Tenniselleboog tapen met kinesiotape

Naast een brace kan ondersteuning middels tape het juiste hulpmiddel voor de elleboog zijn. Het idee van de tenniselleboog tapen is om de buitenste pezen van de juiste ondersteuning te voorzien.

Daarnaast geeft het enige compressie aan de elleboog en onderarm, wat de herstelperiode van de blessure bevordert. Kinesiologie tape van Tmax zorgt voor de gewenste compressie aan de elleboog, waardoor deze in de goede positie wordt geduwd.

Welke tape kan ik het beste gebruiken om de tenniselleboog te tapen?

Zorg dat u goede tape bij de hand hebt wanneer u van plan bent om de tenniselleboog zelfstandig te tapen. Mindere tape kan voor huidbeschadiging zorgen. Kinesio tape van Tmax is een voorbeeld van goede tape. Het is makkelijk om zelf aan te brengen en is gemaakt van elastisch materiaal, waardoor de elleboog makkelijk beweegbaar is.

tenniselleboog tapen

De juiste voorbereiding bij een tenniselleboog tapen

Voordat je start met de tenniselleboog tapen is het goed om het gedeelte dat getapet wordt volledig te ontharen. Ook is het zaak dat de tape met een goede schaar wordt aangelegd. De tape fungeert om de pijn van onderarm tot elleboog te verminderen. Daarnaast stimuleert kinesio tape van Tmax de doorbloeding van elleboog tot onderarm. Kinesiotape zijn voor alle blessures inzetbaar. Deze tape is elastisch, waterbestendig en blijft zo’n 5 tot 7 dagen zitten.

Hoe tape je de tenniselleboog met Tmax kinesiologie tape?

Bij het zelfstandig tapen van de tenniselleboog is het belangrijk om twee stroken tape aan te leggen. Het begint met de aanleg van de L-tape, dat vervolgens wordt overdekt door de zwarte tape. Hieronder vindt u welke stappen dit zijn.

L-tape

  • Meet de L-tape af in lengte positie.
  • Leg de L-tape vanaf de hand in lengte positie aan.
  • Strek de arm en plaats de L-tape op de onderarm.

Zwarte tape

  • Breng de basis van de L-tape iets meer naar binnen.
  • Plaats vervolgens de zwarte tape verticaal op ellebooglengte.

De voordelen van Tmax kinesiotape

Waarom raden onze fysiotherapeuten de kinesiologie tape van Tmax aan? Van alle merken die kinesio tape aanbieden, komen onze fysiotherapeuten tot de conclusie dat Tmax de meeste voordelen met zich meebrengt.

✔ Tmax kinesiologie tape bestaat uit 160% elasticiteit, wat de rekbaarheid erg soepel en groot maakt.

✔ 96% van de Tmax kinesiotape bestaat uit kation, wat de doorbloeding in het gewricht verbetert.

✔ De medische acryl lijm laat de huid ademen, is veilig te gebruiken en beschermt de huid voor uitslag of irritatie.

✔ De kinesiotape van Tmax is waterbestendig waardoor het ook vast blijft zitten tijdens het douchen of zwemmen.

✔ Kinesiologie tape ondersteunt de pijn en zwellingen.

Bestel Kinesio tape
Tmax-kinesiotape triggerduim

Veelgestelde vragen over tenniselleboog tapen

Hoe tape je een tenniselleboog?

Een tenniselleboog tape je met kinesiologie tape. De bedoeling is dat er een L-vorm ontstaat aan de voorzijde van de onderarm en een deel van de bovenarm. Dit zorgt voor extra compressie en bescherming.

Welke tape raden onze fysiotherapeuten aan?

Kinesiologie tape van Tmax wordt ten zeerste aangeraden door onze fysiotherapeuten. De tape is voorzien alle mogelijkheden wat je van kinesio tape verwacht.

Hoe ziet een goede voorbereiding eruit voordat je gaat tapen?

Zorg dat de arm volledig onthaard en schoon is, gebruik een geschikte schaar voor het doorknippen van tape en kies voor kinesiologie tape.