze pijn aanwakkeren. Denk aan het maken van een tennisslag of het uitwringen van een handdoek.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over “tenniselleboog” op de hoofdpagina hierover. Hier lees je alles over de blessure, van de oorzaken, klachten en symptomen tot de behandeling ervan. Heeft u verder nog vragen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice, deze verwijst u door naar onze specialisten.

Veelgestelde vragen over tenniselleboog brace

Is de tenniselleboog brace een effectief hulpmiddel?

Tenniselleboog braces zorgen voor extra compressie en bescherming van de elleboog. Het maakt bewegen gemakkelijker en ondersteunt dit tegelijkertijd.

Zijn de tenniselleboog braces wasbaar?

De braces van Bioskin zijn wasbaar met de hand in koud water. Let wel op dat je deze vervolgens laat drogen in de open lucht. Bij de braces van Orthoservice en Push gaat dit gepaard met een wasmachine.

Van welk materiaal zijn de tenniselleboog braces gemaakt?

De braces van Bioskin bestaan uit Lycra, Nylon Lycra, Microfleece, Velcro en Polyurethaan. Push braces zijn gemaakt van Polyester en Sympress.