Koop een TFCC brace mét deskundig advies

TFCC kan een lastige blessure zijn. Voornamelijk omdat deze kwetsuur invloed heeft op de bewegingsfunctie van uw hand en pols. Het TFCC bevindt zich namelijk net op de overgang tussen uw hand en de pols. Wij bieden voor u de oplossing voor een aangename herstelperiode. Een groot voordeel is dat u met de TFCC polsbrace van Pro Orthic uw dagelijkse activiteiten altijd kunt blijven uitoefenen.

TFCC brace Pro Orthic paar
GRATIS VERZENDING
AANRADER!
15.95
Merk:

Wat is TFCC?

Het TFCC letsel kan bij een milde variant van de scheur in het TFCC herstellen door een periode van rust. Dit kunt u doen door het TFCC te ontlasten. Met een TFCC brace kunt u uw dagelijkse activiteiten blijven uitvoeren en is het TFCC binnen een aantal weken volledig herstelt. Bij een zwaardere variant, een grote scheur in het TFCC, dan is een operatie noodzakelijk.

Ontdek hier wat TTCC is en alle symptomen, oorzaken en hoe nu verder!

Welke brace of spalk bieden hulp aan bij TFCC ?

Peesontsteking pols

Wanneer u last krijgt van TFCC kunt u kiezen voor de Pro Orthic polsbrace. Deze brace dient als verbinding tussen de ellepijp en het spaakbeen. Deze worden zo op hun plaats gehouden. 

Bekijk spalken

Hoe tape je een TFCC blessure?

Banner-tapen-Tmax

Het TFCC tapen is mogelijk om het TFCC tijdens de herstelperiode te beschermen. Met deze tape kunt u uw dagelijkse activiteiten en sportactiviteiten blijven uitvoeren. Hier kan kinesiologie tape van Tmax goede ondersteuning geven. 

Tape blessure

Oefeningen voor TFCC blessure?

Banner-oefeningen

Oefeningen tijdens de herstelperiode van een TFCC operatie dragen bij aan een goede herstelperiode. Voor de TFCC blessure zijn divesere oefeningen die u kunt uitvoeren.

ontdek oefeningen

Wat is TFCC letsel?

Het TFCC is de verbinding tussen de ellepijp en het spaakbeen, daarnaast is het ook een deel van de handwortelbeenderen in de pols. Dit complex bestaat uit banden en kraakbeen. Bij TFCC letsel is er sprake van een scheur in het TFCC gewricht, hierin zit bij het TFCC letsel een grote of kleine scheur. Een kleine scheur herstelt zichzelf, bij een grote scheur in het TFCC gewricht wordt een operatie ingezet. Ook is het mogelijk dat het TFCC versleten raakt wegens ouderdom.

TFCC anatomie

Het TFCC is een complexe structuur in de pols. Deze structuur bestaat uit dorsale en volaire radioulnaire ligamenten, de dorsale en volaire ulnocarpale ligamenten, de articulaire discus, het meniscus homoloog, en de peesschede van de extensor carpi ulnaris. Het TFCC gewricht bevindt zich op de grens tussen de arm en de pols, waar deze elkaar kruisen.

TFCC letsel testen

Met een polscopie, een scan van de pols, kan het TFCC letsel zichtbaar gemaakt worden. Uw arts zal eerst een aantal testen bij u uitvoeren. Op deze manier kan vastgesteld worden wat de oorzaak is van het letsel aan het TFCC en kan er een behandelplan samengesteld worden. De pijn bij TFCC letsel komt van de zijkant van de pols. Hier zal pijn optreden bij braaibewegingen en kracht op de pols zetten. Ook hier komt u achter tijdens het testen voor TFCC klachten.

TFCC herstel zonder operatie

TFCC letsel kan zonder operatie herstelt worden. In dit geval gaat het om stabiele TFCC letsels. Deze letsels worden veelal veroorzaakt door een ongeval, zoals veel druk op de hand/pols. Het TFCC kan behandeld worden met gips aan de bovenarm. Gedurende een periode van 4 tot 6 weken. Daarna volgt handtherapie gedurende twee tot drie maanden, om de pols te versterken en soepeler te maken.

TFCC oefeningen

Met bepaalde oefeningen, speciaal afgestemd op de uw stiautie kunt u herstellen van het TFCC letsel. Na de gipsperiode (gemiddeld 4 tot 6 weken) krijgt u oefeningen voorgeschreven vanuit uw behandelaar. Deze oefeningen dragen bij aan het herstel van het TFCC letsel. Tijdens deze oefeningen wordt steeds meer de druk opgevoerd (om de twee weken wordt er geoefend met een zwaarder gewicht), Na 12 weken bent u voldoende hersteld. Daarna wordt over het algemeen aangeraden om niet gelijk zware inspanningen te doen, waarbij het TFCC veelvuldig onder druk komt te staan.

Hoe verloopt een TFCC behandeling?

Hoe een behandeling van TFCC letsel precies zal verlopen is lastig te zeggen. Allereerst moet ontdekt worden waar de scheur in het TFCC gewricht vandaan komt. Als er duidelijkheid is over het ontstaan van het TFCC letssel, dan zal er gekeken worden voor een passende behandeling. Bijj klein letsel is rust houden in de meeste gevallen de beste optie. Bij groot letsel wordt er gips aangelegd voor gemiddeld een periode van 4 tot 6 weken.

Polsbrace kopen bij Brace-specialist

Wilt u een polsbrace kopen voor het TFCC letsel? Bij Brace-specialist bent u aan het goede adres. Ons assortiment bestaat uit de Pro Orthic TFCC polsbrace om het TFCC gewricht te ondersteunen. Deze polsbrace is specifiek gericht op de behandeling van TFCC letsel. U kunt de TFCC polsbrace bestellen via onze webshop.

Veelgestelde vragen over TFCC letsel

[sc_fs_multi_faq headline-0=”h2″ question-0=”Hoe ontstaat TFCC letsel?” answer-0=”TFCC letsel kan ontstaan door druk op de pols. Hierdoor ontstaat er scheuring in het TFCC gewricht. Ook kan TFCC letsel ontstaan door ouderdom. Dit houdt in dat het TFCC gaat slijten.” image-0=”” headline-1=”h2″ question-1=”Wat kan ik doen bij TFCC letsel?” answer-1=”Bij licht letsel aan het TFCC gewricht, kan een rustperiode voldoende zijn. Bij zwaarder letsel (een grote scheur in het TFCC) dan kan dit met én zonder operatie behandelt worden. Uw behandelaar bepaalt voor u welke vorm van behandelen het beste is in uw situatie. ” image-1=”” headline-2=”h2″ question-2=”Welke complicaties zijn er bij TFC letsel?” answer-2=”De mogelijke complicaties bij TFCC letsel zijn onder andere een verminderde functie van de pols. Ook treden er pijnklachten op, aan de zijde van de pink. Voornamelijk draaibewegingen en druk zetten op de pols veroorzaakt pijn. Ook kan het zijn dat het TFCC letsel ontstaat omdat het gewricht tussen het spaakbeen en de ellepijn instabiel geworden is.” image-2=”” count=”3″ html=”true” css_class=””]