2 oefeningen voor een beter herstel bij een tenniselleboog 

Oefeningen voor een tenniselleboog dragen bij aan een sneller herstelproces van de armblessure. Tenniselleboog oefeningen resulteren in pijnvermindering en soepeler bewegen van het gewricht. Daarnaast zorgen oefeningen voor ondersteuning en extra bescherming. Daarbij bevorderen braces en tape de uitvoering tijdens de oefeningen.

Bekijk de oefeningen nu in een video

Vanaf nu is het ook mogelijk om de oefeningen voor blessures te bekijken in een video. Per oefening treft u een stappenplan hoe de oefeningen uitgevoerd dienen te worden. 

Raadpleeg voor de juiste mate van het uitoefenen van de oefeningen altijd uw behandelaar, zodat u niet overbelast.

Welke tenniselleboog oefeningen dragen bij aan herstel?

Er zijn verschillende soorten oefeningen voor een tenniselleboog. Elke oefening draagt op een andere manier bij aan een versneld herstel van de armblessure. Deze oefeningen zijn onder te verdelen van lichte tot zware spierbelasting. Lichte oefeningen moeten worden uitgevoerd wanneer de elleboogblessure pas geleden is opgelopen. Zware oefeningen worden toegepast wanneer herstel van de arm zich in de slotfase bevindt.

Oefening 1: Lichte oefening, tenniselleboog in de begin/opbouwfase

1. Vouw je handen tegen elkaar

2. Draai je handen voorover, zodat de vingers naar boven wijzen.

3. Bepaal zelf hoe ver je het kan (Het mag geen pijn doen)

4. Herhaal deze oefening 10 keer en doe hem 3 keer per dag

Oefening 2: Zware oefening, tenniselleboog in de eindfase

1. Steek je geblesseerde arm voor je uit en doe je hand naar beneden

2. Pak met je andere hand je hand vast

3. Doe de hand van je geblesseerde arm naar je pols duwen (dit mag geen pijn doen)

4. Houd dit 10 seconden vast

5. Herhaal deze oefening 8 keer, 3 keer per dag

Wanneer is het verstandig om te beginnen met tenniselleboog oefeningen?

Het uitvoeren van tenniselleboog oefeningen is niet zomaar mogelijk. De arm moet eerst voldoende belasting aan kunnen om de oefeningen uit te kunnen voeren. Daarna moet de belasting geleidelijk opgebouwd te worden. Zo kan de arm langzamerhand wennen aan de opbouwende druk die van de spier wordt gevraagd. Daarbij is het vanzelfsprekend om voor de oefeningen een warming-up te doen. Zowel de braces als tape ondersteunen en beschermen de arm tegen verder blessureleed. Daarnaast helpen zij mee aan een sneller herstel van de tenniselleboog.

Veelgestelde vragen over de elleboogblessure

[sc_fs_multi_faq headline-0=”h2″ question-0=”Wat is een tenniselleboog?” answer-0=” Bij een tennisarm is het buitenste gedeelte van de elleboog geïrriteerd. Op dit punt zitten de onderarmspieren aan uw elleboog vast. De tenniselleboog komt het meeste voor bij mensen tussen de 40 en de 50 jaar. ” image-0=”” headline-1=”h2″ question-1=”Wat is de oorzaak van een tenniselleboog?” answer-1=”

Een tenniselleboog ontstaat door een combinatie van overbelasting en degeneratie van de pees die aan de buitenzijde van de elleboog zit. Dit kan gebeuren op je werk maar het kan ook zeer zeker veroorzaakt worden door bepaalde sportactiviteiten.

” image-1=”” headline-2=”h2″ question-2=”Wat zijn de symptomen van een tenniselleboog?” answer-2=”

  • Pijn in de buitenkant van je elleboog
  • Pijn wanneer je je hand dichtknijpt
  • Pijn wanneer je iets vastpakt
  • Moeite bij het tillen van objecten

” image-2=” ” count=”4″ html=”true” css_class=””]